Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Férfiak! Ha a feleségetek...

Férfiak! Ha a feleségetek nagyon szeretné, hogy megkapja a gyereketek az ő vezetéknevét is, belemennétek?

Figyelt kérdés
annak ellenére is, h a két vezetéknév nem túl szerencsés valóban
2016. febr. 10. 22:28
1 2 3 4
 11/34 anonim ***** válasza:
76%

bocsi, h nőént, de szerintem a ffiakat nem hatja meg a gyerek neve.

ismerek olyat aki még a keresztnévválasztást is teljesen a párjára bízta, egy javaslatot se mondott.

2016. febr. 11. 00:14
 12/34 anonim ***** válasza:
36%
Kérlek, ne pontozzatok le, a kérdező a véleményünkre kíváncsi. Én nem mennék bele. Ez nem papucsság kérdése, számomra ez a hagyomány fontos. Sokfélék vagyunk.
2016. febr. 11. 01:00
 13/34 anonim ***** válasza:
78%
Nekem komplikált, ha egy vezetéknéven s egy keresztneven túl több van az embernek, nálunk ilyen nem lesz. Attól még másnak OK lehet. Speciel nő vagyok, bocs, hogy beírtam :D Ha lesz gyermekem, akkor az én vezetéknevemet fogja kapni. A leendő apa is benne van a dologban, nincs oda a sajátjáért. Hosszú, de szép, s mindig szólni kell, hogyan írják, mert nem egyértelmű, de azért ki lehet bírni, én szeretem, bár azt, akitől kaptam, nem, de erről maga a név nem tehet, ez az enyém és kész :)
2016. febr. 11. 01:03
 14/34 anonim ***** válasza:
23%
Szerintem már így is megvan az egyenlőség a témában, hiszen minden iratban szerepel az anya teljes leánykori neve. Ettől függetlenül nem csinálnék problémát a dologból addig amíg vállalható a két név együtt.
2016. febr. 11. 01:23
 15/34 anonim ***** válasza:
43%

14-es: épp azért van az anyáé a hivatalos iratokban, mert feltételezik, hogy a vezetéknév az apáé... ha két Szabónak az apja mindkettő Szabó, az nem segít a megkülönböztetésükben :)

12: nem pontozok, de nem beleegyezés kérdése, ha nem tudtok megegyezni, akkor alapértelmezésben mindkettőt kapja a törvény szerint.

2016. febr. 11. 03:35
 16/34 anonim ***** válasza:
92%

Az én férjem belement a kötőjeles névbe. De tegyük hozzá, tucat vezetéknévhez kapott tucat keresztnévvel él, és az én vezetéknevem se sokkal kevésbé tucat, ráadásul mindkettő rövid, így nem volt nehéz meggyőznöm.

Ha Koveránszky-Schweinsteiger-ek lennénk, akkor mondjuk én se javasoltam volna. 3:)

2016. febr. 11. 07:04
 17/34 anonim ***** válasza:
30%
én felvettem a férjem nevét és megtartottam a saját nevem is amikor férjhez mentem, de ha gyerekünk lesz, akkor ő az apja nevét viszi majd tovább, szerintem ez így normális.
2016. febr. 11. 07:36
 18/34 anonim ***** válasza:
86%

egyet értek a többiekkel. ha az apja neve Kovács,Szabó,Kiss..stb szóval gyakori név, akkor jó is, hogyha két vezetékneve van.

de persze a párnak kell erről megegyezni. nem hiszem, hogy papucs lenne egy férfi, csak azért, mert a feleségének is van beleszólása a gyerekük nevébe?? szeretem az ilyen élettelen haverokat, mint a kérdező férjéé..

2016. febr. 11. 08:31
 19/34 anonim ***** válasza:
71%

Nálunk ez történt, és a férjem is nagyon szerette volna.:) Úgy gondoltuk, hogy ha együtt csináltuk, együtt is legyen a neve.:)

Persze, nekünk könnyű volt, mert nekem két vezetéknevem van (ugyanúgy anyu és apu vezetéknevei) és így megszokott volt ez a jelenség mindkettőnk számára. (Nem gondolom, hogy nem túl szerencsés, ahogy írod a kérdésben.)

Mi úgy döntöttünk, hogy a férjem neve+én egyik vezetéknevem lesz az én nevem házasság után, és ugyanez lesz a babáé is. Így ezt írattuk az anyakönyvbe. Mivel ugye Magyarországon ilyen esetben 2 vezetéknevet kell választani, mert "csak" annyit viselhet az ember.

2016. febr. 11. 08:35
 20/34 anonim ***** válasza:
34%

15

Igen, és? Az eddig is egyértelmű volt, hogy ezért használják a megkulonboztetesre az anyák nevét. A lényeg, hogy használják...

2016. febr. 11. 10:13
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!