Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mert engem valasztottak? Mert...

Mert engem valasztottak? Mert pont engem!

Figyelt kérdés
7 eves voltam amikor edesapam a nagyszulokhoz hozott a vakacioban(a nagyszulok mas megyeben laknak)majd edesanyammal elhataroztak hogy en a nagyszulokkel maradok es abban a megyeben jartam-ok iskolaban .edesanyam 7 oras utra lakik tolem es vakacioban szoktam menni hozza edesapam pedig kulfoldon lakik mar elvaltak amikor en 10 eves voltam (most 15 vagyok)meg van ket testverem akik edesanyamnal vannak.de meg most is bennem motoszkal az a kerdes hogy mert engem hoztak el a nagyszulokhoz .a nagyszuloknel is jo minden de hianyzik az hogy anyut aput nem lathatom ck vakacioban vagy amikor apu meglatogat meg a testvereim is hianyoznak neha:|de szerintetek mert engem valasztottak hogy en maradjak a nagyszulokkel mert nem a masik ket testverem kozul valameiket?
2009. szept. 4. 19:34
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem erre a kérdésre anyudnak kellene válaszolni!
2009. szept. 4. 19:40
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
Beszéltél már velük erről? Miért nem kérdezed meg? Nem vagy már kicsi, teljesen természetes, hogy foglalkoztatnak kérdések, amik néhány évvel ezelőtt még magától érthetődőnek tűntek. Egy alkalmas pillanatban, amikor úgy látod, hogy tudsz anyukáddal nyugodtan, higgadtan beszélni, kérdezd meg!
2009. szept. 4. 19:41
 3/11 Kankalin ***** válasza:
100%

Ezt talán a szüleidtől kellene megkérdezni, mi itt nem tudhatjuk a választ, csak tippelgethetünk.

Elgondolkoztam a kérdéseden, hogy mi lenne ha 3 gyermekem közül egyről le kellene mondanom /most nem feszegetem, hogy mi a véleményem az ilyen anyáról, az más tészta.../

Felelőségteljesen csak a legérettebb, erősebb lenne a "kiválasztott". Nem fizikai értelemben erős.

2009. szept. 4. 19:46
 4/11 anonim ***** válasza:
100%
Nekem is az a válasz jutott eszembe mint a 19.46-osnak, hogy valószínűleg te voltál/vagy a legtalpraesettebb. Meg azt is el tudom képzelbi, hogy a nagyszüleid téged szerettek/szeretnek a legjobban, és neked örültek volna a leginkább, ha rólad gondoskodhatnak. Szerintem.
2009. szept. 4. 19:57
 5/11 anonim ***** válasza:
100%
Erre a kérdésre talán az anyám tudna választ adni, ha élne. A bátyámmal ugyanis ugyanezt tették, pedig ő volt az első szülött gyermekük a házasságban. Való igaz, háború volt és jöttünk egymás után /én a második voltam/, de még az én születésem előtt adták oda a bátyámat a nagyszülőknek, akik sikeresen a szülők ellen nevelték és a szülei iránt örök gyűlöletet táplált. Pedig többet kapott a nagyszüleitől, mint mi öten a családban, mégis örök tüske maradt benne, amit én meg is értek. Nekünk se tudták soha ezt a tettüket megmagyarázni, pedig sokszor próbáltuk megkérdezni.
2009. szept. 4. 20:51
 6/11 anonim válasza:
100%
Valószínűleg önállóbb és életrevalóbb vagy atesóidnál, de szerintem erről kérdezd meg szüleidet, erre nekik kell válaszolniuk!
2009. szept. 4. 21:26
 7/11 anonim ***** válasza:

Talán te vagy a legnagyobb. Minden esetre kérdezd meg az anyukádat! Biztos, hogy éppen annyira szeretnek, mint a másik kettőt, ilyenre ne gondolj, hogy te ne hiányoztál volna nekik nagyon. Talán te szófogadó voltál, és veled elbírtak a nagyszüleid is, vagy a másik kettő nagyon gyámoltalan, vagy te nagyon szerttél ott lenni..ilyesmi alapján döntenék. A fiam barátnőjét is a mama nevelte, hogy ne legyen egyedül. Pusztán ennyi indok volt.Olyan is a leány, mint eg y80 éves, otthon szöszmög.

Régebben(1920-30) nagyon megszokott volt kiadni rokonnak egy-egy gyereket, nevelni, senki nem lepődött meg rajta. Nekem is annnyira mondta a nagynéni, adjuk ki a kisfiam a mamának, hogy mi tudjunk dolgozni, pénzt keresni. Neki ez természetes gondolat volt.

Talán nagy anyád téged vállalt el legszívesebben. Jó gyerekkorod volt?

2009. szept. 5. 12:30
 8/11 anonim ***** válasza:
Akkor ők kérdeznék ugyan ezt és ugyan ezt válaszolnánk. Szerintem ideje lenne cserélnetek valamelyikkel. Csapj az asztalra, hogy most márpedig te következel otthon!
2009. szept. 5. 12:32
 9/11 anonim ***** válasza:

Előzők értelmeseket válaszoltak, miféle indokok lehettek.

Egyre hívnám fel a figyelmet: a gyerekek hajlamosak azt hinni, ők nem voltak valami oknál fogva kellően vonzóak vagy elfogadhatóak. Biztosan nem! Racionális észérvek alapján dönthettek, nem az alapján, kit tudnának a legkevesebb fájdalommal nélkülözni.

Ki az, aki az összes szempontot figyelembe véve a legjobban jöhet ki ebből? Ez a leglogikusabb, ahogy hozzáállhattak.

2009. szept. 5. 19:15
 10/11 anonim ***** válasza:
Én is ismerek egy ilyet. A fiút kérte el a gyermektelen testvér, de azt nem adták, és így a testvér "beérte " a lánnyal. Szerintem borzasztó érzés. Esetleg szépítsd meg magadnak azzal, hogy így boldoggá teheted a jelenléteddel és a szereteteddel azokat, akikhez kerültél. Azt is gondolhatod, (én ezt szoktam godnolni) "így kellett lennie". Hiszek a karmában. Mindennek az okát valamelyik előző életünkből hozzuk, valaminek a megtanulása céljából. Egy ilyen gondlkodásmód mindenre választ ad.
2009. szept. 6. 11:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!