Kedves emberek! Ti mit szólnátok hozzá, ha megtudnátok, hogy a szüleitek annyira, de annyira szerettek volna már benneteket, és éveket vártak rátok, hogy végre teherbe essenek veletek?
Vagy azt szeretnétek tudni, hogy a szüleitek évekig próbálkoztak, hogy te megszülethess, és végül lombikbébi segítségével sikerült összehozni?
A kérdést azért tettem fel, mert nálunk ez a helyzet a párommal, hogy már lassan 2 éve vágyunk a babára, és most megyünk lombikra májusban.
Természetesen majd szeretném elmondani a gyermekemnek, hogy mennyire vártuk már őt...
El tudom fogadni a mások véleményét.
Téged senki nem akar meggyőzni, sőt.. én csak elmagyaráztam az érveimet, és pont.
Köszönöm a véleményed!
Másik 82%os!
Te meg miért kötekszel?? Én nagyon is értem a kérdezőt, és nem a hála a lényeg, nem is erre irányult a kérdése. De nem is értem , hogy amikor valaki szeretne egy babát és elképzeli, hogy majd nagyobbacska lesz és mesél arról mennyire várták, miért kell kioktatni meg "megmondaniatutifrankót". Írnak be dili és kamu -jellegű kérdéseket, ott meg lapul a "szócső".
Köszönöm kedves 9: 15 ös hozzászóló.
Ez lenne a lényeg, látom érted.
Semmiféle háláról szó sincs.
Nem tudom mit kötözködik..elfogadtam, hogy más a véleménye..
mi kellene még?
Nekem is lombik gyerekeim vannak és én mindenképp el szeretném mondani ezt a tényt nekik, nehogy mástól hallják és valami rossz érzésük legyen emiatt. Úgy tervezem, hogy egyszer elmagyarázom, aztán nagyjából évente megemlítem, amíg gyerek, hogy biztosan eljusson a tudatáig :-))
És igen, ennek elmagyarázásakor azt szeretném majd hangsúlyozni, mennyire szerettük volna őt és pedig azért kell szerintem hangsúlyozni, hogy ne az maradjon meg benne, hogy ő "más".
Harmadik vagyok újra.
Szerintem NINCS különbség a lombikos, a becsúszott, és "hagyományos" gyerek között. Egyik sem tehet arról, hogy milyen körülmények között fogant.
És még valami: az, hogy te most és később is mindent megteszel a gyerekedért, az csak neked jó. Te vagy az, aki meg akarja tenni, nem ő kéri. Most nem a hálára célzok, hanem arra, hogy ez az egész neked lesz jó, nem neki. Mert neki nem az a jó, amit te gondolsz, hogy jó, hanem amiről majd ő gondolja, hogy jó.
Hiába hajtogatod, hogy jól lesz neki, ha megtudja, mennyire vártad, egyáltalán nem biztos, hogy valóban jó lesz neki, mert még fogalmad sincs, milyen lesz Ő, mik lesznek az igényei.
Tudod, szerintem a legnehezebb dolog a világon JÓL szeretni valakit. Mert senkit nem úgy kell szeretni, ahogy neked jó, hanem ahogy neki jó. Szerintem ez az igazi szeretet. Ehhez pedig ismerned kell a másikat kívül-belül, te pedig már most is meg akarod mondani, mi lesz a jó a gyermekednek, amikor még meg sem fogant.
9:22-es.
Én nem akarom már most megmondani, hogy mi lesz jó a gyermekemnek.
Kérlek olvasd el, a feletted 2-vel írt kommenteket.
hát, ez nagyon kdves, hogy te ennyire várod...
de a gyerekeket inkább az érdekli, ami velük történt, a születésük után. Annyit mondhatsz, hogy már nagyon szerettétek volna tudni, hogy mikor érkezik.
Különben "becsúszós" megegyzéssel vitatkoznék: Pont a Szerelemgyerekek büszkék szoktak lenni erre.
De amúgy én nem nagyon szeretnék tudni a fogantatásom körülményeiről.
Szóval, "nagyon szerettünk volna, és örültünk, amikor megszülettél"
Az idő fogalmát úgyis olyan sokára értik meg.
És nagyon kedves, hog yígy izgulsz ár előre is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!