Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Már nagyon elegem van mindenbő...

Már nagyon elegem van mindenből! Mit tehetek még azon kívül hogy véget vetek az életemnek?

Figyelt kérdés

a szüleim elváltak és anyám hihetetlenül haragszik apára.. mert nem adja ide a tartozását (apumnak azért nincs pénze mert a munkahelyén nem fizetik ki)

és anya folyton engem szid hogy milyen kis k_rva vagyok meg hogy egy szemét dög vagyok mert nem takarítok a szobámba.. bevallom amikor kicsi voltam sokat hazudtam mert tudtam ha rosszat csinálok akkor anyum megtép vagy megpofoz ezért mindig mindent a bátyámra kentem.. most én vagyok a köcsög a családban mert én hazudozok folyton(utoljára két éve hazudtam megbocsáthatatlan dolgot) én nem takarítok én sz_rok bele másnak a munkájába mindenkit lesz_rok mindenkit kihasználok(ha valaki nekem tesz jót én azt megbecsülöm és ahogy tudom viszonzom..) és ne csodálkozzak ha utálnak az osztálytársaim.. de igenis csodálkozok mert mindig mindent úgy csinálok ahogy ők szeretnék.. kihasználnak kitapossák a belemet sz_rnak a fejemre.. anya ma azt mondta hogy költözzek fel apámhoz pestre(ami lehetségtelen mert nem tudna eltartani és hely sincs ahol lehetnék) és azt mondta hogy nem érdekli mi történik velem.. azt csinálok amit akarok.. erre azt mondtam hogy akkor öngyilkos leszek.. azt mondta hogy nem érdekli.. minden nap veszekszünk és képtelenség vele egy normális mondatot váltani mert a jóból is a rosszat hozza ki.. ha mondok valamit csak ordítva tud válaszolni és ha mondom neki hogy halkabban akkor elkezd mégjobbani ordítani és gyakran kezet emel rám.. mondja hogy fogjam be a számat mert kitapossa a belemet.. HIÁBA AKAROK VELE BESZÉLNI.. KÉPTELENSÉG MERT NEM HALLGAT VÉGIG ÉS NEM ÉRT MEG.. csak ordít velem és fenyeget hogy megver meg kitapossa a belemet.. mit csináljak? én ezt már nem bírom! 13 éves vagyok.. élni szeretnék még de ilyen körülmények között egyszerűen képtelenség!!

könyörgöm segítsetek!

(lehetőleg ne azok a válaszok jöjjenek hogy próbáljak meg változtatni magamon mert nem csak másoknak akarok megfelelni hanem magamnak is. és most magamnak egyáltalán nem felelek meg.. de minden egyes embernek próbálok.. de egyszerűen nem megy..)

2010. márc. 30. 20:39
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:

Nem azt írtam,hogy rögtön jobb lesz!

Ahogy benned,úgy anyukádban is rengeteg feszültség,felgyülemlett fájdalom van.

Az egy dolog,hogy fizikailag ő a felnőtt,de az EQ-d meg lehet neked nagyobb,hiszen te kérsz tanácsot,nem ő.

Hidd el,ha harmónikusabb lesz a kapcsolatotok,akkor nem fog számítani pár rosszjegy,kicsit több lógás a haverokkal,de ezért dolgozni kell.

ha te leszel a kitartóbb,akkor te fogsz nyerni.Még mindig azt mondom,hogy próbálkozz.

(persze ott a másik oldal,ami könnyebb:tojj a fejére,menj el a haverokkal,kiabálj vissza,de akkor biztos elveszted az anyukádat-hidd el nem jó dolog)

Van testvéred?Nagyszülők?Néha pár nap náluk mindkettőtöknek jót tenne.Írtad úgy néz ki barátja van/lesz.Próbáld elfogadni,bármily nehéz,ez még "jól" jöhet ki a számodra.Hiszen,ha a barátjával elmegy valamilyen programmra,akkor te is mehetsz barátnőzni...persze itt se szabad a ló túloldalára átesni.

Azonkívűl jó fej is lehet a pasi,ha meg nem az,akkor is elég ha megadod a tiszteletet neki,szeretni nem muszáj.

Beszélj anyukáddal,lehet attól is fél,nem fogadod el majd a barátját(a takarítási mizéria például lehet pont azért van,mert mit szól majd a barátja ha nincs rend...pedig nem is érdekli a pasikat:-))

Ha meg semmiképp nem változik a helyzet akkor kollégium,mese nincs.

2010. márc. 31. 14:09
 12/31 anonim ***** válasza:
Mindenki azt mondja,hogy nézzen magába ez a 13éves lányka,biztos vannak hibái neki is,de akármilyen lenne a gyerekem akkor se mondanám azt neki,hogy tünj a p..ába,vagy,hogy nem érdekel az mit csinálsz,szerintem az anyukának kéne elgondolkodnia,jo valahol te is hibás vagy,de nekem senki ne mondja azt,hogy egy 13éves gyereknek kellene megoldani ezt a problémát,hisz még gyerek!ti mit gondoltok erröl??????
2010. márc. 31. 18:58
 13/31 anonim ***** válasza:

Problémát az tud megoldani,aki képes rá.

Az első lépés,hogy valaki fel tudja ismerni,hogy van probléma,aztán merjen is segítséget kérni.

Ez a 13 éves lány lehet ,hogy képes,hiszen megtehetné,hogy telibökködi magát piercingekkel,lelép inni stb...de ahelyett inkább azt kérdi,mit tehetne.

Miért is kellene ölbe tett kézzel várnia,hogy még rosszabb legyen a helyzet?

Igen az anyukájának kellene kapcsolni,de ha belegondolunk,mindennek elhordanánk,ha azt mondaná,hogy csúnyán beszélek a lányommal,meg ideges vagyok vele,nekem se tetszik ez a helyzet,mit tegyek?Vajon ki bátorítaná,ahelyett,hogy elítélné?

Nagyon sok dolog van,amibe szinte "belekényszerül" az ember,mégha látja ,hogy nem is jó így,nem így kellene...

Gyerek-szülő,anyós-meny,elvált szülők kapcsolata...

mind ,mind olyan,hogy nincs esély javítani rajta,mert kapásból el van ítélve az egyik fél.

2010. márc. 31. 20:47
 14/31 anonim ***** válasza:

Bár segíthetnék neked. De annál többet amit írtam már nem tudok mondani. Anyukád nehéz eset. Hagyj neki időt. Mi lenne ha nem foglalkoznál vele pár napig. A tnulásról meg annyit hogy nem kell tulzásba vinni csak annyit tanulj amennyit elbírsz. A barátaidat se hanyagold el, talán ők segíthetnek.

Egyébként anyukáddal tényleg jó lenne beszélni.

2010. ápr. 1. 13:27
 15/31 A kérdező kommentje:

anyum barátja egy 50 éves öregember.. anyum főnöke.. akinek nincs jobb dolga mint festegetni és a netet bújni egész nap.. ráadásul anyumnak teletömi a fejét olyan dolgokkal mint hogy isten igen is volt és hogy a magyarok soha nem gyilkoltak egyetlen háborúban sem.. és hogy mi magyarok milyen tiszták és jók vagyunk meg hogy senkit nem bánthatunk.. ja csak hogy én nem ezen a véleményen vagyok.. és anyum folyton ezen vitatkozik velem hogy nekem igenis hinnem kell istenben meg jézusban meg ilyenekben..(én egyébként inkább a buddhista vallásban hiszek) örülök hogy azt nem akarják elhitetni velem hogy létezik a húsvéti nyúl.. én apukámmal sokkal de sokkal jobban megértjük egymást.. de sajnos nem költözhetek oda mert anya nem engedi..

amúgy semmilyen káros szenvedélyem nincsen.. se piercinget nem akarok se tetoválást se befesteni a hajam.. néha néha megkóstolok egy egy bort de nem azért mert menő hanem mert kíváncsi vagyok..

2010. ápr. 2. 19:37
 16/31 A kérdező kommentje:

az egyik nagymamám itt lakik nem messze egy kis faluban de nem tudnék minden nap bejárni suliba mert nem vagyok koránkelős típus de nem szoktam elkésni..

a másik nagymamám itt lakik pár utcával arrébb de nekik így is elég dolguk van..

a testvérem jelenleg is itt él velünk.

2010. ápr. 2. 19:40
 17/31 A kérdező kommentje:
ja és azt meg tudja valaki mondani hogy az osztálytársaim miért ilyenek velem amikor mindig azt teszem amit kérnek? nem szemétkedek velük.. szívesen segítek nekik mindenben.. kinyalom a s_ggüket szinte.. de soha nem hívnak el sehova ha mennek sétálni vagy csajos délutánt szerveznek.. persze ha én megyek valahova és nem hívom őket meg vannak sértődve.. nem vagyok az a hejj de szép mert nagyobb darab vagyok szóval még féltékenyek sem lehetnek.. nem is öltözök jobban mint ők.. semmivel nem vagyok jobb max annyival hogy segítőkészebb vagyok és szeretek olvasni..
2010. ápr. 2. 19:45
 18/31 anonim ***** válasza:
Én is 13 voltam, amikor a családom eltűnt. Sajnálom ha ezzel antipátiát váltok ki, de menekülj. El onnan a fenébe. Az ember akkor értékeli a családját, ha nincs. mellesleg milyen szülő ez??????????????? tipli
2010. ápr. 2. 22:50
 19/31 anonim ***** válasza:
Szegénykém..nagyon sajnállak :(.. és ilyenkor döbbenek rá milyen szerencsés is vagyok én, hogy az én anyukám különlegesen szeret minket.. és nem is élek vele.. mondjuk az egy másik, hosszú történet.. egyébként szörnyű, hogy hogy képes ilyeneket mondani egy anya a gyerekének.. :( de Neked azt tudom javasolni, hogy először tényleg próbálj meg szeretettel öleléssel nyitni anyukád felé, mint amit a többiek javasoltak, és ha tényleg nincs más mód, akkor kolesz..esetleg megpróbálhatnál segítséget kérni osztályfőnöködtől, hogy ő mit javasol, hogy tudnál koleszbe menni ilyen helyzetbe..és.. esetleg ha apukáddal beszélnél..vedd fel vele a kapcsolatot.
2010. ápr. 2. 23:43
 20/31 anonim ***** válasza:
Azért jó látni, hogy valaki még hisz, de ez itt már kevés. Nehezen, de egyet értek az előttem szólóval, de amint bedől ez a dolog írj és segítek, amit lehet. Én továbbra is azt mondom menj, de egy utolsó utáni esélyt adj ennek a dolognak.
2010. ápr. 3. 07:58
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!