Miért kell az ember jóindulatával visszaélni?
(főként) Menyasszonyi ruha tervezéssel/készítéssel foglalkozik a cégem. Az unokahúgom kolléganője néhány hónapja megkeresett hogy Karácsonykor lesz az esküvőjük, van egy ruha elképzelése,és már sok tervezőt megkeresett,de a ruhájára 230-250 ezres árkalkulációt írtak,és ő ezt nem tudja kifizetni. Elküldte nekem a modell képét,valóban egy bonyolult,nagy anyagszükségletű ruha volt,életszerű volt a 250 ezres ár.
Valahogy megsajnáltam, meg gondoltam mégis karácsonyi esküvő stb gondoltam örömet szerzek, elkészítem neki 60 ezres,jelképes áron. Valahogy eszembe jutott amikor régen én nem tudtam teljesíteni a vágyaimat, és gondoltam örömet szerzek,néha jólesik az ember lelkének.
Majd kiugrott a bőréből,örült nagyon. 2 nappal ezelőtt jött a kész ruháért,amely tökéletes lett,azonos az eredeti elképzeléssel díszítésben és anyagfelhasználásban is.
A garanciapapírt töltöttem ki épp,illetve a számlát kezdtem kiállítani,amikor feltette a pofátlan,sunyi kérdést,hogy számla nélkül nem lehetne MÉG olcsóbban?...
Hirtelen nem is találtam szavakat,elintéztem egy kurta nem-mel,de szerintem érezte a cikit,mert ki sem kísértem.
Ti mit tettetek volna ebben a helyzetben?
Az biztos,hogy ez az eset engem megtanított,hogy senki felé nem teszek egy jószándékú lépést sem a jövőben,sőt most már bánom,hogy a kezdet kezdetén nem azt mondtam,hogy ez a ruha 250 ezer,és nem vállalom el!
Szuper jó igazi magyaros hozzaállású kommenteket írtok nem csalódtam. Xd
Ne rajtunk vezessd le a csalódotságodat,azért mert leírjuk a véleményünket.
Ezt a hozzáállásos dolgott,inkább a mennyaszonynak kellett,volna mondani.
Tudnál már bármit is tenni,hogy itt idegesited magad? Na ugye
Szerintem senki nem cáfolta, hogy tényleg nagylelkű voltál, de már vége. Legközelebb nem leszel az és kész. Egyébként továbbra is tartom a véleményem, hogy eleve ott cseszted el, hogy még anyagáron is alul adtad. Mondom szerintem az lenne a minimum, így is sok-sok óra ingyen munkát kapott. És igen pofátlan volt a csaj, nem kicsit, de most mit vársz? Ha most mi is utálkozunk kicsit veled attól jobb lesz?
Vond le a tanulságot és lépj tovább.
Akik vérszagra gyűlnek meg hogy én kórusban utálkozni akarok,feleslegesen ne koptassák a billentyűzetet mert nem kicsit félreértenek engem.
60 ezre volt,volt egy ruha álma,én a 190 ezret már a munka elején elkönyveltem veszteségnek.
Látom sokaknak fura hogy jóérzéssel tölt el valakit ha örömet szerez...
Engem az a legmélyre menő pofátlanság vágott mellbe,hogy akkor már számla nékű ócsóé. . de mindegy,hagyjuk is.
Azért, mert sokan azt gondolják, hogy a jóindulatú ember az balek. Üzletben nincs jóindulat, sem barátság.
Te jót akartál, csakhogy most te vagy a vízben. Olcsón megszámítottad a ruhát, güriztél, fillérért varrtál meg egy igen kényes és drága ruhát egy szemét sóhernek, aki nemhogy a jóindulatodat, de a kedvességedet sem érdemli meg.
Tanulj a leckéből, különben hamar tönkremégy ebbe - anyagilag is, meg lelkileg is.
Szerintem nem "magyaros" hozzáállás.
Magyar vagyok, de úgy gondolom, hogy amit tett a nő, az egy nagyon nagy pofátlanság volt. Egyébként nagyon sokan ilyenek, a kisujjadat nyújtod, a karodat tépik, ha meg a kisujjadat se adod, a szemedet vájják ki. Az emberek többsége ilyen, sajnos, most már te is tudod.
Azt jó ötletnek tartom, amit írtak itt, hogy adhatsz pár százalék kedvezményt ismerősöknek, ezáltal több lesz a vevő, de ennyi! Később, ha segíteni akarsz valakin, az illetőt nagyon jól válaszd ki. De hát ezt is levontad már magadnak.
Ja megnéztem a Pnina Tornai ruhákat, tényleg jól néznek ki. :D Bár én nem számítok, mert nem házasodom. Sok sikert neked!
De miért pont neki??
Miért nem,mondjuk annak aki előtte volt?
Talán az elöző,még megis hálálta volna,nemhogy még olcsóbban akarta volna...
Én a 15-ös voltam. Kedves Kérdező, ugyan miért kellett lepontozni? Mit nem értettél belőle?
Balek vagy, és jónak akarod maga előadni. Amikor megmondom, hogy ne tedd, lepontozol?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!