Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Kedves emberek! Ti mit szólnát...

Kedves emberek! Ti mit szólnátok hozzá, ha megtudnátok, hogy a szüleitek annyira, de annyira szerettek volna már benneteket, és éveket vártak rátok, hogy végre teherbe essenek veletek?

Figyelt kérdés

Vagy azt szeretnétek tudni, hogy a szüleitek évekig próbálkoztak, hogy te megszülethess, és végül lombikbébi segítségével sikerült összehozni?

A kérdést azért tettem fel, mert nálunk ez a helyzet a párommal, hogy már lassan 2 éve vágyunk a babára, és most megyünk lombikra májusban.

Természetesen majd szeretném elmondani a gyermekemnek, hogy mennyire vártuk már őt...

2010. ápr. 1. 08:36
1 2 3 4 5 6
 1/52 anonim ***** válasza:
100%
természetesen még jobban tisztelném őket ezért.
2010. ápr. 1. 08:41
 2/52 anonim ***** válasza:
86%

Semmit se szólnék. Szerintem tök természetes hogy a szülők akarják a babát.Azt godolom a lombikos babát se szeretik jobban mint a természetes úton megfogantakat

szóval nincs jelentősége

2010. ápr. 1. 08:42
 3/52 anonim ***** válasza:
92%

Nem szeretnélek megbántani, de szerintem ez a dolog csak neked számít, a gyereknek nem fog. Neki sokkal inkább fontos lesz, hogy hogy bántok vele. Félre ne értsd, biztosan nagyon fogjátok szeretni, csak azt akarom mondani, hogy ő nem az alapján fog ítélni, hogy elmondod neki, hogy mennyire vártad és akartad őt, hanem hogy kikap-e a hármasért, elengeded-e a haverokkal, veszel-e neki menő cuccokat stb.

Egyébként sok sikert a lombikhoz.

2010. ápr. 1. 08:44
 4/52 anonim ***** válasza:
90%

Így van, ahogy az utolsó leírta. Engem 4 évig tartott összehozni...ettől nincs aranyszegély a fenekemen, nem érzem magam különlegesnek vagy ilyesmi. Tudomásul vettem.

Nem is számít sokat, a szüleim 3éves koromban elváltak.

Barátnőm pl csak becsúszott, amikor a szülei még 1éve sem voltak együtt. Emiatt volt esküvő és minden. A mai napig szerelemmel(!!!) szeretik egymást. Saját két szememmel láttam, tapasztaltam.

Ja igen, sok sikert a lombikhoz!

2010. ápr. 1. 08:48
 5/52 anonim ***** válasza:
100%

így van, ahogy írják előttem.

Pont tegnap jutott eszembe a "mama, kérlek meséld el nekem..." szám. Ha esetleg a ti picitek is majd megkérdezi, akkor el lehet neki füligmosollyal mondani, hogy mennyire vártátok. (mondjuk eszembe jutott az is, hogy az vajon mit mondd, aki pl. nem akarta, majdnem elvetette....stb :S)

2010. ápr. 1. 08:52
 6/52 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat!

Persze, én sem arra gondoltam, hogy ettől majd jobban fog szeretni a gyerekem, ha megtudja, hogy lombik által fogant, de azért szerintem van jelentősége, ha az ember fia/lánya megtudja, hogy ő csak épp egy " becsúszott" gyerek lett, vagy a szülei évekig próbálkoztak, hogy ő végre megszülethessen.

Az ihletet a kérdéshez az alábbi kérdésből merítettem, hol azt kérdezik, hogy akarták a kedves kérdezőket a szüleik:

http://www.gyakorikerdesek.hu/csaladi-kapcsolatok__egyeb-ker..

2010. ápr. 1. 08:53
 7/52 anonim ***** válasza:
86%

Nem, nem szeretném tudni, csak esetleg könnyedén megemlítve. Nagyon könyedén és futólag, különben úgy érezném, hálásnak kell lennem, hogy nekem jónak kell lennem, "fizetnem" kell nekik, és ez nagyon feszélyezne. Annyira, hogy talán épp e miatt a nyomás miatt amint lehet, elköltöznék otthonról, és azért is rossz és hálátlan lennék. Legalábbis kipróbálnám. Most úgy képzelem...

Szerintem jobb ha a gyerek úgy érzi, csak úgy magának megszületett, nem kell semmilyen elvárásnak megfelelnie. (mármint nem ő a szülei "egyetlenje, szeme fénye")

Mindenkinél eljön az a kor, mikor otthon anyu-apu szemébe vágja:-Nem én akartam megszületni!

Nem adnék még lovat is alá.

Bocs, ez nem romantikus, de így gondolom. Esetleg, ha ő is gyereket vár, akkor elmesélném. Addig úgyse értené. 6 éves kor körül kezdi érdekelni a kisbaba, akkor annyit mondanék: nagyon vártunk téged! Részleteket csak felnőttkorban.

2010. ápr. 1. 08:54
 8/52 A kérdező kommentje:

Meg az sztem, hogy mi már régóta várunk a picinkre, és mikor majd végre összejön, már ad neki egy kis pluszt, hogy mi már nagyon szeretjük, pedig még meg sem fogant, de sokat gondolunk rá szeretettel, és majd ha megkérdezi, akkor majd eltudom neki mondani, hogy anya, és apa már akkor nagyon szerettek téged édesem, mikor még meg sem születtél, és nagyon vártak rád!

Sztem ez jó érzéssel tölthet el egy gyereket, ha megtudja, hogy mennyire várták, és szerették őt már a megszületése előtt is.

Persze mondhatjátok, hogy nem ettől jó szülő a szülő.

Természetesen majd idővel fog kiderülni az is, hogy miként fogjuk nevelni, de az, hogy pl. egy 3-asért nem fogjuk körbe szídni..

2010. ápr. 1. 08:58
 9/52 anonim ***** válasza:
80%

Szerinted van jelentősége szerintem meg nincs túl sok!

Azt érzem hogy már most "hálát" vársz azért a még megsem született gyerekdtől, hogy te mindent megteszel azért hogy megszülethessen

2010. ápr. 1. 08:58
 10/52 A kérdező kommentje:

Ezzel nem értek egyet: "Mindenkinél eljön az a kor, mikor otthon anyu-apu szemébe vágja:-Nem én akartam megszületni!

Nem adnék még lovat is alá. "

Mert nálam, meg az ismerőseimnél nem volt ilyen korszak...

A másik meg az, hogy ezért nem kell hálásnak lennie egy gyereknek sem, mert ez nem hála kérdése.

2010. ápr. 1. 09:00
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!