Mi értelme van az életemnek? Leszek valaha boldog?
Leszögezem az elején, hogy amit leírok, az így is történt. Nem kamu belőle semmi. Kezdem azzal, hogy nem kívánt gyerekként születtem. Édesanyám alkoholista volt. Állandóan ivott, éheztem, nem foglalkozott velem.Majdnem intézetbe adott. 6 évesen apuhoz kerültem, akinek hálás vagyok,hogy felnevelt,de amint 15 éves lettem, bekeményített, és lelki terrorral tönkretette az idegeimet. Nem engedett el sehova. Nem járhattam emberek közé, emiatt nem alakult ki baráti társaságom. Gyakorlatilag a mai napig nincsenek barátaim. Visszahúzódó lettem, önbizalom hiányos, reményvesztett. Pár éve titokban pszichológushoz jártam, de nem sokat segített, bár az öngyilkosságról le tudott beszélni. Ami a párkapcsolatokat illeti: 3 komoly kapcsolatom volt eddig. Az elsővel 4 évig voltam együtt, de utolsó évben megcsalt. Megbocsátottam neki, mondtam, felejtsük el, és még ezután ő hagyott el... A második kapcsolatom a munkanélküliségről szólt, ismét éhezős időszak. De kitartottam mellette. Fizettem a felhalmozódott számláit, amennyire tudtam. Elmentem alkalmi munkákra is 2000-3000Ft/napért, csak enni tudjunk. Ő meg otthon számítógépezett. Amit "cserébe" kaptam, az ismét hűtlenség, és egész egyszerűen lelépett külföldre dolgozni. Előtte úgy volt, hogy együtt próbáljuk meg, de egy nap közölte, hogy pakoljak, mert egyedül akar kimenni... A harmadik kapcsolatommal már eljutottunk az eljegyzésig, összeköltözésig is. Pár hónapig azt hittem én vagyok/leszek a legboldogabb ember a világon, csak ahogy telt-múlt az idő, a vőlegényem inni kezdett. Illetve ÚJRA elkezdte, amiről nem is tudtam, hogy ilyen gondjai voltak. Napi szinten ivott, elég sokat. Agresszív lett, sokszor megvert, megpofozott, belém rúgott, kék-zöld-lila voltam minden héten. De nem adtam föl ezt sem olyan könnyen. Próbáltam segíteni neki, orvoshoz vinni, de ő nem akarta. Végül felbontottam az eljegyzést, és hazaköltöztem. Otthon persze folytatódott "kislány, el lehet menni itthonról" című dolog....Úgyhogy se barátaim, se párkapcsolatom, se megértő családom. Az unokatesóm is rajtam röhög, hogy minden kapcsolatom tönkremegy. A családom meg közölte, hogy utálnak (a sok balhé miatt, mert a szabadságomért próbáltam küzdeni). Rengeteg sírós-üvöltözős balhé volt otthon. Menekülnék innen is, de mindig haza kell költöznöm. Miért kapom ezt az élettől? Mikor mindigis hűséges voltam a páromhoz. Kitartottam a rosszban is mellettük. Mások már rég leléptek volna a helyemben... Miért használnak ki?? Miért nem érdekli az édesanyámat, hogy egyáltalán élek-e még? És apu mikor fogja megérteni, hogy felnőttem, és nem 10 éves vagyok? És lesz-e hűséges párom, aki megbecsül, és nem megaláz? :(
(Bocsi, hogy hosszú lett). 27L
A családod olyan, amilyen, ezt fel kell dolgoznod, erről nem tehetsz. Sajnos nem mindenkinek adatik meg a szerető családi légkör, sokan vannak így ezzel sajnos.
Ami a párkapcsolataidat illeti: úgy tűnik, tudat alatt rossz embereket választottál, és akkor is velük maradtál, amikor már rég nem kellett volna - ha nem akartál volna mindenáron szeretetet kapni, érezni, racionálisan döntöttél volna, rég elhagytad volna őket. Nem szabad, hogy a lelki traumák az ítélőképességedet így befolyásolják, mert mint már te is tapasztaltad, csak saját magaddal tolsz ki.
Elhiszem, megértem, hogy sok rossz dolog történt veled eddig, de fel kell ismerned azt, mi miatt alakult így, átgondolni, és ha már ezekkel tisztában vagy, tudatosan kerülni tudod az ilyen helyzeteket, embereket. Ha folyamatosan félsz meg rettegsz a boldogtalanságtól, akkor pont az ellenkezője történik, bármilyen kis csalódás miatt rögtön arra fogsz gondolni, hogy na már megint, nekem milyen rossz. A gondolkodásmódon kell változtatni. Próbálj meg túljutni ezeket, ne legyél megkeseredett. Barátkozni és megfelelő társat keresni csak egészségesebb lelki világgal tudsz majd.
Szerintem először az alapokat kell rendbe tenni. Egy tisztességes állásra van szükség, és albérletre, hogy ne kelljen hazamenni. Ha már biztos a dolog, és gyűjtögettél is, akkor meg kell szakítani ezekkel a kapcsolatot, mert csak lehúznak. És ha már nincs, aki akadályozzon, akkor kell keresgélni új kapcsolatot. Nyilvánvaló, hogy a link, alkesz, hűtlen gyökereket vonzod, ezen kell változtatni. Ha valami rossznak tűnik egy emberben, akkor az általában rossz is, nem kell valaki mellett éveket lehúzni, csak mert talán majd megváltozik. Érezze a férfi, hogy ha nagyon kókler, akkor el fog téged veszíteni. Ha azt látja, hogy te akarod erőnek erejével összetartani a kapcsolatot, csak még kóklerebb lesz, és tesz az egészre.
Ha pedig valaki megrugdos téged, akkor az legyen az utolsó cselekedete a szabad világban, a következő reggelit a Gyorskocsi utcában kapja már.
Meg kell erősödnöd lelkileg, a béklyókat(család, kárörvendők) lerázni, és büszke nőként viselkedni, aki tudja, mit akar, és tudja, mennyi az elég.
Nagyon sok pofont kaptál az élettől. De kibírtad, tehát van reményed bármire, mert a pokolból is fel tudtál állni.
Nem írtál arról, milyen iskolát végeztél, mit dolgozol, van-e most munkahelyed, stb. De próbálok néhány tippet adni.
Azt már te is látod szerintem, hogy a boldogságod nem függhet mástól, csakis önmagadban kell keresned. Én a helyedben a következőt tenném:
1. Keresnék munkát egy másik városban (hacsak nem nagyon szereted azt a munkát, amit most csinálsz, már ha van), elköltöznék, kivennék egy olcsó albérletet, akár csak egy szobát, ha többre nem futja. Esetleg pl. az egészségügyben dolgozóknak van nővérszálló, talán más helyen is akad olcsó, munkahelyhez kötődő szálláslehetőség, utána kell nézni.
2. Az új munkahelyen tiszta lappal indulsz, találhatsz barátokat, akikkel elmehetsz akár szórakozni, moziba, kávézni, bármi. Sosem tudhatod, hol futsz össze a nagy Ő-vel, talán a melóhelyen, talán egy kávézóban, a strandon... De ha meglátsz egy férfit, aki tetszik, légy óvatos, körültekintő. Lehet vele randizni, elmenni ide-oda, de várj az összeköltözéssel, eljegyzéssel és hasonlók. Ismerd meg jól. Adj sokat magadból és várd el te is ugyanezt. A jó kapcsolathoz két ember kell, tiszteld, szeresd, becsüld, támogasd, de ő is téged!!! Csak így működik!
Biztos vagyok benne, hogy megtalálod a boldogságot, ha eddig kitartottál, légy még egy kicsit erős! Szakíts az eddigi életeddel és minden nap többször is nézz bele a tükörbe és mondd ki hangosan: értékes ember vagyok, lehet engem szeretni, tisztelni. Szeresd magad! Csak az az ember szerethető, aki képes önmagát szeretni. Bármilyen keserű a múlt, te a jövőbe nézz, bizakodva és tettrekészen, hidd el, az álmok valóra szoktak válni, ha az ember igazán akarja.
Van egy kedvenc idézetem, sokáig az íróasztalomra volt kitéve: Álomból valóság, pokolból mennyország úgy lesz, ha van hozzá elég erőd!
Ezt az erőt kívánom neked tiszta szívből.
Apum 14 evesen jott fol Szabolcsbol Pestre. Iszakos mostohaapja utotte/verte. Karosszeria lakatos volt, aztan 25 eves fejjel tanult tovabb. (Ma 4 diplomaja van es egy gyonyoru csaladja. Kesobb segitett a tesoknak is "elindulni".)
37F
halgasd meg ezt !!!!Replika - Boldog élet
http://www.youtube.com/watch?v=zapM5JM2PMk
" száguldás egy hosszú úton
Az út a pokolba tart
Lepkének születtünk, belerepülünk a tűzbe
Büszkén megmutatjuk, milyen egy értelmetlen élet
Elindulunk, tovább megyünk
Az érzelmek tengerén, ó az érzelmek tengerén
Egymásban keressük, ami hiányzik belőlünk
Egymás nélkül nem élhetünk
Ez minden amim van, tudom kevés neked
Száguldás az úton, nézd üres a két kezem
Nincs senkim, sincs semmim csak a kérdés, miért élek
Amit látok, amit érzek, csak azt adhatom értsd meg
Csak a pénz, a pénz és a pénz, ezért mindent megtennél
Hogy biztonságba élhess, és hogy csak azt élvezd
Ami mindenkinek jár, a szex az alvás, az étel
Csak rágod, amit már megrágtál, azt hiszed ez a boldog élet
Ez a boldog élet ó ez a boldog élet
Pénz, pénz, pénz pénz, pénz, ezért mindent megtennél
Hogy biztonságba élhess, hogy te is azt élvezhesd
Ami az állatoknak is jár, a szex, az alvás, az étel
Ha csak ezért akarsz élni, csak egy állat vagy nem ember
Azt hiszed ez a boldog élet
Boldog élet! "
F/24
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!