Hogyan költözzek el otthonról? Mi a véleményetek erről a családi hozzáállásról?
28 éves vagyok és otthon lakom jelenleg. Főiskolán albiban laktam , de utána amikor elkezdtem dolgozni visszaköltöztem otthonra. (Ráadásul akkor az apám külföldön dolgozott.)
Jelenleg viszont hárman lakunk és 2 éve minden egyes nap megtalál az apám(pedig elég nagy a lakásunk), hogy ne lakjak már itt mert nem ez az élet rendje. Sőt azt mondta múltkor, hogy életcélja hogy engem eltávolítson innen. A puszta létemet is bűnnek érzem itthon.
A keresetemből nem tudok fenntartani egyedül egy albérletet. Ismerőseim külföldre mentek, akikkel esetleg tudtam volna lakni.
Idegenekkel összeköltözni kiszolgáltatott helyzet sokszor.
Előre is köszi a válaszokat.
Jó biztos igaz amit írsz.:( Meg is gyengítettek ezzel a viselkedéssel..
Külföldön egész más munkákat tudnék csinálni, mint amit szeretek és amit végeztem..
Albérletekben laktam jó néhány helyen, de teljesen másokkal laktam a végén már együtt mint az elején. Közben a feltételeket is megváltoztatták sok helyen, lehúztak ahol csak tudtak.
a bátyám pont olyan tutyimutyi volt, mint te..addig fajultak a dolgok, mig anyám egyszer csak elkoltozott, 160 km-rel arrébb vett egy lakást magának. testvéremet pedig otthagyta a nagy házban, hogy végre nojjon már fel..fizesse o a csekkeket, lássa el o a háztartást stb. stb.
nem akart kirepulni a kisfia, oké, hát "repult" anyám.
borzaszto, mikor valaki ennyire nem életképes.
hozzáteszem ugyanugy neveltek bennunket, mégis én már 19 évesen kulfoldre koltoztem egyedul (szuloi segitség nélkul), azota is kint élek immár 11 éve.
Szia!
Amit nem találtam meg a kérdésedben, hogy mennyi hozzájárulást fizetsz, és elégséges-e ez nekik, illetve ha nem, akkor miért stb.
Gondolom anyagiakról kellene megfogni a dolgot.
Én nem tudlak okolni, a mai világban annyira mint a többiek. Persze, nem szép dolog otthon lakni, de annyira sokan csinálják így.
Viszont azt is tudom, milyen, ha az ember családjának vagy csak egy embernek elborul az agya.
Igazából azt tudom mondani, hogy te mindenképpen fizetsz. Többet mint gondolod. Ha máshogy nem, a lelki békéddel. S igen, az is forintosítható, ha rájössz, mennyibe kerül az neked, mitől esel el, amiatt, hogy ott laksz és így zaklatnak.
Én a helyedben nem törődnék senki véleményével.
Megpróbálnék leülni és átgondolni, min tudnék változtatni.
Embernek maradni, minen körülmények között, ez legyen a legfontosabb.
Te vagy a legidősebb?
Igen, legyél kicsit életképesebb, bár értem, arra gondolsz, hogy félsz, hogy a tartalék pénzedet lenyúlják idegenek.
Ez igen, ilyen van. Teljesen megértelek.
De neked magadnak kell megteremteni a dolgokat, hogy mások legyenek. Talán addig is, vállalj otthon több házimunkát, több költséget, és próbálj meg félretenni.
Mérlegelj, mi menynibe kerül neked valójában ,és aztán készíts tervet.
Addig is sportolj, ha nem tennéd, hogy erősödjön az önbizalmad, döntsd el, ki van melletted, ellened, és csak a támogató emberekkel oszd meg apró kis terveid.
Attól, hogy te szeretsz valakit, nem törvényszerű, hogy ő is pont úgy szeret.
Remélem boldogulsz és boldog tudsz lenni, maradni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!