Nővéremet mindig is jobban kedvelte. Mit tegyek, hogy engem is így szeressen?
12 éves lány vagyok, a nővérem 18 éves lány. Apukánk nagyon sokat dolgozik, egy héten 6x este ér haza. Amikor itthon van építi a házat, fát vág, stb. Anyukánk mindig is jobban kötődött a nővéremhez. Vele megy győrbe vásárolni (velem is néha..), minidg mindenhová együtt mennek. Testvéremmel jó a kapcsolatom, de lehetne jobb is. Egyszer beszélgettünk erről a nővérmmel. Nem tudom már hogy jött szóba, de ő is egyet értett azzal, hogy anyu őt jobban szereti, engem meg apa.
Most dec.20.-án ki megyünk bécsbe apával. Először a nővéremet és a barátját hívtam. Azt mondta anya, hogy nem enged ki velük mert ugye ott vannak a terroristák. DE apával meg ki enged.. most akkor csak a nővéremet félti?! Amikor úgy gondolja, bánt engem szavakkal. (Tesó) de ha én vissza szólok neki rossz vagyok, és én vagyok lecseszve. Ha tetszik nekem valaki, azt mondja anya, hogy még nincsenek érzéseim. Egyszer, volt egy fiú akivel össze jöttem, nagyon aranyos volt, anya is szerette. Aztán nem tudom mi történt, de hozzám vágta, hogy menjek vissza hozzá akkor ha majd lesznek érzéseim.. én azt feletlem, márpedig szeretet hiányos vagyok. mert egy gyereknek nincsenek érzései?? Egyáltalán nem vesz komolyan. Soha nem volt jó a kapcsolatunk. Mit tehetek minimum azuügyben, hogy komolyan vegyen?
Egy értelmes felnőtt szemszögéből nézem a dolgot, segítő szándékkal. Fogalmam nincs, mi volt olyan baromi sértő abban, amit írtam, hogy lenulláztátok, sértett óvodás reagál így, akinek elvették a homokozólapátkáját, nem egy érett személyiség. 12 éves lány még gyerek, akármilyen érettnek érzi magát, a face-en meg semmi érdemlegeset nem lát mások családi életéből, csak a kortársai hülyéskedését vagy aktuális hisztijét.
Valóban nem egyformán szereti a szülő a gyerekeit, mivel nem is egyformák a gyerekek, hál'istennek. Az egyikhez ezért kötődik, a másikhoz azért, az egyikkel csacsogni szeret, a másiknak már a jelenléte is feltölti pozitív energiával stb, stb, de mindegyikért kivetetné a veséjét bármikor, ha szükséges, és átharapná a torkát annak, aki bántani akarja.
Ezt a trendi hülyeséget, hogy depressziós lesz a gyerek, meg elbaxsza a szülő az életét, mert a nővérével gyakrabban megy Győrbe, hagyjuk már a francba, a könyökömön jön ki. Aki oly érettnek érzi magát, esetleg próbáljon is úgy viselkedni, mintha az lenne.
vannak az olyan szerencsés emberek, mint te, előző válaszoló, akinek jó anyja van. És el sem tudja képzelni, hogy van olyan anya, aki nem tökéletes. Én egy "nem tökéletes" anya mellett nőttem föl. Tizenévesen és már gyerekként is sokat sírtam amiatt, ahogy bánt velem és a többi családtaggal. Nyilván ezt is lehetett volna "kamasz hisztinek" minősíteni, hiszen a családon kívül sokaknak nagyon jó véleménye volt az anyámról. Ők nem adtak volna nekem igazat, a "hisztis, elfogult kamasznak": de ugyanúgy, ahogy akkor, most, felnőttként is pontosan tudom, hogy nagyon nem volt valami rendben. Nem szabad egy segítséget kérő gyereket (látatlanban főleg) leoltani, hogy úgyis képzelődik, nem úgy van, ahogy ő gondolja: hiszen az anyák úgyis mind jók, a gyerekek meg úgyis mind hisztis kamaszok.
A segítő szándékod tiszteletre méltó, de nincs elég élettapasztalatod (szerencsédre!) hogy meg tudd ítélni az ilyen helyzeteket.
47 éves vagyok, a harmadik gyerekem van éppen kamaszkorban. Viszonylag nagy a korkülönbség a nagyobb tesói és közte.
Én pedig legidősebb voltam a tesóim között, szintén nagy korkülönbséggel. Nagyon jól emlékszem rá, hogy én voltam anyám "jobbkeze", velem beszélt meg rengeteg dolgot, de felelősség is nagyobb volt rajtam, mint a kisebbeken. Az a vicc, hogy ez felnőtt koromban sem sokat változott, sőt...Ugyanakkor én sokszor úgy éreztem, hogy a húgom, vagy az öcsém a kedvenc.:-)
Úgyhogy lehet, hogy némileg több tapasztalatom van ezen a téren. A kérdezőt nem veri vagy éhezteti, gúnyolja az anyja, szó nincs rossz bánásmódról, 99,9%-ban biztos vagyok benne, hogy egyszerűen a korkülönbségből és az érettségi szintből adódik a különbség, amit érez.
Megjegyzem, végtelen butaság, hogy a mai kistinik hamarabb érnének szellemileg. A technikai forradalom nem változtatja meg az ember biológiáját, hiába gyors az információáramlás, ha a 99%-a csak szemét, fehér zaj, ennek a kiszűréséhez kéne az az érettség, ami nincs meg - se a mai, se a 20 vagy 40 évvel ezelőtti 12 évesekben. 20-40 éve legalább még olvastak, az az információ, amit a könyvekből merítettek, tartalmilag bőven felért (sőt!) azzal a bizonyos 1%-nyi maradékkal.
Én is olvasok nyugi..
Az én szüleim is 47 évesek.
mióta az eszemet tudoom, minden héten sírok, mostanáig. Szerintem nem "kamasz hiszti" volt 8 évesen az,mindenhova.remhez bújt esténként, vele ment/megy mindenhová. Nem sért engem szerinted? Igaz, nem írtam le, de minden reggel én választók ruhát magamnak egy ideje. Mióta magamtól öltözök, azóta azt hallgatom hogy milyen ízléstelen vagyok. (Suliban egyébként dicsérik). Az arcom.. az arcomról ne is beszéljünk.. (apám pattanásos bőrű). Ebből következtethetően én és a nővérem is ezt örököltük. Annának mindig azt mondja, hogy milyen szép arca van, nekemmeg hogy milyen uundorító! És minidg nyomogatni akarja, de nem veszi észre, hogy k*rvára fáj, még ha mondom neki se!!
Ezt előbb is írhattad volna, mert ez viszont gáz. Tesódat nem tudod megkérni, hogy vigyen el kozmetikushoz? Esetleg bőrgyógyászhoz, ha nagyon problémás a bőröd?
A ruhával kapcsolatban szoktak lenni ilyen villongások, de most van az az idő, amikor meg kell találnod a saját stílusodat, ezt nem adnám fel teljesen az ő kedvéért. Nővéred mit szól a szerelésedhez?
Van néha olyan, hogy a bújós gyereket tutujgatja az anyja, a kicsit magának valót kevésbé, mert nem gondolja, hogy szüksége lenne rá. Világéletemben utáltam puszilkodni, engem nem is csókolgatnak körbe, mikor összejön a család, de azért néha egy-egy ölelés jólesik.:-) Ezt viszont nekem kell kezdeményezni, mert így könyveltek el.
Próbálhatsz ilyesmit, vagy beszélgetést kezdeni. Azt azért továbbra sem gondolom, hogy téged nem szeret, talán csak a tudomására kéne hoznod, hogy szeretnéd, ha ki is mutatná.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!