Anyukám kölcsönadott,400 ezer forintot egy "barátnak", sosem látjuk viszont a pénzt?
Nagy bajban volt, elvették volna az autóját stb., anyukám naívan kisegítette. Ez kb 3 éve volt, de még csak hajlandóságot sem mutatott a személy, hogy visszaadná. Mondjuk, hogy akkor legalább adjon havonta amennyit tud, vagy bármi, de nem, már nem válaszol. Tudom, túl naív volt anyám, szerződés sem volt.
Mit lehet tenni? Rendőrség ér bármit is? Felhoztam, hogy küldjünk pár verőembert rá, de az meg nem is tudom hogy működik, illetve nem tudom mi sülne ki belőle? Megszívtuk, tanulópénz?
Jesszus!!!
Ennyi pénzt kölcsön és nem írtatok papírt?!
Veszett fejsze nyele...
1. HA nincs semmiféle írás, akkor jogilag nem létezik a kölcsön, azaz semmit sem lehet tenni.
2. A "veröember" témára meg igencsak ráfizettek, mert nyugodtan feljelenthet titeket emiatt, és komoly büntetésre számíthattok!
Ha nem kért anyukád papírt a kölcsönről, akkor "megszívtuk, tanulópénz".
Verőembert az adós is fogadhat. Neki van pénze, nektek nincs, vagyis jobbakat, legyőzik a tieiteket.
Szerződés nélkül csak annyit adj kölcsön amennyit nem hiányolnál.
A rendőrség nem tesz semmit, nem bizonyítható, hogy kölcsönadtatok neki.
Szinte biztos tanulópénz. Szerződés hiányában a sem a rendőrség, sem a bíróság nem foglalkozik ezzel.
A verésből nektek is lehet problémátok, ezért ez sem járható út, attól függetlenül, hogy az ilyen megérdemelné a kéz- és lábtörést.
Ha helybeli az illető, akkor lehetőleg sok emberhez jusson el a "jó híre". Azért ha van a családba "erős ember", nyugodtan adhat neki 1-2 maflást.
Sajnos én is ismerek ilyen embert, aki évek óta ilyen 100-200 ezres kölcsönökből él, és szemrebbenés nélkül letagadja, hogy kért volna pénzt. A falu 90%-a tudja is ezt, de a mai napig betud csapni kevésbé tájékozott embereket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!