Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Állapotossan elküldött a...

Állapotossan elküldött a feleségem (Már a válást is beadta, nemsokára válunk. Nem akar beszélni velem, még a 6 hónapos magzatról sem akit többször el akart vetetni), mit csináljak?

Figyelt kérdés
Nem bántottam,nem csaltam,nem tudom miért csinálja,talán az anyós keveri a lapokat.
2010. márc. 20. 16:37
1 2 3 4
 21/35 anonim ***** válasza:

Na én meg pont az ilyentől akadok ki. A gyereket két ember csinálta, nem csak anya modell létezik, hanem apa modell is, amire a gyereknek szüksége van. Semmivel nem egészségesebb, ha az anya neveli, jó ameddig szopik, tény, az anyatej a legjobb. Anyapártiak a bíróságok. A gyereknek nem csak anyja van, hanem apja is. És ha hiszed, ha nem, birtokolni nincs joga, nevelni van, ugyanúgy, ahogyan az apának. Neked milyen érzés lenne, ha lenne egy feleséged, akivel teljesen jó a kapcsolatotok, a mindened lenne a családod, aztán egyszer kitalálná, hogy nem jó veled és gyakorlatilag hétvégi apuka lennél?

Nem csak a nőknek vannak jogai és érzelmei.

A történetet nem ismerem, csak amit a kérdező leírt, erre reagálok. Nem feltételezem, hogy nem ír igazat, ezek az információk állnak rendelkezésre, ezekből pedig ilyenekre lehet következtetni. Segítséget kért, a teljes történetet nem fogjuk megtudni, hacsak nem ír ide a felesége is. Akkor ha változna az álláspontom, azt is megírnám, volt már rá példa.

2010. márc. 20. 17:42
 22/35 anonim ***** válasza:

1 hónapig arról se tudsz hogy megvan e a baba? ez nem egy ideális kapcsolat.. valamiért nem tudom elhinni azt hogy régóta 'nem jöttök ki jól' és te nem érdeklődsz ő pedig semmit se mond.. ha ez a huza-vona már több mint fél éve tart akkor biztosan elmondta h mi a baja veled.

szerintem békésen próbáljatok elválni, hogy a gyerek minél kisebbet 'károsodjon'

2010. márc. 20. 17:42
 23/35 A kérdező kommentje:
Igen nem tudtam,hogy megtartotta-e a babát mert a hasa még nem látszott 3 hónapossan kabáton keresztül.Amikor meg rákérdeztem azt mondta,hogy semmi közöm hozzá.
2010. márc. 20. 17:45
 24/35 anonim ***** válasza:
Ne haragudj, de ezek után, nem, hogy nem keresném, de ott tennék neki keresztbe, ahol csak lehet....
2010. márc. 20. 17:50
 25/35 anonim ***** válasza:
Mondom,hogy kamuzik. Anyai ösztönök mi?? Szeptemberben teherbe esik, még ha nagyon sarkítva számolunk, akkor is október november december, ez már bőven túl van a megengedett határon.
2010. márc. 20. 17:51
 26/35 anonim ***** válasza:
Terhesen csak egy ostoba, meggondolatlan asszony válik el. Legalább várja meg a szülést. Addig is segítségére lehet a férje. Ráérne utána is a bírósághoz futkosni.
2010. márc. 20. 17:51
 27/35 anonim ***** válasza:
Te meg egy kicsit gondolkozhattál volna. 12 hétig mehet valaki szociális okokból abortuszra. A terhességet az utolsó menstruációtól számoljuk. Tehát bőven betöltötte a 12 hetet, amikor abortusszal fenyegetőzött.
2010. márc. 20. 17:54
 28/35 anonim ***** válasza:
53%

17:42: ebben az esetben nem arról van szó hogy "egyszercsak kitalálta, hogy nem jó vele". ő maga írta hogy ez régóta tart. tudhatta hogy nincs minden rendben. szerintem a feleségnek elege lett, mert a férj nem változtatott a viselkedésén.. legalábbis az esetek többségében erről van szó. nem is kell erőltetni a kapcsolatot.

ahogy te is írtad: az anya szoptatja, neveli, sőt a legtöbbször egy kicsi csak az anya hangjától nyugszik meg, most nem is értelek, ki ne találd már hogy az apa is ugyanannyira fontos.. pl hogy szoptatná? szépen néznénk ki ha inkább az apának ítélnék oda. az apa is fontos modell de elsődleges az anya. ez nyilvánvaló (olvass biosz könyveket)

részemről a téma lezárva.

kérdező: hogy fajulhatott odáig, hogy nem akar a feleség arról sem beszélni, hogy terhes? neked ez nem fura? akkor itt alapjaiban van gond.. alapvetően azt állítod h szeret, meg jó a kapcsolat de mégis ilyeneket mond? nekem nem világos. váljatok el, derüljön ki te vagy e az apa és ha a tied akkor viselkedj majd az apjaként, többet nem tudok mondani.

2010. márc. 20. 17:55
 29/35 anonim ***** válasza:
Nekem nem kell biosz könyv, szerintem eleget tanultam már róla, sokat is, mert a fene se fogadja meg a fogamzásgátlási tanácsokat. Nem azt mondtam, hogy kizárólag az apának ítéljék, de válás esetén létezik közös nevelés. (Jogban annyira nem vagyok jártas, nem a szakterületem, csak látott példákat tudok felhozni). Minden nap találkozott az apa a gyerekkel, semmi baja nem lett a gyereknek, ott normális volt a nő, aki elvált. Az apa modell pedig egyenértékű az anya modellel. Ez tény. Az, hogy anatómiai sajátosság miatt az anya az aki szoptat és kihordja a gyereket, ettől ő nem lesz "főszülő" Nem csak anya és baba, hanem apa is van. Tény, hogy ilyenkor muszáj az anyával élnie a szoptatás miatt, de ettől még láthatja minden nap az apa a gyereket, így máris közös az egész. Ezzel nincs is probléma. Az az undorító, amikor nem engedi csak a láthatási napokon a közelébe a gyereknek. Nem hiszem, hogy normális felnőtt emberek között ez a viselkedés korrekt. Az persze más, ha az apa a viselkedése vagy egyéb miatt van eltiltva a gyerektől, de ha normális a két szülő, akkor képtelen vagyok felfogni, miért kell ezt művelni.
2010. márc. 20. 18:00
 30/35 anonim ***** válasza:

nem 'csupán anatómiai sajátosság'. nem véletlenül van ez így "kitalálva". évezredek óta az anyával vannak a gyerekek. pl az őskorban is amikor a férfiak vadászni mentek az is előfordulhatott hogy napokig nem voltak otthon stb.

ettől már csak az ellenkezője a rosszabb amikor egy apa hiába lakik együtt a gyerekkel és az anyával de rájuk se hederít és semmit nem segít neki, a gyereket meg se nézi mert nem érdekli.

az igaz, hogy ha normális a 2 szülő akkor engedik egymásnak a láthatást, de ebben az esetben a gyerek még meg sincs, sőt még el sem váltak. egy válás nehéz szokott lenni.. nekem is van olyan ismerősöm akik a válásuk után pár évvel a legjobb barátok lettek, de ahhoz éveknek kellett eltelnie. nem véletlenül válnak, válás közben amikor az ellentétek a csúcsponton vannak nem hiszem h épp a megfelelő idő szokott lenni a nyugodt megbeszélésre.

2010. márc. 20. 18:10
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!