Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mi értelme van az életemnek?...

Mi értelme van az életemnek? Leszek valaha boldog?

Figyelt kérdés

Leszögezem az elején, hogy amit leírok, az így is történt. Nem kamu belőle semmi. Kezdem azzal, hogy nem kívánt gyerekként születtem. Édesanyám alkoholista volt. Állandóan ivott, éheztem, nem foglalkozott velem.Majdnem intézetbe adott. 6 évesen apuhoz kerültem, akinek hálás vagyok,hogy felnevelt,de amint 15 éves lettem, bekeményített, és lelki terrorral tönkretette az idegeimet. Nem engedett el sehova. Nem járhattam emberek közé, emiatt nem alakult ki baráti társaságom. Gyakorlatilag a mai napig nincsenek barátaim. Visszahúzódó lettem, önbizalom hiányos, reményvesztett. Pár éve titokban pszichológushoz jártam, de nem sokat segített, bár az öngyilkosságról le tudott beszélni. Ami a párkapcsolatokat illeti: 3 komoly kapcsolatom volt eddig. Az elsővel 4 évig voltam együtt, de utolsó évben megcsalt. Megbocsátottam neki, mondtam, felejtsük el, és még ezután ő hagyott el... A második kapcsolatom a munkanélküliségről szólt, ismét éhezős időszak. De kitartottam mellette. Fizettem a felhalmozódott számláit, amennyire tudtam. Elmentem alkalmi munkákra is 2000-3000Ft/napért, csak enni tudjunk. Ő meg otthon számítógépezett. Amit "cserébe" kaptam, az ismét hűtlenség, és egész egyszerűen lelépett külföldre dolgozni. Előtte úgy volt, hogy együtt próbáljuk meg, de egy nap közölte, hogy pakoljak, mert egyedül akar kimenni... A harmadik kapcsolatommal már eljutottunk az eljegyzésig, összeköltözésig is. Pár hónapig azt hittem én vagyok/leszek a legboldogabb ember a világon, csak ahogy telt-múlt az idő, a vőlegényem inni kezdett. Illetve ÚJRA elkezdte, amiről nem is tudtam, hogy ilyen gondjai voltak. Napi szinten ivott, elég sokat. Agresszív lett, sokszor megvert, megpofozott, belém rúgott, kék-zöld-lila voltam minden héten. De nem adtam föl ezt sem olyan könnyen. Próbáltam segíteni neki, orvoshoz vinni, de ő nem akarta. Végül felbontottam az eljegyzést, és hazaköltöztem. Otthon persze folytatódott "kislány, el lehet menni itthonról" című dolog....Úgyhogy se barátaim, se párkapcsolatom, se megértő családom. Az unokatesóm is rajtam röhög, hogy minden kapcsolatom tönkremegy. A családom meg közölte, hogy utálnak (a sok balhé miatt, mert a szabadságomért próbáltam küzdeni). Rengeteg sírós-üvöltözős balhé volt otthon. Menekülnék innen is, de mindig haza kell költöznöm. Miért kapom ezt az élettől? Mikor mindigis hűséges voltam a páromhoz. Kitartottam a rosszban is mellettük. Mások már rég leléptek volna a helyemben... Miért használnak ki?? Miért nem érdekli az édesanyámat, hogy egyáltalán élek-e még? És apu mikor fogja megérteni, hogy felnőttem, és nem 10 éves vagyok? És lesz-e hűséges párom, aki megbecsül, és nem megaláz? :(

(Bocsi, hogy hosszú lett). 27L

2011. aug. 24. 10:39
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:

Kedves utolsó.

Nem nevetlek ki. Miért tenném? Az a helyhez, hogy én már ezt is megpróbáltam. Hittem, templomba jártam, Bibliát olvastam, de csalódtam. Elveszítettem a hitemet is. Én nem tagadom a létezését, de hogy rajtam nem segít, az biztos... És tudom hogy ez súlyos mondat, de így gondolom. Én nyitottam, de nem kaptam semmit... Úgyhogy ezzel nem fogok többet foglalkozni. Düh és csalódottság van bennem... Sajnálom. :(

2011. aug. 24. 13:43
 12/17 A kérdező kommentje:
Már sokan kitértetek rá, hogy van e munkám. Van, fiatal lévén keveset keresek,(minimálbér) abból is hazaadok számlákra, meg mindent magamnak veszek meg. Úgyhogy elvegetálok belőle, csak félrerakni meg gyűjteni nem tudok sajna. Albérleten gondolkodtam már, de nem jönnék ki anyagilag a legnagyobb spórolással sem.... Saját lakásról meg nem is álmodom... Reménytelen....
2011. aug. 24. 13:48
 13/17 A kérdező kommentje:

Kedves utolsó.

Nem nevetlek ki. Miért tenném? Az a helyhez, hogy én már ezt is megpróbáltam. Hittem, templomba jártam, Bibliát olvastam, de csalódtam. Elveszítettem a hitemet is. Én nem tagadom a létezését, de hogy rajtam nem segít, az biztos... És tudom hogy ez súlyos mondat, de így gondolom. Én nyitottam, de nem kaptam semmit... Úgyhogy ezzel nem fogok többet foglalkozni. Düh és csalódottság van bennem... Sajnálom. :(

2011. aug. 24. 13:51
 14/17 anonim ***** válasza:

Szia!

Bár én csak 24 vagyok, de azért leírom a véleményem!

Először is.Ne add fel. Ne adj fel semmit. Küzdj az álmaidért,mert álmodni, hisz igenis megvalósulhatnak. Neked is bármi összejöhet az életedben,ami másnak megadatott, csak neked valószínűleg picit jobban kell küzdened,hogy megkapd. Az öngyilkosságra végképp nem szabad gondolni. Gondolj bele, ugye nem akarod megfosztani magad a változástól és a boldogságtól?Naugye hogy nem!

Állj talpra. Találj ki terveket, gondold el mit szeretnél elérni az életedben. Egy jobb állást, elköltözést,és egy boldog párkapcsolatot. De ezeket hiába éred el, HA BELÜL nem vagy igazán boldog és elégedett. Szóval először Önmagaddal kell jóban lenned. Sajnos a volt pasijaid átvertek és megaláztak,tényleg sok mindenen keresztülmentél. Anyukádat és apukádat nem kommentálom. Sajnos ezek olyan dolgok, amiken nem lehet már változtatni, maximum csak elfogadni és beletörődni. Én mindig úgy vagyok vele, hogy a szülők rossz példáját nem szabad követni. El kell határozni, hogy majd h családot alapítasz, te mindent jobban fogsz csinálni mint ők. Ennyit tehetsz csak. Az pedig,hogy a volt kapcsolataid sz*rok voltak, hát Istenem. Sajnos még az is megcsalhat minket és megalázhat,akiről azt hittük évekig, hogy a legjobb ember! Még csak 27 éves vagy, előtted az élet, nem késtél le semmiről.

A lényeg, hogy ne azért legyél valakivel egy kapcsolatban, mert szeretethiányod van és magányos, és van kihez menekülnöd.

Fel a fejjel!Tényleg ne ostorozd magad...

2011. aug. 24. 14:47
 15/17 anonim ***** válasza:
1. válaszoló vagyok. akkor nem kell beletörődni, és elfogadni ezt a munkát. hidd el, ha kimész külföldre, szinte akármilyen munkád van, sok helyen többszörösét keresed meg ugyanazért a munkáért. csak az emberek nehezn vágnak bele az ilyenekbe. de mivel, hogy téged nem sok minden köt ide, miért ne tennéd meg?
2011. aug. 24. 17:32
 16/17 anonim ***** válasza:

En is javasolnam, hogy ugorj fejest az eletbe. Egy kulon kis kucko, ahol addig nezel TV-et amig akarsz. Ahova baratnot fel tudsz hivni.

Es ha a hit hianyzik hozza, akkor higgy abban, hogy az

ELET hosszutavon igazsagos...

Rovidtavon nem mindig fair, de hosszutavon kiegyenlitodik.

Neked ugy nez ki az elso fele sikeredett nehezebbre.

2011. aug. 24. 17:39
 17/17 anonim ***** válasza:

Reális megoldás: olyan munkahelyváltás, ahol lakást is kapsz... (van ilyen) - elsősorban közigazgatás, távoli város önkormányzati bérlakása...

....és elkezdeni élni...

Másik megoldás: elvetni a negatív glóriát - és átkerülni a sz*póág másik oldalára... ez viszont csak úgy megy, ha ezer vasat tartasz a tűzben...

pl. ezt a bejegyzésedet nem kellett volna beírni, hanem barátkeresőre cserélni...

Ha van kedved beszélgetni, csavarogni, barátkozni valakivel: narameihkla@citromail.hu

Ja, és azt hiszem se nem iszom (na jó ezt tudom...:), megcsalni nem foglak - révén nem is járunk...:), külföldre egyelőre nem tervezek....:D

Szv. a többi rajtad múlik...

Nem...feleségem sincs...

Na-na... b*zi sem vagyok!!! :-o

2011. aug. 25. 00:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!