Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogy hívnak? És miért pont...

Hogy hívnak? És miért pont ezt a nevet választották neked a szüleid? (:

Figyelt kérdés
2016. febr. 24. 13:22
1 2 3 4 5
 31/49 anonim ***** válasza:
52%
Ágnes. Nagyjából azért, mert szláv hangzású, kacifántos vezetéknevem van és ezzel csengett jól.
2016. febr. 24. 19:36
 32/49 anonim ***** válasza:
52%
Ágnes vagyok én is, nem tudtak különösebb indokot mondani a szüleim, ez tetszett nekik (a másik "döntős" Martina volt, nagyon örülök az Áginak)
2016. febr. 24. 20:51
 33/49 anonim ***** válasza:
83%
Két lánynév volt versenyben amikor a szüleim vártak, aztán az egyiket ellőtte egy rokon pár - véletlenül ők is a Krisztina nevet választották a kislányuknak. A vezetéknevek azonosak, ez eldöntötte a dolgot - a szüleim ugyanis nem akarták, hogy két egyforma nevű kislány legyen a családban pár hónap korkülönbséggel, maradt a másik név. Annamária lettem.
2016. febr. 24. 21:27
 34/49 anonim ***** válasza:
84%
Marietta - Nálunk kacifántos a sztori mivel fiút vártak a szüleim akkor Szabolcs lettem volna. Viszont kislány jött a fiú helyett anyám az orvos után nevezett el hirtelenjében. Nem szeretem a nevem, kinem állhatom ha Marcsiznak.
2016. febr. 24. 23:09
 35/49 anonim ***** válasza:
93%
Anyukám amikor elkezdett óvónőként dolgozni, akkor a legelső csoportjában volt egy ikerpár. Azt mondta, nagyon kedvesek, aranyosak,, illemtudóak voltak. És nagyon szerették egymást. Roland és Nikoletta volt a nevünk. Így anyának nagyon tetszett. Apukámnak is tetszett a 2 név. És úgy voltak vele ha lány lesz akkor Nikoletta, ha fiú akkor Roland. Így jöttünk mi az ikrek :D és így lettünk mi Roland és Nikoletta.
2016. febr. 24. 23:11
 36/49 anonim ***** válasza:
78%
Tamás :) A szülészorvos után :)
2016. febr. 24. 23:50
 37/49 anonim ***** válasza:
11%

Nem autómárkát, mint pl. felicia, oktávia, fábia, mercedesz.

A leg idegesítőbb nevek: patricia (akár winchester partició is lehetne), lejla(hej ha is lehetne), klaudia (szappanmárkára hasonlít).

Amira (sz@rik a mamira :-)).

2016. febr. 25. 00:03
 38/49 anonim ***** válasza:
78%
Gabriella vagyok, mert apám ezt választotta. Mivel fiúnak vártak, lévén 2 lány után, Gábornak akartak hívni, így evidens volt, ha lány, akkor,meg Gabriella. Akkoriban csak a szülőszobán derültek ki a dolgok:) amúgy nem rossz, viselhető.
2016. febr. 25. 06:40
 39/49 anonim ***** válasza:
82%

Még nem volt ultrahang, amikor születtem, így a nemem kérdéses volt születésig. Mégis csak az volt meg, hogy János lesz a gyerek, mint apum.

Aztán jött a nagy meglepetés, hogy függelékek nélkül születem. Viszont lány néven még csak nem is gondolkodtak.

Így anyunak nagy hirtelenjében kellett kitalálnia, amikor a szülésznő rákérdezett, hogy mit írjanak a papíromra. Először nem tudott nevet mondani, erre rákérdeztek, hogy akkor írják be esetleg az ő nevét? Erre megrémült, hogy jaj csak azt ne! Végül az ő nevéből kiindulva egy hasonlót erőlködtek ki, ami anyu szerint nem volt annyira gázos, mint az övé.

2016. febr. 25. 11:08
 40/49 anonim ***** válasza:
91%
Eredetileg Virág lettem volna, de a mamám erről lebeszélte anyukámat, mert hogy feléjük a teheneket szokták Virágnak elnevezni. Ezután jött az az ötlet, hogy legyek a mamám (másik) után elnevezve (Mária...), de nem akarták, hogy a másik mamám emiatt megsértődjön, így Annamária lettem (mondjuk nem tudom, ez mivel jobb sértődés szempontjából, mint a Mária).
2016. febr. 25. 12:31
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!