Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért így áll a fiam a dolgokhoz?

Miért így áll a fiam a dolgokhoz?

Figyelt kérdés
A fiam fotósként végzett és a szakmájában is dolgozik, viszont arra soha nem tudom rávenni, hogy a családi eseményeket örökítse meg néhány képben. Mindig azt mondja, hogy ő ezeken a családi összeröffenéseken szórakozni szeretne és nem dolgozni. Hogy lehet valaki ennyire önző és hálátlan? Olyan nagy dolog lenne lőni pár képet a családról? Minden idegent lefotóz a családját meg nem hajlandó. Mit gondoltok? Vagy ez tényleg olyan óriási kérés?

2016. jan. 17. 17:11
1 2 3 4
 31/34 anonim ***** válasza:
63%

23-as vagyok.

Szerintem ti csak magatokból indultok ki, mert volt rossz tapasztalatotok. A kérdező azt írta, hogy szeretne "pár képet", nem azt, hogy 1000 képből szeretne válogatni.

Én biztosan megtenném, de igazatok van, teljesen mindegy, hogy én mit tennék meg, mert ha a kérdező fia nem hajlandó rá, akkor nem hajlandó.

Egyébként hidd el, én is tudom, mit jelent végigfotózni egy eseményt, és utána mennyi munka van még vele. Csináltam már ilyet. De továbbra is azt mondom, hogy ez egy más eset, néhány képből nem kell ekkora felhajtást csinálni.A család nem azt várja el, mint egy eskövői pár.

Rengeteg eseményen csinálok otthon képeket, nem szerelek fel hozzá 5 vakut meg 8 softboxot, és a család tökéletesen elégedett vele. Nem fotópályázatra megy ez, csak a családnak. Nekik megfelel a "szép és éles" kép.

2016. jan. 18. 12:00
 32/34 anonim ***** válasza:
100%

"De továbbra is azt mondom, hogy ez egy más eset, néhány képből nem kell ekkora felhajtást csinálni."

Ebben csak az a baj, hogy a felhajtást nem a kérdező gyereke csinálja, ő megmondja hogy nem, és kész. A felhajtást a kérdező csinálja aki ezek után is veri a hisztit és önző hálátlan "dögként" beszél a saját gyerekéről, és még a "ki nevelt fel, ki fizetett rád" kártyát is kijátssza. Ilyen embernek persze hogy nem fogják teljesíteni a legkisebb kérését sem.

2016. jan. 18. 14:17
 33/34 anonim ***** válasza:
61%

"Miután mi finanszíroztuk a tanulmányait"

Lehet, hogy tőlem hallod először, de szülöként ez a DOLGOD. Egy gyerek felnevelése nem abból áll, hogy étkezteted, meg nagylelkűen megengeded, hogy a te szent házadban lakjon, amíg be nem tölti a 18-at. A te dolgod elindítani őt az életben. Ha ezt nem szeretetből teszed, hanem bizonyos ellenszolgáltatásokért (ahogy ezt írtad is), úgy egy dolgot érdemelsz: hogy a fiad magadra hagyjon. Hogy amikor olyan öreg és magatehetetlen leszel, amikor már magad alá csinálsz, akkor a fiad rád se nyisssa az ajtót. Ha szerencséd lesz, lesz egy vadidegen, aki kitörli majd a segged, de nem érdemelnéd meg.

Felháborító vagy, nem is értem, hogy egy ilyen anyának nem nevezhető nem tudom micsodával miért áll szóba egyáltalán a fia?! Értem, hogy egy műveletlen paraszt vagy és nálad is a munka a kapával meg a trágyázással kezdődik, de attól még nem kéne így lenézni, leegyszerűsíteni a fiad foglalkozását, pláne, ha még finanszírozni kegyeskedtél. Hülye pitsa...

2016. jan. 18. 16:04
 34/34 anonim ***** válasza:

hogyha ezek a képek ilyen komoly problémát jelentenek nálatok, akkor lehet, hogy érdemes lenne megpróbálnod nyitottan kezelni, hogy ő ennyire nem akarja és nyitottan elbeszélgetni vele, hogy magyarázza el, hogy miért és szerintem légy megértő és elfogadó vele, akármit mond is. nyilván meggyőzni úgysem fogod tudni őt erővel és jobb, ha eleve azzal indítasz, hogy ezt már nem is próbálod.

ha viszont neked annyira fontos, hogy legyenek tényleg jó minőségű képek a családról, ami egyébként egy teljesen jó cél és sajnos nagyon sok családban nincs meg ennek a kultúrája, akkor lehet, hogy ezt kéne elmondanod a fiadnak. hogy te nem őt akarod csesztetni ezzel, csak azt szeretnéd, hogy a családi albumban legyen néhány tényleg jó minőségű kép. hogy legalább egyszer egy évben készüljenek ilyenek. és akár azt is felajánlhatod neki, hogy erre szerveztek egy külön alkalmat, akár külön helyszínen, péládul egy fotó stúdióban, ahol minden technika adott a legjobb minőségű képek elkészítéséhez, hogy ez ne a családi eseményektől vegye el az ő szabadidejét és akár össze is dobhatja neki a család ennek a munkának a díját. vagy ha ő még így sem akarja vállalni, akkor segítsen ő a szakértelmével kiválasztani egy olyan fotóst, aki jól dolgozik és persze készüljenek róla is ugyanolyan jó minőségű képek. sőt lehet, hogy eleve innen kéne megközelítened a dolgot, hogy ha ő nem akarja elvállalni, úgy is jó, csak segítsen megfelelő embert keresni erre. ha elég nagy a család, akkor még egy drága fotós díja sem lesz olyan megerőltető és az tényleg jó dolog és némi pénzt is megér, ha legalább időként készülnek a családról jó minőségű képek.

ez szerintem egyrészt alkalmas lehet arra, hogy megértesse vele is, hogy miért is fontos, hogy a saját családjáról is legyenek jó képek is, és ha felvetődik, hogy ezeket nem minden áron neki kell és nem feltétlenül ingyen csinálni, akkor talán a te igényed is átértékelődik benne. ráadásul, ha egy profi felkérése, vagy stúdió bérlés is felvetődik, az még akár a szakmai érdeklődését is felkeltheti a dolog iránt, és még ha elsőre nem is akarja ő csinálni, másodikra lehet, hogy már csak azért is elvállalja, mert kihívást lát benne, hogy ő mit tudna kihozni ugyanazokból a rokonokból, vagy éppen úgy gondolja, hogy felkért fotósnál ő sokkal jobbat tudna.

szerintem ennek a megközelítésnek több értelme van, mint a sehova nem vezető vitának, hogy:

-csináld

-nem

-de

-de nem

-de igen

-de akkor sem

...

2016. jan. 30. 13:56
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!