Férfiak! Ha a feleségetek nagyon szeretné, hogy megkapja a gyereketek az ő vezetéknevét is, belemennétek?
bocsi, h nőént, de szerintem a ffiakat nem hatja meg a gyerek neve.
ismerek olyat aki még a keresztnévválasztást is teljesen a párjára bízta, egy javaslatot se mondott.
14-es: épp azért van az anyáé a hivatalos iratokban, mert feltételezik, hogy a vezetéknév az apáé... ha két Szabónak az apja mindkettő Szabó, az nem segít a megkülönböztetésükben :)
12: nem pontozok, de nem beleegyezés kérdése, ha nem tudtok megegyezni, akkor alapértelmezésben mindkettőt kapja a törvény szerint.
Az én férjem belement a kötőjeles névbe. De tegyük hozzá, tucat vezetéknévhez kapott tucat keresztnévvel él, és az én vezetéknevem se sokkal kevésbé tucat, ráadásul mindkettő rövid, így nem volt nehéz meggyőznöm.
Ha Koveránszky-Schweinsteiger-ek lennénk, akkor mondjuk én se javasoltam volna. 3:)
egyet értek a többiekkel. ha az apja neve Kovács,Szabó,Kiss..stb szóval gyakori név, akkor jó is, hogyha két vezetékneve van.
de persze a párnak kell erről megegyezni. nem hiszem, hogy papucs lenne egy férfi, csak azért, mert a feleségének is van beleszólása a gyerekük nevébe?? szeretem az ilyen élettelen haverokat, mint a kérdező férjéé..
Nálunk ez történt, és a férjem is nagyon szerette volna.:) Úgy gondoltuk, hogy ha együtt csináltuk, együtt is legyen a neve.:)
Persze, nekünk könnyű volt, mert nekem két vezetéknevem van (ugyanúgy anyu és apu vezetéknevei) és így megszokott volt ez a jelenség mindkettőnk számára. (Nem gondolom, hogy nem túl szerencsés, ahogy írod a kérdésben.)
Mi úgy döntöttünk, hogy a férjem neve+én egyik vezetéknevem lesz az én nevem házasság után, és ugyanez lesz a babáé is. Így ezt írattuk az anyakönyvbe. Mivel ugye Magyarországon ilyen esetben 2 vezetéknevet kell választani, mert "csak" annyit viselhet az ember.
15
Igen, és? Az eddig is egyértelmű volt, hogy ezért használják a megkulonboztetesre az anyák nevét. A lényeg, hogy használják...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!