Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért kell az ember jóindulatá...

Miért kell az ember jóindulatával visszaélni?

Figyelt kérdés

(főként) Menyasszonyi ruha tervezéssel/készítéssel foglalkozik a cégem. Az unokahúgom kolléganője néhány hónapja megkeresett hogy Karácsonykor lesz az esküvőjük, van egy ruha elképzelése,és már sok tervezőt megkeresett,de a ruhájára 230-250 ezres árkalkulációt írtak,és ő ezt nem tudja kifizetni. Elküldte nekem a modell képét,valóban egy bonyolult,nagy anyagszükségletű ruha volt,életszerű volt a 250 ezres ár.

Valahogy megsajnáltam, meg gondoltam mégis karácsonyi esküvő stb gondoltam örömet szerzek, elkészítem neki 60 ezres,jelképes áron. Valahogy eszembe jutott amikor régen én nem tudtam teljesíteni a vágyaimat, és gondoltam örömet szerzek,néha jólesik az ember lelkének.

Majd kiugrott a bőréből,örült nagyon. 2 nappal ezelőtt jött a kész ruháért,amely tökéletes lett,azonos az eredeti elképzeléssel díszítésben és anyagfelhasználásban is.

A garanciapapírt töltöttem ki épp,illetve a számlát kezdtem kiállítani,amikor feltette a pofátlan,sunyi kérdést,hogy számla nélkül nem lehetne MÉG olcsóbban?...

Hirtelen nem is találtam szavakat,elintéztem egy kurta nem-mel,de szerintem érezte a cikit,mert ki sem kísértem.

Ti mit tettetek volna ebben a helyzetben?

Az biztos,hogy ez az eset engem megtanított,hogy senki felé nem teszek egy jószándékú lépést sem a jövőben,sőt most már bánom,hogy a kezdet kezdetén nem azt mondtam,hogy ez a ruha 250 ezer,és nem vállalom el!

2015. dec. 10. 17:30
1 2 3
 1/27 anonim ***** válasza:
83%
Egy nagyon lényeges kérdésen áll vagy bukik ez a sztori, neki elmondtad, hogy a 250ezres ár a "jó" ár, vagy már rögtön csak azt közölted vele, hogy te 60ért megcsinálod? Mert ez utóbbi esetben joggal gondolhatta, hogy valójában a 60 a "jó" ár és a többi helyen meg csak a szokásos menyasszony lehúzás ment volna. Ha viszont neki is szépen levezetted ezt, amit itt nekünk, akkor csak simán pofátlan a csaj.
2015. dec. 10. 17:43
 2/27 anonim ***** válasza:
9%

Ez olyan,hogy jéé vidd el a xy hoz ismerem,hívatkozz rám,megcsinálja neked olcsóbban...

Ne haragudj,én elhíszem,hogy jót akartál neki,de még csak nem is a rokonod,alapból nem kellett volna olcsóban elválallni.

Azt mondod megsajnáltad,mert anno neked is jól esett volna,na de ennyi erővel bárkinek megteheted volna,sok olyan nő van akinek nincs pénze mégcsak eskűvöre sem,nem hogy ruhára..pedig ők is nagyon szeRetnének.

Szerintem,nem arról volt itt szó,hogy sajnálod,hanem a szokásos,hogy rokon ismerőse így mehet a kedvezmény..

Ha a lelkednek akarsz máskor jót okozzni akkor egy idegenek adj kedvezményt,mert sajnos ez lesz belőle..( hamár ismerős és adott kedvezményt,hátha kitudok csikarni még valamennyit)

Most már ugysem tudsz mit tenni,csak tanulni a hibádból...

2015. dec. 10. 17:47
 3/27 A kérdező kommentje:
Szuper jó igazi magyaros hozzaállású kommenteket írtok nem csalódtam. Xd
2015. dec. 10. 17:53
 4/27 A kérdező kommentje:

Le lett neki vezetve.

Azt a majd 200 ezres különbözetet meg nekem is ki kell valamiből termelni mert én sem lopom a pénzt...

2015. dec. 10. 17:54
 5/27 anonim ***** válasza:
70%

190 ezer forint nem kevés kedvezmény, ezek után tényleg kíváncsi lennék rá, mennyi a valós bekerülési ár (mert gondolom, annyira csak nem voltál jóindulatú, hogy még rá is fizess.)

Egyébként legfeljebb 10%-ot engedtem volna a helyedben, világossá téve, hogy ez a max kedvezmény, amit az ismerősre tekintettel adni tudok. Jártam már én is így, hogy semmi sem volt elég, ez az "unokahúgom kolléganője" meg nem egy közeli reláció. Arról nem is beszélve, hogy saját ruhát csináltasson az, akinek zsákszám áll otthon a pénz, ha nincs rá keret, akkor kölcsönözzön és ennyi, 60 ezerből már szépeket lehet választani. Jó esetben többször úgysem fogja felvenni.

Akkor fogsz még agyvérzést kapni, ha meglátod, hogy valamelyik hirdetési oldalon árulja 200 ezerért.:-)

2015. dec. 10. 17:57
 6/27 anonim ***** válasza:
74%
Hát bocs, de én még rokonnak is maximum anyagáron dolgozok, ismerős ismerősének az ismerősének meg már nehogy még én fizessek, mert szívességet teszek. Tanulópénz ez neked. Nem az hogy ne legyél kedves, esetleg segítőkész, de azért túlzásokba se kell esni.
2015. dec. 10. 17:58
 7/27 acelsziv ***** válasza:
56%

Nagyon szép nászajándékot adtál 190 000 ft értékben egy olyan embernek, akihez semmi közöd nincs.

A baj az, hogy olyan emberrel tettél jót aki nem áll ott gondolkodásban, hogy megérdemelje. Lásd a példát. Vannak ilyen prolik, akikkel nem lehet elég jót tenni hogy ne akarnának még egy bőrt lenyúzni rólad. Hidd el, ha akarta volna igazán azt a ruhát előteremtette volna rá a pénzt.

Szegényebb lettél egy átlagon felüli havi jövedelemmel és gazdagabb egy csalódással. Sajnálom, mert jólelű embernek látszol így olvasatra.

2015. dec. 10. 17:58
 8/27 A kérdező kommentje:

1: a menyasszony lehúzást a kollégáim nevében is kikérem magamnak.

Az esküvői ruha nem véletlenül kerül annyiba,amennyibe. Elvárás a "hercegnős"megjelenés a nők részéröl,és azt gondolják 2 méter anyagból megvan az egész.

68 méter anyag kellett jelen menyasszonyi ruhához is,és ez még nagyker ári számítással is ráfizetés volt nekem így többszörösen is.

2015. dec. 10. 18:00
 9/27 anonim ***** válasza:
31%
Hát tudod, akinek nem inge ne vegye magára. Bocsánatot kérni nem fogok, mert lenne mit mesélnem. Persze mindig tisztelet a kivételnek, szerencsére azért ilyen is van.
2015. dec. 10. 18:03
 10/27 A kérdező kommentje:

Látom írnak ide a szakmát jobban ismerők is,az ő kedvükért egy Pnina Tornai modell volt,amelynek eredeti ára 1.5 millió forint,keményítéssel, díszítéssel,abronccsal,düsesszből és mindennel jött ki a 2t0 ezres ár és a kedves hölgynek ezt levezettem.

Csak arról nem volt fogalmam a kisujjam nyújtom,a karom is kellene..

Nekem jó érzés örömet szerezni vadidegennek is sokszor, bár nem gondoltam ilyen megnyilvánulást kapok cserébe....

2015. dec. 10. 18:07
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!