Férfiak! Ha a feleségetek nagyon szeretné, hogy megkapja a gyereketek az ő vezetéknevét is, belemennétek?
Figyelt kérdés
annak ellenére is, h a két vezetéknév nem túl szerencsés valóban2016. febr. 10. 22:28
21/34 anonim válasza:
Szerintem nem ez nem papucsság....
És szerintem nem a legjobb két vezetéknév.
Jó, ha apuka Szabó vagy Nagy, vagy Varga, szóval tucatnevű, akkor oké.
De akkor meg már inkább sokkal jobb, ha eleve az anyja vezetéknevét kapja és nem az apjáét.
Ha meg az anya neve is tucatnév, akkor meg nagyon gáz a duplikált tucatvezetéknév. Pl. Nagy-Szabó Csenge. :)
22/34 anonim válasza:
Nálunk a férjem javasolta. Az övé tucatnév, az enyém ritka. Csodálkoztak egy páran, de egyre több az ilyen gyerek az ismerettségi körünkben, lassan természetes lesz itthon is.
23/34 anonim válasza:
nem papucsság, sőt, szerintem kifejezetten intelligens gondolkodásra vall, ha ezt a pár meg tudja beszélni. nálunk tök jól hangzana együtt a két név, akár még kötőjel nélkül is megállná a helyét vezetéknévként, de ha gyerekünk lesz, az ő nevét fogja kapni. nekem nőként két keresztnevem van, és nagyon szeretem, ezért a gyerekemnek is kettőt szeretnék majd adni. így viszont kiszúrás lenne még a két vezetéknév is. de mindenkinek a maga és a párja döntése, hogy hogyan nevezi el a babócát :)
24/34 anonim válasza:
Szerintem ez nem vita tárgya, ha úgy szeretné nekem megfelel.
25/34 anonim válasza:
Persze...
Miért nem szerencsés???
Nincs összefüggés... szerencse s nevek száma közt.
26/34 anonim válasza:
Gondolom, azért, mert vannak olyanok, amik ritka hülyén hangzanak egymással, pl. Fekete-Fehér, Kis-Nagy, Szigeti-Ligeti, vagy egyszerűen csak nagyon hosszúak.
27/34 anonim válasza:
Hát ha Nemes Jeles lesz, akkor garantált a siker! :D
Egyébként teljesen oké, a lényeg szerintem, hogy a gyerek ne utálja majd a saját nevét (pl. ne cikizzék miatta).
28/34 piroska és a farkas válasza:
Nálunk az esküvőt tervezgetve kiderült, h a férjem szerint igazságtalan, h én megkaphatom az ő nevét de ő az enyémet nem. Nafyon boldog lett mikor rájött, hogy van erre mwgoldás, kötőjelesek lettünk, az ő neve van elől hisz ő a családfő, és látni kellene milyen boldog mikor a gyerekeink leendő aláírását gyakorolja különböző stílusokban :)
29/34 A kérdező kommentje:
utolsó ez nagyon cukiii *-*
2016. júl. 27. 18:03
30/34 anonim válasza:
12-es: Nem mennél bele? Kicsit érdekes megfogalmazás. Talán nem értenél egyet nem? A beleegyezésed nélkül is adhatja a sajátját is a tiéd mellé.Ha a felek nem tudnak megegyezni, dönt a hatóság. Bár ha már rögtön az elején külső segítség kell, talán gyereket sem kell vállalni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!