Kedves emberek! Ti mit szólnátok hozzá, ha megtudnátok, hogy a szüleitek annyira, de annyira szerettek volna már benneteket, és éveket vártak rátok, hogy végre teherbe essenek veletek?
Vagy azt szeretnétek tudni, hogy a szüleitek évekig próbálkoztak, hogy te megszülethess, és végül lombikbébi segítségével sikerült összehozni?
A kérdést azért tettem fel, mert nálunk ez a helyzet a párommal, hogy már lassan 2 éve vágyunk a babára, és most megyünk lombikra májusban.
Természetesen majd szeretném elmondani a gyermekemnek, hogy mennyire vártuk már őt...
ha szerinted jó érzés....meg plusz......+ akármi
akkor mond el neki, tégy úgy ahogy akarsz, de ne akarj minket meggyőzni :D
Mi úgy gondoljuk nincs semmi plusz, sőt lehetnek helyzetek amikor épp nyomasztó lehet a gyereknek ez az egész
Remélem, akkor is ilyen lelkes maradsz, amikor elkezd kamaszodni és lázadni... :-)
Nekem nem számítana, mindössze annyiban befolyásolna, hogy ha a szüleimnél volt ilyen akadály, elképzelhető, hogy erre nekem is figyelnem kell majd.
Félreértettél.
Én semmilyen hálát nem várok el a gyerektől, ha majd megszületik.
Mit is várhatnék én el?
Nem egy rugóra jár az agyunk, nekem ez meg sem fordult a fejemben.
Leírtam, hogy miért írtam ki a kérdést, hogy mi motivált.
Egyszerű kíváncsiság, hogy mit szólnának az emberek hozzá, ha megtudnák, hogy őket már akkor nagyon szerették, és várták, amikor még meg sem voltak.
És ez sztem jó érzéssel töltheti el azt az embert, akinek mondják, és mindenféle hála nélkül mondom ezt.
Nem is értem, hogy írhattál olyat, hogy hálát várnék el.
Te talán esetleg hálát várnál el a gyermekedtől?
Nem a gyerek kérte hogy megszülethessen.
Kedves 9: 01-es.
Sztem ne beszélj azért királyi többes számban: "Mi úgy gondoljuk nincs semmi plusz, sőt lehetnek helyzetek amikor épp nyomasztó lehet a gyereknek ez az egész" mert hát van aki nem ért veled egyet, vagy velem nem ért egyet, és sztem csak a saját véleményedet pártfogold.
Én sem azt írom(kik egyet értenek elem) hogy szerintünk ez jó ötlet, stb...
A "Mi úgy gondoljuk" = azok a hozzászólok akik pont azt írták amit én
És ne háborogj azért mert most épp a töbBség nem "istenít"hanem ellenkezőt mond mit amit te levársz
Ez így van, mindent megteszek érte, már most, és akkor is megfogok érte tenni mindent, ha már megszületik.
Tök mindegy, hogy lombikkal, vagy természeten fogan ilyen szempontból, mert akkor azt is írhattad volna, hogy az is hálát vár el, akinek csak becsúszott a gyerek.
Jaaa, hogy ők talán nem is akarták, nem tervezték.
A gyerek megkérdezi, hogy miért is született meg, akkor az humánusabb, ha azt mondom, hogy csak, vagy hogy becsúszott?És akkor talán nem vár el hálát?
Ez hülyeség ez a hála dolog...nem vagy észnél, ha azt gondolod, hogy bárkinek is hálát kell adnunk azért mert várt minket...
A többség nem Istenít= kb a fele kommentet te írtad, de mindegy.
Tiszteletben tartom a véleményeteket, és most már belátom, hogy nem kellett volna feltennem a kérdést, mert hát ha valaki még alig 20éves, vagy nem akar gyermeket, az úgy fogja látni, hogy hálát kell adni...
Nagyon szépen köszi a válaszaitokat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!