Állapotossan elküldött a feleségem (Már a válást is beadta, nemsokára válunk. Nem akar beszélni velem, még a 6 hónapos magzatról sem akit többször el akart vetetni), mit csináljak?
Hát ha el akar válni, akkor nem sokat tehetsz. Nem ismerlek se téged, se a feleségedet, ezért nem az én tisztem megítélni, hogy miért váltok el.
Ha nincsenek ellene szóló bizonyítékok, akkor a gyereket természetesen jogod van neked is látni, nevelni. Ha a gyerek tőled van, akkor tegyél apai elismerő nyilatkozatot. Vagyis ezt persze a feleségednek kell tudni, és ha tőled van, és a nőnek van egy kicsi esze, akkor ebben nem gátol meg, mert különben perelheted, és ha kiderül, hogy te vagy az apa, akkor ő fizeti a perköltséget. Ha viszont az derül ki, hogy nem a tiéd, akkor te fizetsz. Utána, ha ez megvan és a gyerek a tiéd, akkor gyermekelhelyezési per, ahol kérned kell a láthatás megítélését. Majd a bíróság eldönti, hogy mi legyen. Ha nem követtél el semmi rosszat, olyat, ami a gyerekre káros hatással lenne, akkor neked is meglesz a jogod a gyereket látni, nevelni, stb.
(Ne haragudj, hogy nem adok kapásból igazat, lehet, hogy teljes mértékben igazad van, de ugye csak a te álláspontodat ismerjük, az én volt párom is úgy gondolta, hogy ő semmi rosszat nem tett, ő azt hitte, hogy a javamat szolgálja, ha teljes mértékben elszigetel a külvilágtól és még az engem érintő döntésekbe sem von be, csak utólag tájékoztat róluk, stb. Ő váltig állította, hogy az én érdekemben nem engedett még az utcára kilépni sem, stb. Utólag kiderült, hogy mentálisan beteg. Nem feltételezem rólad, hogy az vagy, de csak az egyik fél szemszögéből nem lehet eldönteni, hogy kinek van igaza.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!