A férjem és az, anyám ősellenségek mi tegyek?
Sziasztok! A problémám nekem már megoldhatatlannak tűnik, remélem közületek valaki tud valami okosat tanácsolni.
28 éves házasok vagyunk egy 25 éves lányunk és egy 9 éves fiunk van.
Önkormányzati bérlakásban éltünk Budapesten ahonnét sajnos nem tudtunk tovább lépni és amikor a fiunk megszületett túl kicsi lett a lakás, így a férjem unszolására leköltöztünk a Balatonhoz. Itt él a családom kb 15 km- es körzetben így nem nagyon tiltakoztam. Amikor szembesült a "vidéki" fizetésekkel, vette a kalapját és elhúzott külföldre dolgozni. Házat béreltünk, dolgoztam én is, lassan kezdett körvonalazódni a lehetőség egy jobb életre. Tavaly karácsonykor érszűkület miatt levágták az édesanyám lábát, 4 vagyunk ugyan testvérek de senki életébe nem fért bele a "mama", így gondolkodás nélkül azt mondtuk, közös döntés volt a férjemmel, természetesen hozzánk jön.Azt viszont tudni kell az anyám és a párom tűz és víz...vagy inkább két dudás, mindkettő makacs, zsarnok, és nagyhangú. A férjem ritkán jön haza, de amikor itthon van érezhető a feszültség, mindig attól rettegek, hogy robban a bomba, a párom folyamatosan azzal nyúz, hogy belőlünk illetve belőle él az anyám, ( én ápolásin vagyok vele) de ez nem igaz, hisz közel 130 ezer jövedelemmel rendelkezik, nyugdíj és rokkantsági járadék. Nyáron vettünk egy házat, céges kölcsönt kaptunk a párom munkahelyén, úgyhogy most a tulajdonos magabiztosságával terrorizál folyamatosan, az anyámmal. Tény hogy az anyám nem egy könnyű eset, én is sokat vitázom vele, sok mindenben nem értünk egyet, de sosem adnám otthonba, de a páromat sem akarom elveszíteni. Eljutottam odáig, hogy antidepresszánst és xanaxot szedek, de így is folyamatos feszültség az életem, és a legnagyobb bajom, hogy a kicsi fiam, ebben a légkörben nő fel. Ti mit tennétek? Nem választani szeretnék, hanem egy nyugodt békés életet.
"Eljutottam odáig, hogy antidepresszánst és xanaxot szedek"
Azt ugye tudod, hogy akik ezeket szedik, azok közt sokkal nagyobb az öngyilkossági arány? Ugyanis ezek egyrészt eltompitják benned a gátlásokat, másrészt rengeteg olyan mellékhatásuk van, ami miatt nehezebb "túlélni" melletük.
...csendben forr a levegő....
Ez nem biztos, hogy jobb, mintha veszekednétek...
Édesanyád mit mond, MIÉRT nem tudja magát ellátni? Megpróbálta egyáltalán?
Egyébként pedig a többiek már leírták a megoldást.
De nem érted, hogy ha visszzamennél dolgozni abból a pénzből simán segíthetne néha neki egy ápoló, és a házát/lakását is kialakíthatnátok úgy, hogy mozgássértültbarát legyen?
A tököm televan az ilyen emberekkel akik mindenre csak a kifogást keresik és ezzel maguknak és a szeretteiknek is csak ártanak...
Kinek jó ez a helyzet? Neked nem, édesanyádnak nem, a férjednek sem! Akkor miért ragaszkodsz hozzá annyira???!!
először is édesanyádnak jár a műláb, ezzel egy nehézségi tényező kilőve. Másodszor nem tudom a ti körzetetekben van e de érdemes megpróbálni:
van olyan szociális szolgálat(kerülete válogatja) melyben ingyenesen vagy minimális összegért kap egy segítőt, amolyan önkéntes ápolót.Ezt venném igénybe vagy fizetnék egy ápolónőnek ahogy mi tettük akkor mikor nagyanyám már nem tudott magáról gondoskodni,de dolgoznunk kellett.arra az időre felveszed amikor dolgozol délután meg átveszed a műszakot és akkor nagyi tud külön élni(még egyzser műlábat kéne neki szerezni,láttam kéz nélküli tetoválómestert erre anyádnak csak 1 lába hiányzik!!)
A másik, hogy a párod már zsarol téged miután nem tudott rád észérvekkel hatni, ezt részben megértem,de másfelől nem szabad engedni a zsarolásának mindegy mennyi pénzt hoz haza és ha nem képes ezen változtatni, akkor ennél még a válás is jobb.
Szóval szerezzetek be neki állami támogatással műlábat(közgyógy és társai), illetve egy szoc. szolgálatos vagy fizetéssel járó ápolónőt, plusz rendezzétek ezt el szépen a pároddal.
Apropó van olyan szolgálat is ami segélyhívás estén rögtön kiküld egy ápolót szintén állami támogatással akár, nézzetek utána a kerületetekben mi jár nektek és hogy milyen szervezetek/közösségek vannak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!