Elköltözni otthonról szülői engedély nélkül?
23 éves vagy, nem egy kisgyerek, nem kell a szüleid engedélye.
Annyiban van igazuk, hogy amíg nincs saját jövedelmed, addig fura lenne összeköltözni, hiszen mindent ő fizetne.
Ha felnőtt vagy, nem kell engedély.
De felnőtt vagy?
Más ha a szüleid tartanak el, és más, ha a párodnak szolgáltatod ki magad.
Ha nem jön be az együttélés, vállalod, hogy puci seggel az utcára kerülsz, ha a szüleid nem szívesen "fogadnak vissza"?
Akkor nem kell az engedélyük.
18 éves korodtól oda költözöl, ahová akarsz, nem kell semmiféle engedély vagy beleegyezés a szülök részéröl.
Az egyetlen, ami gond lehet, hogy attól kezdve nem is kötelesek semmilyen módon támogatni, sem a megélhetésben, sem a tanulmányokban.
"Kitagadásra" - legalább is jogilag - ez nem indok. Ha meg csak simán nem akarják veled tartani kapcsolatot, ahhoz ugyan joguk van, de adott esetben csak nyersz vele, mert önállósodsz, feltéve, hogy nem a barátod lesz az, akitöl ezentúl függni fogsz.
nem is értem a kérdést. néztek valami kis alberletet, kiveszitek, és àtcuccolsz. persze mondd otthon. de nem értem ezen mit kéne veszekedni. 5 éve együtt vagytok, szerintem várható volt. más is költözött már el diploma előtt otthonról. nyilván az anyagi része nem lesz könnyű, de pl ha csak szobát bérletek, az olcsóbb.
főleg ha korlátoznak és gyerekkent kezelnek. én se szívesen élnék így otthon.
A szuleiddel valo kapcsolattol fugg. Ha jo, nincsenek allando veszekedesek, egymas agyara menes, stb. akkor en maradnek. Ha egyebkent is rizikos, hogy utana rosszabbodik a kapcsolatotok, nem kockaztatnam. Nekem tobbet erne, hogy otthon lakom, nincs gondom az alberletre, meg van oldva a mosas/fozes/egyebek. Raersz meg az elobbieken agyalni.
Ne pontozzatok le, ez az en velemenyem, en 19 eves koromtol kulon eltem, en is egyetem mellett meloztam, tudom milyen.
De Te tudod. Ha ugy erzed, egyetem mellett menne a munka es az, hogy egy par honapig haragban leszel a szuleiddel, oke.
Akkor nyilvan jobb lenne koltozes.
Viszont elotte beszeljetek at a paroddal a penzugyeket (bar, gondolom alapbol megbeszeltetek mar, azesetben, ha koltoznel, milyen kiadasaitok lennenek meg ilyenek)
Aha, tehát az lenne a változás, hogy párod tartana el, nem a szüleid, mert dolgozni nem akarsz.
nehezen vagy igazán felnőtt, amíg másokra szorulsz.
Ha tönkre megy netán a kapcsolatotok, és a szüleiddel összevesztél, akkor hova mész?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!