Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért így áll a fiam a dolgokhoz?

Miért így áll a fiam a dolgokhoz?

Figyelt kérdés
A fiam fotósként végzett és a szakmájában is dolgozik, viszont arra soha nem tudom rávenni, hogy a családi eseményeket örökítse meg néhány képben. Mindig azt mondja, hogy ő ezeken a családi összeröffenéseken szórakozni szeretne és nem dolgozni. Hogy lehet valaki ennyire önző és hálátlan? Olyan nagy dolog lenne lőni pár képet a családról? Minden idegent lefotóz a családját meg nem hajlandó. Mit gondoltok? Vagy ez tényleg olyan óriási kérés?

2016. jan. 17. 17:11
1 2 3 4
 21/34 anonim ***** válasza:
100%

[link]

Néhány egyszerű képet ti is tudnátok csinálni, ahhoz nem kell őt ugráltatni.

2016. jan. 17. 18:27
 22/34 anonim ***** válasza:
75%

Úristen, légyszi mondd már, hogy csak direkt provokálsz és nem vagy ennyire értetlen!

Két oldalon keresztül ecsetelgette neked több ember is, hogy miből is áll egy profi fotó elkészítése illetve többen utaltak már arra is, hogy esetlegesen lehet az a háttérben, hogy ő sem akar lemaradni a képről... Te meg még mindig nem érted. :'D

2016. jan. 17. 18:29
 23/34 anonim ***** válasza:
53%

Nem értem ezt a nagy felháborodást. Fotós vagyok. Karácsonykor is lőttem képet a családról a bazi drága géppel, és nem lett semmi bajom.

A kérdező szerintem nem azt várta, hogy a fia dokumentálja végig az eseményt, hanem hogy lőjjön 1-2 normális képet, ami bizony igénybe is vesz vagy tíz percet az idejéből.

Ne essünk már túlzásokba, hogy egy családi csoportképhez stúdiófelszerelés kell.

Ha én lövök egy képet a saját gépemmel, az fényévekkel jobb lesz, mint a család telefonos kattingatása. Ezért vagyok fotós, nem?

Nekünk minden eseményről van képünk, de én valamilyen szinten igénylem is ezt, mert szeretném normálisan megörökíteni a családomat, ha már van rá lehetőségem. Szerintem ez nem akkora dolog, hogy nem lenne rá képes, és tönkretenné a szórakozását.

2016. jan. 17. 18:33
 24/34 anonim ***** válasza:
72%
A különbség az 23-as, hogy Te magadtól csinálod és nem elvárás feléd, nem tartanak önző hálátlan dögnek ha nem teszed. A kérdező eddigi megnyilvánulásaiból kiindulva sajnos az jön le, hogy igenis teljes dokumentációt vár el minden egyes alkalomról.
2016. jan. 17. 18:42
 25/34 anonim ***** válasza:
23%
Veeeeegre valaki ertelmesen szolt hozza,23as!!!!
2016. jan. 17. 22:35
 26/34 anonim ***** válasza:
58%
Ja, baromi értelmesen szólt hozzá. Ha fotósként dolgozik és neki pár perc lőni pár képet akkor nincs sok fogalma a szakmáról.
2016. jan. 17. 23:13
 27/34 anonim ***** válasza:
34%
Szerintem nem profi műtermi retusált képeket akarnak és szerintem ezt valóban meg lehet pár perc alatt oldani a modern technikával. Amikor műtermi képeket csináltattunk a kislányunkkal kb 10 perc volt maga a fényképezés fotostudióban. Utána még 10 perc és számítógeépen néztük hogy melyikből kérünk és azokat retusálta na arra kellett egy hetet várni.DE ma olyan jó kameráik vannak a telefonoknal hogy bárki tud jó képeket készíteni csak jó sokat kell ellőni és biztos lesz neéhány szuper közte. Az oviban profi fotós készített retusálatlan de szép képeket a gyerekekről de nem találtam jobbnak mint a jól sikerülteket amiket én készítek a telefonommal a gyerekemről.
2016. jan. 18. 00:31
 28/34 anonim ***** válasza:
84%

"Hálátlanságnak érzem, miután mi finanszíroztuk a tanulmányait."

És akkor most élete végéig hálával tartozik nektek, és ugrania kell minden csettintésre? Jó hogy a számlát nem nyújtod be neki hogy mennyibe került pelenkázni...

2016. jan. 18. 04:24
 29/34 anonim ***** válasza:
74%

"A kérdező szerintem nem azt várta, hogy a fia dokumentálja végig az eseményt"

Ez a baj, hogy a "lőjj 1-2 képet" dologból pont hogy az sül ki hogy dokumentálja már végig az estét, mert ha kevés a fotó akkor azon megy a hisztizés. Ráadásul összes fotós ismerősökmél azt láttam, hogy nem úgy megy hogy "egy kattintás, egy pillanat" hanem csinálnak rengeteg képet, aztán utána meg válogatják 1 óráig a jobbakat, amire persze utána mindenki igényt tart.

Ráadásul egyszer megteszi, onnantól mindig ő lesz a "fotós" akinek kötelezően leosztják a szerepet.

2016. jan. 18. 04:39
 30/34 anonim ***** válasza:
100%

van, akinek ez nem nagy dolog, van akinek meg igen. szerintem teljesen mindegy, hogy mások mit gondolnak róla, az számít, hogy ő mit gondol. ha neki ez olyan nagy teher, akkor neki olyan nagy teher lesz akkor is, ha bárki más apróságnak gondolná. teljesen mindegy, hogy ki más mit gondol, mert te nem bárki mástól várod, hogy fényképezzen, hanem tőle. neki a jelek szerint pont akkora gondot okoz megtenni, amit szeretnél, mint amekkora gondot neked okoz, hogy ő nem akarja ezt megtenni. ezen pedig az aligha fog változtatni, hogy mások mit gondolnak, viszont ha elég sokat piszkálod vele, akkor lehet, hogy megutálja a családi összejöveteleket is, sőt akár a ti kapcsolatotok is megromlik miatta. érnek ennyit azok a fényképek?

hogy ki mennyire érzi komoly dolognak, hogy a munkáját kell csinálnia egy családi eseményen is, az egyénenként változik. van, aki örömmel süt-főz, takarít, vezet, vagy akár fénkyépez, szab-varr, hajat vág, sminkel, masszíroz, gyerekekre vigyáz, vagy akármicsinál családi eseményen, vagy akár azon kívül is a rokonoknak. de azért nem mindenki van így vele, függetlenül attól, hogy neki épp mi a munkája, vagy épp ki finanszírozta a tanulmányait.

2016. jan. 18. 07:44
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!