Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Kedves emberek! Ti mit szólnát...

Kedves emberek! Ti mit szólnátok hozzá, ha megtudnátok, hogy a szüleitek annyira, de annyira szerettek volna már benneteket, és éveket vártak rátok, hogy végre teherbe essenek veletek?

Figyelt kérdés

Vagy azt szeretnétek tudni, hogy a szüleitek évekig próbálkoztak, hogy te megszülethess, és végül lombikbébi segítségével sikerült összehozni?

A kérdést azért tettem fel, mert nálunk ez a helyzet a párommal, hogy már lassan 2 éve vágyunk a babára, és most megyünk lombikra májusban.

Természetesen majd szeretném elmondani a gyermekemnek, hogy mennyire vártuk már őt...

2010. ápr. 1. 08:36
1 2 3 4 5 6
 41/52 anonim ***** válasza:
69%
Hidd el, attól még mert valaki lombikon esik át, még lehet rossz ember. Ugyanúgy ahogy az is, akinél nem végeztek ilyen beavatkozást. De természetesen gondolhatod, hogy ez kamu mert tényleg szörnyűség belegondolni, de sajnos nem egy ilyen van. Olyat is tudok a környezetemben, akik várták/tervezték a babát, aztán mikor 2 hós volt a pici, örökbe adták mert nem azt kapták amit vártak. Folyton sírt, nem lehetett semmit csinálni tőle és meggondolták magukat. Nem csak jó emberek vannak a világban sajnos.
2010. ápr. 1. 10:46
 42/52 anonim ***** válasza:
100%

A 2. példát én is jobban elhiszem, mert én is hallottam olyanról, hogy valakik örökbe fogadtak látszólag nagy örömmel gyereket , aztán 2 hónap múlva vitték vissza, hogy "bocs, mégse kell, mert folyton enni kér, nyavalyog, nem hagy rendesen aludni". De a lombikos azért kicsit hihetetlen. Max. ilyen elkényeztetett újgazdag miss libáknál elhiszem, hogy felrúgja még az asztalt is, mert nem azt várta, amit kapott; de azt hiszem ők még mindig nagyon kis százalékban vannak jelen:)

ehhez kapcsolódik picit, ami engem gondolkodásra késztet. a mai modern világban a nő bevállal a karrierje közepén egy gyereket,/véééégre sikerült, hú de jó, ez folyik a csapból is,/ aztán fél éves korára pl. visszamegy dolgozni, mert kell a pénz+ ugye a karrier....(egyébként sem rossz anyagi körülmények között vannak). Na, ő vajon mit mondhat majd esetleg?:) /ez nem kiragadott konkrét személy, bár lehetne, de rajta kívül nagyon sokan vannak ám.../

2010. ápr. 1. 10:54
 43/52 A kérdező kommentje:

Én személy szerint még nem találkoztam olyanokkal, akik a kórházban hagyták volna babájukat, vagy örökbe adták volna, mert nem úgy van a dolog, ahogy ők eltervezték.

Köszi a válaszokat!

2010. ápr. 1. 10:59
 44/52 anonim ***** válasza:
100%

Addig jó, amíg elképzelhetetlennek tartod, hogy ilyenek léteznek. Mert addig biztos, hogy a te gyereked boldogan nő majd fel és szeretetben. Sajnos a környezetemben ez elég kevés gyereknek adatik meg. :-(

10:15-ös voltam.

2010. ápr. 1. 11:07
 45/52 A kérdező kommentje:

Hát nem semmi,amiket írtok, hogy ott hagyja a kórházban, meg ilyesmi...

Eddig is tudtam, hogy van ilyen, mert hallani ilyenről, de az én környezetemben hál Istennek ilyen még nem fordult elő..

Köszi a kommenteket!

2010. ápr. 1. 11:12
 46/52 anonim ***** válasza:
48%
Szerintem felesleges meg tudnia a gyereknek h lombik program segítségével fogant meg. A lényeg,h ott van és szeretitek. Meg különben se kell reklámozni azt h lombik utján lett baba,így elkerülhetitek azt h egy rosszindulkatú ember ne ugy mondja vissza esetleg késöbb a gyereknek ahogy ti tudjátok.
2010. ápr. 1. 11:45
 47/52 A kérdező kommentje:

11:45-ös.

Azt veszem ki a kommentedből, hogy szerinted szégyen a lombik.

Manapság sajnos elég sok a meddő pár, és csak ez a lehetőség marad.

A lombik nem szégyen, az egy alternatíva.

Én soha senki előtt nem fogom szégyellni, hogy így fogant a Kicsink!

2010. ápr. 1. 11:49
 48/52 anonim ***** válasza:
48%

kedves kérdező! 11. 45-ös vagyok. Félre értettél. Szerintem nem szégyen a lombikprogram. Én úgy értettem,hogy azért nem reklámoznám h így fogant a gyerekem,mert nagyon sok rosszindulatú ember,akik ha tudják bármikor ugy vethetik a gyerek szemére h lombik segítségével jött világra,h teljesen elferdítik az igazságot.

Pl az alsó szomszédom egy idősebb néni. Tüneményes meg minden(első látásra),van két fia és a gyerekinek is van már családjuk. A néni csak a fiatalabb fiának a gyerekeit fogadja el. Az idősebb fiának pár évvel ezelött született gyereke hosszú próbálkozás után lombik segítségével. A néni úgy gondolja h az nem is igazio gyerek,és ezt nyiltan hangoztatja.

Mi van ha te is belefutsz egy szomszédba/rokonba,barátba vagy mit tudom én?

2010. ápr. 1. 23:26
 49/52 anonim ***** válasza:
Az én érzéseim nem változnának, mert apám szemében "csak egy lány" vagyok, öcsém a kedvenc. Én villámhárítóvá váltam a szüleim közti vitákban. Szóval ha kiderülne, hogy még ez is, plusz örömöt biztos nem okozna, mert ami volt, azt a jelen nem tükrözi.
2010. ápr. 2. 08:23
 50/52 A kérdező kommentje:

Kedves 23:16os!

Engem nem érdekelne egy ilyen nénike, hagyj mondja, amit akar.

Ez sztem a generáció beli különbségekből is fakadhat, hogy a lombikbabákat nem igazi babáknak tekintik.Vannak így még ezzel egy páran, de az az igazság, hogy az ő véleményük teljesen hidegen hagy.

Az, hogy máshogy mondaná el a gyerekemnek a dolgokat?

Ezért szeretném én elmondani neki ezt az egészet, mindazonáltal a lombik által fogant babák történetét nem igazán lehet máshogy elmesélni, mert ugyan az a "menetük"... természetesen szomszédoknak, meg egyebeknek nem akarom elmondani, mert nem az ő dolguk.

Ha megtudnák, semmi problémám nem lenne.

Köszi a válaszokat!

2010. ápr. 2. 09:48
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!