Szükséges az apa írásos beleegyezése hogy külföldre vigyem a 2 éves fiúnkat?
Igen, kell a beleegyezése.
Ha nem adja - ami teljesen érthető - akkár gyámügynél kell indítanod a folyamatot. Elég időigényes, több hónap, akár 1-1,5 év is lehet.
Tőlem soha sehol nem kértek ilyet, pedig voltam már a fiammal számtalanszor eu-n kívül is.
Németországban élünk, nekem a nagykövetségen is azt mondták, hogy nem kell nyilatkozat, ha a gyermeknek van útleve, ugyanis ahhoz kell az édesapa beleegyezése.
Kedves Első. 1. Azért te engem legyél kedves és ne minősíts, úgy hogy nem is ismersz. Azért van PÁROM, mert még nem házasodtunk össze, jobb lett volna ha úgy írom hogy Pasim? Szerintem ez elég gyerekes kifejezés. 2. A volt férjemtől nem kérek egy árva fityinget sem, nem váltunk el rossz szájízzel, és tudom hogy neki is alig van...ezért megpróbálom a saját erőmből kihozni a háztartást.
Szimplán tudom hogy nem fog kiengedni minket, mert ismerem. Szereti a gyereket és ezzel nincs is baj, a jobb élet reményében szeretnénk kimenni, hogy a gyereknek mindene meglegyen, és ha már kint élek egy ideje, a volt férjemnek is biztosítanék kint munkát, hogy a gyerek láthassa sűrűn...de tudom hogy még kevés időre sem engedné el a gyereket...Addig amíg nem ismersz ne mondj véleményt mert az téged minősít...
Én Angliában voltam, tőlem kérték a nyilatkozatot a reptéren.
Meg lehet kockáztatni, csak lehet, hogy apuka nem ül ölbe tett kézzel hanem jogi lépéseket tesz.
Akkor van esély, ha papírokkal tudod igazolni hogy:
- lesz munkahelyed
- megoldott a lakhatásotok
- biztosított a gyerek elhelyezése a te munkaidődben
A "párom megígérte, hogy keres majd munkát" nem elég a bíróságnak.
Nagyobb eséllyel indulsz, ha előtte összeházasodtok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!