Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Most lettem 15 éves, mit...

Most lettem 15 éves, mit tegyek, hogy a szüleim megengedjék, hogy ott aludjak a barátomnál?

Figyelt kérdés
Egyébként a dolog már megtörtént, de a szüleim nem tudják, szerintetek, ha elmondanám akkor engedékenyebbek lennének vagy még inkább tiltanák? 9 hónapja vagyunk együtt és aludtam már nála, de titokban, mert nem engedik, úgy tudták, hogy barátnőimmel van csajos buli meg ilyenek...
2010. márc. 21. 09:39
1 2 3 4 5
 31/41 anonim ***** válasza:
82%

Maradjatok már ezzel a babázással... Láttatok már mai 15 évest közelről? Nem igen szoktak babázni. Megjegyzem, már amikor én voltam ennyi, akkor sem volt menő a babázás 10 éves kor felett. És különben nemrég a kezembe akadt egy felmérés, hogy már a 90-es években is Magyarországon átlagosan 15-17 éves kor között veszítették el a szüzességüket a lányok.

Azért, mert valaki fiatal, még neki is vannak vágyai, igényei, és nem fog azért visszamenni babázni, mert pár névtelen "jóakaró" ezt mondja neki.

2010. márc. 30. 08:08
 32/41 anonim ***** válasza:
60%

Igen, ez teljesen így van, én tinikkel foglalkozok pszichológusként, és meg tudom erősíteni az előző beírót, a mai 15 év körüli fiatalság zöme bizony nagyon aktív nemi életet él!

Nincs ebben semmi csoda, hát 50 évvel ez előtti állaptokhoz képest biztos furcsa, de a mai fiatalok mások, nagyon mások. De én ezt se negatív se pozitív irányba nem értékelném önmagában. Egyszerűen jóval előbb elkezdik.

2010. márc. 30. 08:12
 33/41 anonim ***** válasza:
8%

Láttál már egy tizenöt évest közelről? Ritka az a fiatal, aki nem dohányzik már ebben a korban, ergo nyugodtan dohányozhat, mert már a 90-es években is dohányoztak a fiatalok! (A drogot is behelyettesítheted a példába!)

Egyébként a középkorban nem volt ritka, hogy a szülők a tizennégy-tizenöt éves lányaikat eladták egy éjszakára (többet ért mint a „használt” idősebb). Dokumentumok bizonyítják, hogy voltak, akik háromszor is el tudták adni a lányaikat ártatlanként! Talán ezt a „nevelési” módszert kellene folytatni, mert ez évszázadokon keresztül ez uralkodott szerte a művelt, humanista, civilizált Európában? (A lányok már nem babázgattak, hanem aktívan részt vettek a család eltartásában!) :-( :-( :-( :-( :-(

Nem hasonlít egy kicsit a ráhagyásos nevelésre a „babázgatást” ellenzők véleménye, javasolt módszereinek (helyesebben módszerének, mert mindegyik lényege az, hogy hagyjuk csak rá, hiszen a fa is felnő, akkor is ha nem metsszük, nem gondozzuk) alkalmazása. Nem hallottatok arról, hogy a ráhagyásos nevelés szinte a megszületése pillanatában csődöt mondott? Igaz az emberek nehezen ismerik el, ha tévedtek és mindent (a saját) érzelmeik alapján határoznak meg, döntik el a megoldásra váró kérdéseket, ahelyett, hogy a valóságot elemeznék minden oldalról és ennek megfelelően terelnék az dolgokat a helyes (ill. a példa alapján már csak az optimális) irányba.

Azért mert egy kis csitri korán kezdi a nemi életet (hol voltak a szülők????), az még nem helyes, nem azt kell erősíteni, hogy folytassa és a húgának is így mutasson példát! Igenis neki még „BABÁZGATNI” kellene!

2010. márc. 31. 06:45
 34/41 anonim ***** válasza:
Nem akarok senkit megsérteni,de szomorú akkor is hogy 14 évesen már ezen törte a fejét,és akkor is korai 15 évesen a sex,hisz nem ettől lesz valaki felnőtt.A rég múltat és történelemet fölösleges emlegetni,hisz voltak olyan idők amikor a 30-35 éves kor már öregnek számított,hisz eddig életek az emberek.De akkor is szomorú,hogy sexhez,cigihez,piához,diszkohoz egy csomó fiatalnak van esze,de ahogy környezetemben látom és hallom másoktól segíteni,tanulni,megdolgozni, vagy összegyűlyteni magának a kinézett holmit a többség nem akarja.A kivételtől bocs,mert ilyen is van.Itt is az a baj,hogy bulikba már elengedték és sok szülőnél láttam,hogy a cigit megveszi,vagy oda adja rá a pénzt,azzal mit mondhatnék neki én is dohányzok.Szóval azért hogy itt tart a világ a felnőttek is felelősők.A bulizást ők engedik,az a baj ha az egyik csinálhatja,akkor a másik is akarja különben lenézik,kiközösítik,ez igaz a cigire,a diszkóra,és a cuccokkal való felvágásra.Az a baj,hogy el amerikásodunk,de csak a rosszat veszük át,nézzük meg kik a példaképek pl. playboy nyuszik,meg ilyen nagy 16. bulikat néznek.Én is megnéztem de amikor a 18 éves barátnőm húgától azt kellett hallanom de menő,de király és másról nem szólt a műsor csak arról hogy kell,meg sikogatnak mint a hülyék,tiszta röhej.Az én időmben is volt sok hülye műsor,de ennyire befolyásolhatok és másokat követők,sorba állok nem voltunk.
2010. márc. 31. 13:22
 35/41 anonim ***** válasza:
68%

Kedves kérdező,

Na látod, vannak még a te szüleidnél is "rémesebb" állításuk szerint szülők, de lehet hogy csak marslakók.

2010. márc. 31. 18:22
 36/41 anonim ***** válasza:
61%
sztem is van itt pár marslakó, aki élőben nem látott még egy mai 15 évest :D
2010. ápr. 1. 07:19
 37/41 anonim ***** válasza:

Vállalom a marslakó megnevezést. Az USA-ban a magyar (Nobel-díjas) tudósokat nevezték marslakónak a 40-es években. :-) :-) :-)

De minek nevezhető az, aki tényleg nem lát az orránál tovább és nem érti meg az intelmeket, a valóságot!

Ha sokan ugranak a kútba, akkor mindenkinek kútba kell ugrani? A tizenévesek minden gondolkodás nélkül megteszik. Ettől ők nagyobbak lesznek? Talán okosabbak? Támogatni kell a butaságukat? És minek nevezhető az, aki a butaságukat támogatja?

Látatlanban állítom, hogy az általatok marslakónak nevezett (értelmes és tapasztalt, jóindulatú tanácsokat adó) emberek valamivel hamarabb láttak tizenéveseket mint ti (tegnap 18:22, és ma 07:19) ketten. NEM-MARSLAKÓK! :-) :-) :-)

2010. ápr. 1. 09:46
 38/41 anonim ***** válasza:

Kedves Tegnap 18:22!

Miért „rémes” az a kijelentés, ha valaki magáról azt állítja, hogy szülő?

Ezt írtad: „te szüleidnél is »rémesebb« állításuk szerint szülők”? Talán ezt akartad írni: „te szüleidnél is »rémesebb« — állításuk szerint — szülők”. Így egy kicsit más az értelme!

De jó ez a megoldás is: „te szüleidnél is »rémesebb« (állításuk szerint) szülők”.

-:) -:) -:)

2010. ápr. 1. 10:27
 39/41 A kérdező kommentje:

Köszönöm annak aki válaszolt normálisan.:)

Az ilyen babázós dolgokra meg annyit, h igen nézzetek körül a fiatalok közt, tudom, hogy koromhoz képest viszonylag korai volt, de én úgy éreztem, hogy kész vagyok rá és szerencsére nem bántam meg, nem védeni akarom magam, de több ismerősöm is 12-13 éves kora óta él nemi életet. Egyébként szerintem már sejti anyukám meg az elején szigorúbb volt meg győzködni kellett, h átmehessek most meg csak szólok és ennyi. Szerintem még egy kicsit várok vele aztán elmondom neki.:)

2010. ápr. 1. 22:37
 40/41 anonim ***** válasza:
38%
'12-13 évesen még mit akartok,hisz ahhoz lusták vagytok hogy egy szaros szendvicset elkészítsetek,ez nagyon rossz mentegetőzés,egyébként nem kell mindent elhinni amit más mond én is voltam iskolás és kamuztunk eleget,valaki még álbarátot is hozott,hogy egy csókot váltsanak mások előtt,szerintem hülyeség volt,de mondani bármit lehet.Egyébként sok 18 és 24 év körüli,szóval nálam fiatalabb ismerősőm van és a többség 17 és 22 év között vesztette el és volt az első komoly kapcsolatuk előtt több barátjuk is.Bocs nem akartalak bántani,de azért kiakasztó amikor ilyen taknyosokról írogatsz,aki 12-13 évesen csinálja az igen is kis k..va.De ott a szülő is hibás,gondolom ezek már rég diszkóztak meg plázázgattak.
2010. ápr. 3. 12:15
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!