Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Szükséges az apa írásos...

Szükséges az apa írásos beleegyezése hogy külföldre vigyem a 2 éves fiúnkat?

Figyelt kérdés
Apával elváltunk, és nekem lett egy új párkapcsolatom, de a párom Ausztráliában él. Szeretnénk hozzá kiköltözni mert Ő több okból kifolyólag sem tud haza költözni. Cége van, kint van a családja már stb. Ha ki szeretnénk költözni hozzá kell-e az apa engedélye? Ha igen és ő nem egyezik bele a költözésbe (ami valószínű lesz) mit lehet tenni hogy ki tudjunk menni?

2015. júl. 22. 13:57
1 2 3 4
 11/31 acelsziv ***** válasza:
62%

" mit lehet tenni"?

Egyszerű. Te mégy a "párodhoz" a gyerek meg marad az apjával. Az ugye megvan, hogyha kiviszed a gyereket akkor ő jó eséllyel többé nem látja. Vagy csak több évente egyszer. Te beleegyeznél ebbe?

2015. júl. 22. 14:37
 12/31 anonim ***** válasza:
90%

Ne itt kérdezősködj.

Szánd rá az időt és menj el a gyámügyre.

2015. júl. 22. 14:45
 13/31 anonim ***** válasza:
73%
Kell az engedélye, és teljesen normális, ha nem fogja engedni. Én sem engedném. A gyerekhez neki is joga van, neked pedig nincs jogod elvenni tőle a gyerekét, és elvinni a világ másik végére, ahol nem láthatja, csak több százezer forintos repülőjegyek és utazás árán. Önző szemét dög vagy szerintem, hogy a gyereket megfosztod az apjától, az apát a gyerekétől, csak mert viszket a micsodád egy új krapek miatt. Menjél szerintem a gyerek nélkül Ausztráliába, aztán ha hiányzik, repülj haza hozzá te több százezer forintból. Na, ez hogy tetszene?
2015. júl. 22. 14:55
 14/31 A kérdező kommentje:
Elmondtam már, hogy a gyereket nem akarom megfosztani az apjától, sem az apát a gyerekétől. Én felajánlom neki azt a lehetőséget hogy ő is kijöhessen Ausztráliába, ott akár minden nap találkozhatna a gyerekkel felőlem. NEM AKAROM ELSZAKÍTANI ŐKET! A volt férjem amúgy is lépni akar Magyarországról mert hát nem éppen jó itt a megélhetés. Ausztráliában meg igen. Nem lenne mind1 szerintem. A fiamat pedig nem fogom itt hagyni az apjára, undorítónak tartom hogy ismeretlenül, kérdés nélkül ítélkezik néhány kedves válaszoló...titeket minősít....már bánom hogy itt feltettem a kérdést. Most hozzátok a tipikus magyar mentalitást...gratulálok...
2015. júl. 22. 15:00
 15/31 Andizsuzsi ***** válasza:
100%
A gyámhatósághoz lehet fordulni. Be kell nyújtani azokat az igazolásokat, amiből látható, hogy a gyerek ellátása, iskoláztatása biztosított lesz, illetve az itthon maradt szülő kapcsolattartásának lehetőségét.
2015. júl. 22. 15:01
 16/31 anonim ***** válasza:
72%
Apuka mondta már neked, hogy Ausztráliába akar menni, ha már el innen? Hogy pont a világ másik végére? Apukának nincsenek itt rokonai, barátai, idősödő szülei, akik miatt esetleg nem biztos, hogy olyan messzire szívesen elutazna, csak mert a te új krapekod ott akar élni? Mindenki alkalmazkodjék hozzád, mert lett egy új pasid: ez az elvárásod, ezért csesznek le.
2015. júl. 22. 15:10
 17/31 anonim ***** válasza:
100%

A egy dolog, hogy te úgy gondolod, milyen jó lesz neki,hogy felajánlod a segítséget a későbbi munkakeresésben. De! Nem i biztos, hogy kap letelepedési engedélyt, és nem is tud utánatok menni. Akkor aztán nézhet szegény apuka, mert te már kimentél az engedélyével a gyerekkel együtt, semmit nem tehet... Erre a lehetőségre is fel kell készülni. Aztán ugye Ausztrália mégsem Ausztria, az apának le kéne mondania a te új kapcsolatod miatt a rokonairól, barátairól, megszokott életéről, kedvenc ételeiről, csak azért, hogy láthassa a fiát. De tegyük föl, megteszi mindezt a kedvedért, mert annyira fontos neki a boldogságod az új pároddal. Utánatok megy, beilleszkedik, munkát talál. Te meg szakítasz a pasiddal, és találsz helyette nten egy debreceni pasit, akihez hazaköltöznél. Ilyenkor mi lenne a felállás? Hagynád neki ott Ausztráliában a gyereket, mert - mint korábban írtad - ott sokkal jobb neki? Vagy szólnál az apukának, keressen munkát Debrecenben, mert te hazaköltözöl a legújabb pasihoz?

Az alaphelyzet, ahogy elképzeled, kár működhetne is: te boldogan az új pasival, apuka boldogan az új országban, gyerek boldogan mindkét szülővel. Na de ha bármi beüt a sok-sok hibalehetőség közül, akkor apuka nagyon keményen megszívhatja a dolgot, ezt neked is be kell látnod, így szerintem elég nagy esélye van, hogy nem ad engedélyt a költözésre. Én se mennék bele az ő helyében, ezt hozzáteszem, mert nem hiszek a tündérmesékben.

2015. júl. 22. 15:11
 18/31 anonim ***** válasza:
100%

Ausztráliába nehéz a bevándorlás! Az apának szinte lehetetlen. De ha nem házasodtok össze, akkor te sem maradhatsz kint sokáig.

A Gyámhatóságnál és az Ausztrál Követségen kell érdeklődnöd.

De én elgondolkodnék zen az új kapcsolaton is. Mennyire ismeritek egymást? A kisfiaddal milyen a kapcsolata?

Ezeket a Gyámhatóság is fogja vizsgálni.

2015. júl. 22. 15:14
 19/31 acelsziv ***** válasza:
10%
Az előttem szólóknak igaza van. Te meg kérdező: mielőbb eltakarodsz a kontinensről annál jobb. Nem vagy valami értelmes csak önző és beképzelt.
2015. júl. 22. 15:19
 20/31 anonim ***** válasza:
46%

"Addig amíg nem ismersz ne mondj véleményt mert az téged minősít..."

Vagy a tapasztalatot.

Az hogy csak ez a két választás van hogy PÀROM és PASIM, bnem kommentálnám. A második tényleg olyan gyerekes, de elég szép választékos a Magyar nyelv valami "kedvesebb" kifejezést találni.

A tényen nem változtat kell a beleegyezés. Csak EU-s tapasztalatom van, és igaz, sehol Sem kérik. De ha nincs, akkor a másik félnek meg van a joga hogy keresztbe tegyen. Ha nem tesz akkor felesleges a cucc. Hogy ez mennyire szigorúbb ausztráliában, nem tudom. Gondolom ott útlevél kell, ahhoz meg kellene.

2015. júl. 22. 15:21
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!