Kedves emberek! Ti mit szólnátok hozzá, ha megtudnátok, hogy a szüleitek annyira, de annyira szerettek volna már benneteket, és éveket vártak rátok, hogy végre teherbe essenek veletek?
Vagy azt szeretnétek tudni, hogy a szüleitek évekig próbálkoztak, hogy te megszülethess, és végül lombikbébi segítségével sikerült összehozni?
A kérdést azért tettem fel, mert nálunk ez a helyzet a párommal, hogy már lassan 2 éve vágyunk a babára, és most megyünk lombikra májusban.
Természetesen majd szeretném elmondani a gyermekemnek, hogy mennyire vártuk már őt...
A 2. példát én is jobban elhiszem, mert én is hallottam olyanról, hogy valakik örökbe fogadtak látszólag nagy örömmel gyereket , aztán 2 hónap múlva vitték vissza, hogy "bocs, mégse kell, mert folyton enni kér, nyavalyog, nem hagy rendesen aludni". De a lombikos azért kicsit hihetetlen. Max. ilyen elkényeztetett újgazdag miss libáknál elhiszem, hogy felrúgja még az asztalt is, mert nem azt várta, amit kapott; de azt hiszem ők még mindig nagyon kis százalékban vannak jelen:)
ehhez kapcsolódik picit, ami engem gondolkodásra késztet. a mai modern világban a nő bevállal a karrierje közepén egy gyereket,/véééégre sikerült, hú de jó, ez folyik a csapból is,/ aztán fél éves korára pl. visszamegy dolgozni, mert kell a pénz+ ugye a karrier....(egyébként sem rossz anyagi körülmények között vannak). Na, ő vajon mit mondhat majd esetleg?:) /ez nem kiragadott konkrét személy, bár lehetne, de rajta kívül nagyon sokan vannak ám.../
Én személy szerint még nem találkoztam olyanokkal, akik a kórházban hagyták volna babájukat, vagy örökbe adták volna, mert nem úgy van a dolog, ahogy ők eltervezték.
Köszi a válaszokat!
Addig jó, amíg elképzelhetetlennek tartod, hogy ilyenek léteznek. Mert addig biztos, hogy a te gyereked boldogan nő majd fel és szeretetben. Sajnos a környezetemben ez elég kevés gyereknek adatik meg. :-(
10:15-ös voltam.
Hát nem semmi,amiket írtok, hogy ott hagyja a kórházban, meg ilyesmi...
Eddig is tudtam, hogy van ilyen, mert hallani ilyenről, de az én környezetemben hál Istennek ilyen még nem fordult elő..
Köszi a kommenteket!
11:45-ös.
Azt veszem ki a kommentedből, hogy szerinted szégyen a lombik.
Manapság sajnos elég sok a meddő pár, és csak ez a lehetőség marad.
A lombik nem szégyen, az egy alternatíva.
Én soha senki előtt nem fogom szégyellni, hogy így fogant a Kicsink!
kedves kérdező! 11. 45-ös vagyok. Félre értettél. Szerintem nem szégyen a lombikprogram. Én úgy értettem,hogy azért nem reklámoznám h így fogant a gyerekem,mert nagyon sok rosszindulatú ember,akik ha tudják bármikor ugy vethetik a gyerek szemére h lombik segítségével jött világra,h teljesen elferdítik az igazságot.
Pl az alsó szomszédom egy idősebb néni. Tüneményes meg minden(első látásra),van két fia és a gyerekinek is van már családjuk. A néni csak a fiatalabb fiának a gyerekeit fogadja el. Az idősebb fiának pár évvel ezelött született gyereke hosszú próbálkozás után lombik segítségével. A néni úgy gondolja h az nem is igazio gyerek,és ezt nyiltan hangoztatja.
Mi van ha te is belefutsz egy szomszédba/rokonba,barátba vagy mit tudom én?
Kedves 23:16os!
Engem nem érdekelne egy ilyen nénike, hagyj mondja, amit akar.
Ez sztem a generáció beli különbségekből is fakadhat, hogy a lombikbabákat nem igazi babáknak tekintik.Vannak így még ezzel egy páran, de az az igazság, hogy az ő véleményük teljesen hidegen hagy.
Az, hogy máshogy mondaná el a gyerekemnek a dolgokat?
Ezért szeretném én elmondani neki ezt az egészet, mindazonáltal a lombik által fogant babák történetét nem igazán lehet máshogy elmesélni, mert ugyan az a "menetük"... természetesen szomszédoknak, meg egyebeknek nem akarom elmondani, mert nem az ő dolguk.
Ha megtudnák, semmi problémám nem lenne.
Köszi a válaszokat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!