Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért kell az ember jóindulatá...

Miért kell az ember jóindulatával visszaélni?

Figyelt kérdés

(főként) Menyasszonyi ruha tervezéssel/készítéssel foglalkozik a cégem. Az unokahúgom kolléganője néhány hónapja megkeresett hogy Karácsonykor lesz az esküvőjük, van egy ruha elképzelése,és már sok tervezőt megkeresett,de a ruhájára 230-250 ezres árkalkulációt írtak,és ő ezt nem tudja kifizetni. Elküldte nekem a modell képét,valóban egy bonyolult,nagy anyagszükségletű ruha volt,életszerű volt a 250 ezres ár.

Valahogy megsajnáltam, meg gondoltam mégis karácsonyi esküvő stb gondoltam örömet szerzek, elkészítem neki 60 ezres,jelképes áron. Valahogy eszembe jutott amikor régen én nem tudtam teljesíteni a vágyaimat, és gondoltam örömet szerzek,néha jólesik az ember lelkének.

Majd kiugrott a bőréből,örült nagyon. 2 nappal ezelőtt jött a kész ruháért,amely tökéletes lett,azonos az eredeti elképzeléssel díszítésben és anyagfelhasználásban is.

A garanciapapírt töltöttem ki épp,illetve a számlát kezdtem kiállítani,amikor feltette a pofátlan,sunyi kérdést,hogy számla nélkül nem lehetne MÉG olcsóbban?...

Hirtelen nem is találtam szavakat,elintéztem egy kurta nem-mel,de szerintem érezte a cikit,mert ki sem kísértem.

Ti mit tettetek volna ebben a helyzetben?

Az biztos,hogy ez az eset engem megtanított,hogy senki felé nem teszek egy jószándékú lépést sem a jövőben,sőt most már bánom,hogy a kezdet kezdetén nem azt mondtam,hogy ez a ruha 250 ezer,és nem vállalom el!

2015. dec. 10. 17:30
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
35%

Szuper jó igazi magyaros hozzaállású kommenteket írtok nem csalódtam. Xd

Ne rajtunk vezessd le a csalódotságodat,azért mert leírjuk a véleményünket.

Ezt a hozzáállásos dolgott,inkább a mennyaszonynak kellett,volna mondani.

Tudnál már bármit is tenni,hogy itt idegesited magad? Na ugye

2015. dec. 10. 18:12
 12/27 anonim ***** válasza:
57%
Szép...Azért legalább az unokahúgodnak mondd el az egészet, még mielőtt sorban kopogtatnak nálad az ismerősei, akik sajnálnak 60 ezret egy másfél milkás ruháért.
2015. dec. 10. 18:13
 13/27 anonim ***** válasza:
91%

Szerintem senki nem cáfolta, hogy tényleg nagylelkű voltál, de már vége. Legközelebb nem leszel az és kész. Egyébként továbbra is tartom a véleményem, hogy eleve ott cseszted el, hogy még anyagáron is alul adtad. Mondom szerintem az lenne a minimum, így is sok-sok óra ingyen munkát kapott. És igen pofátlan volt a csaj, nem kicsit, de most mit vársz? Ha most mi is utálkozunk kicsit veled attól jobb lesz?

Vond le a tanulságot és lépj tovább.

2015. dec. 10. 18:14
 14/27 A kérdező kommentje:

Akik vérszagra gyűlnek meg hogy én kórusban utálkozni akarok,feleslegesen ne koptassák a billentyűzetet mert nem kicsit félreértenek engem.

60 ezre volt,volt egy ruha álma,én a 190 ezret már a munka elején elkönyveltem veszteségnek.

Látom sokaknak fura hogy jóérzéssel tölt el valakit ha örömet szerez...

Engem az a legmélyre menő pofátlanság vágott mellbe,hogy akkor már számla nékű ócsóé. . de mindegy,hagyjuk is.

2015. dec. 10. 18:20
 15/27 anonim ***** válasza:
64%

Azért, mert sokan azt gondolják, hogy a jóindulatú ember az balek. Üzletben nincs jóindulat, sem barátság.

Te jót akartál, csakhogy most te vagy a vízben. Olcsón megszámítottad a ruhát, güriztél, fillérért varrtál meg egy igen kényes és drága ruhát egy szemét sóhernek, aki nemhogy a jóindulatodat, de a kedvességedet sem érdemli meg.

Tanulj a leckéből, különben hamar tönkremégy ebbe - anyagilag is, meg lelkileg is.

2015. dec. 10. 18:40
 16/27 anonim ***** válasza:
59%

Szerintem nem "magyaros" hozzáállás.

Magyar vagyok, de úgy gondolom, hogy amit tett a nő, az egy nagyon nagy pofátlanság volt. Egyébként nagyon sokan ilyenek, a kisujjadat nyújtod, a karodat tépik, ha meg a kisujjadat se adod, a szemedet vájják ki. Az emberek többsége ilyen, sajnos, most már te is tudod.

Azt jó ötletnek tartom, amit írtak itt, hogy adhatsz pár százalék kedvezményt ismerősöknek, ezáltal több lesz a vevő, de ennyi! Később, ha segíteni akarsz valakin, az illetőt nagyon jól válaszd ki. De hát ezt is levontad már magadnak.

Ja megnéztem a Pnina Tornai ruhákat, tényleg jól néznek ki. :D Bár én nem számítok, mert nem házasodom. Sok sikert neked!

2015. dec. 10. 18:48
 17/27 anonim ***** válasza:
44%

De miért pont neki??

Miért nem,mondjuk annak aki előtte volt?

Talán az elöző,még megis hálálta volna,nemhogy még olcsóbban akarta volna...

2015. dec. 10. 18:50
 18/27 anonim ***** válasza:
23%

Én a 15-ös voltam. Kedves Kérdező, ugyan miért kellett lepontozni? Mit nem értettél belőle?

Balek vagy, és jónak akarod maga előadni. Amikor megmondom, hogy ne tedd, lepontozol?

2015. dec. 10. 19:12
 19/27 A kérdező kommentje:
Utolsó: nem pontoztam sem téged,sem senkit,ne személyeskedj,mivel én sem tettem veled,sőt mi több nem is voltál kötelezve,hogy válaszolj...úgyhogy az idegedet talán ne rajtam vezesd le.
2015. dec. 10. 19:19
 20/27 A kérdező kommentje:
16: nagyon köszönöm jókat írtál! Ment a zöld.
2015. dec. 10. 19:22
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!