Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mért van, hogy sok szűlő...

Mért van, hogy sok szűlő kivételezik az egyik gyerekével, érzelmileg, anyagilag és persze később ez a unokákra is vonatkozik?

Figyelt kérdés
A kevésbbé támogatott gyerek mért csak akkor jó,ha valamit csinálni kell a kedvenc helyett?És a kedvenceknek mért van elnézve minden,és mért vannak azok gyakran lesajnálva,akik meg vannak kimélve mindentől?A nyilvánvaló különbségeket mért tagadják?
2010. márc. 18. 14:44
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:
100%
most még nem érti miért félted, ezt nem is tudod neki elmagyarázni, úgyis csak akkor tudja meg amikor anya lesz. őt is meg lehet érteni, nem mehet koncertre...hát az idő segít, más nem
2010. márc. 18. 17:01
 22/29 anonim ***** válasza:
100%

Adott 2 fiú. Sajnos az egyik agyon van ajnározva, a másik le sincs sz@rva. (példa karácsonyi ajándék: idősebbik fiú borotvahab és szájvíz, a fiatalabbik fiú 20 ezer forintos szótárgép és mittoménmennyibekerült lapos monitor) :( Az idősebbik tuti, hogy az exférjtől van, az öcsi ki tudja.

Anyuka mindenáron unokát akart, hát az idősebbik fiú (ettől függetlenül) szépen családot alapított, jött is az annyira hangoztatott várva várt unoka.

Nos ez az unoka bár első és egyetlen hiába aranyos okos és szép mégsincs megbecsülve. Nagyi 1 hónapban 2 alkalommal 5 percre beugrik hozzá, soha semmit nem hozott neki. :( Mert nem a kedvenc fiacskától van.

Évekig néztem a megkülönböztetést, ami tettben, és szóban is minden egyes nap megnyilvánult, és teljesen megrökönyödtem. Van egy nővérem. Velünk soha nem kivételeztek...egyformán kaptunk mindent, egyformán lettünk nevelve.

az idősebbik fiú felesége

2010. márc. 18. 17:01
 23/29 anonim ***** válasza:
83%
az ilyen nagyi jobb, ha nem is jön...
2010. márc. 18. 17:04
 24/29 anonim ***** válasza:
100%
Sajnos az én szüleim is ilyenek. Aki leszarja őket,annak "udvarolnak", harcolnak a szeretetéért. Aki pedig igazán törődik velük és kötődik hozzájuk abba jó nagyokat rúgnak. A két fiútestvérem szinte soha nem néz feléjük, ha valamelyik mégis felbukkan azonnal rohannak tortát venni, ajándékokat gyűjteni nekik. Ha én jönnék az csak természetes,van hogy el is felejtik hogy megbeszéltünk valamit. Szerencsére néhány éve már visszafogom magam velük, így legalább nekem könnyebb. De megérteni sosem fogom.
2010. márc. 18. 18:24
 25/29 A kérdező kommentje:
Láttom nagyon sokan vannak velem együtt ebben a cipőben,mondjuk én a pl.ként felhózott szülők gyereke vagyok,magyarán szólva unoka és sajna ez nálunkmindkét nagyszülőre igaz.Anyuék 5-en voltak tesók és ő volt a legkisebb,de bármit kellett csinálni,futkosni,intézkedni esetleg km-eket utazni,ő volt elővéve és nem a többi idősebb testvér,és mégis a többi volt ajnározva,ha bajban voltak ki lettek húzva a csávából,anyunak meg beszól a mama,úgye tudod te vagy a kedvenc,ezzel el is van rendezve.Anyu általi mamám pl. összeköltözött az egyik kedvenc gyereke halála után az egyik összes testvér által különösen észérnek tartott lányával,na ezt úgy kell elképzelni a temetésre indultak és akkor közölték a többi gyerekkel,hogy mi a terv,tudták jól,hogy bíztos nem lesz botrány csinálva,közel 70%-ot zsebre raktak a mama belvárosi lakásából,még a szolg.lakásuk se volt kifizetve ekkor,így lett családiházuk és autójuk,megállás nélkül közben leszóltak,lenéztek másokat,ha nem dícsekedtek akkor panaszkodtak és mindig hozzánk telefononálgattak át,hogy ez meg az kell a mamának,tegyük hozzá,annak ideján anyu fizetése is el lett folyton szedve,mert kellett a testvérek balhéjainak elsimitására,a mai napig csak akkor hív ha kell valami.Szóval tök kisemmizték és anyu is ezt csinálja velem,újabban tökre kihasznál,ezt úgy értem,hogy kiskorom óta(11éves korom óta) én csinálok a főzésen kívül mindent,(takarítás,mosogatás,fölmosás,vasalás,még a szendvicseimet se kellett soha megcsinálnia,gazolok a kertben,ha átalalkítás van ott sem kell segítenie)gondolom belefáradt hogy annak idején mindent neki kellett,de most pont olyan mint a mama,semmit nem becsül meg,összekoszol mindent,soha egyszer nem mondta,hogy kösz,oké mára felnőtt lettem,de olyan világban élünk,hogy nem igazán tud egy fiatal külön menni,és nagyon idegesítő volt kiskorom óta az látni,hogy más élhet,ajándékokat kap,közben semmit nem csinál,mellettem meg soha nem áll senki.Apuék meg megint ilyenek,a papáék annak idején elküldték érettségi után dolgozni,jó tanuló volt,de nagy szájú,a húgica persze mehetett fősulira,tanárt is fizettek és érdekesen a fősuli után 1 évre amikor már gyerek is született,dolgozott talán a gyerek születéséig 5 hónapot,lakás is lett,a papáék fizettek neki takarékpénztárba kiskora óta,szóval fél lakás ki lett fizetve,meg támogatták őket,apu meg ennek az 5.-ét kapta.Meg mivel ők vallásosak,mi meg nem és nem szerették az anyut rajtunk csattant az ostor,3 évese koromba már üvöltöztek velem,én meg az 5 éves tesómmal bebújtam az asztal alá és sírtam,anyut szidták és még akkor sem hagyták abba,ha lemegyünk le se vagyunk sokszor tojva,az elkényesztettett unokákat stárolják,akik csak visszik otthonról a pénzt,meg tanár kell ahoz hogy 3-as legyen a matek,meg cigi,márkás cucc,kocsival cipelés stb.Nekünk meg beszólank,pedig tényleg egy csomó mindent már általános iskolás koromban el kellett végeznem segítség nélkül,mert apu plusz melókat keresett,hogy több pénz legyen,meg volt azért itt munkanélküliség is.Anyu mamájánál is az unokatesómnak úgy néz ki még érettségije sincs,mert csomó lopási ügye volt és mi segítettünk kimászni,de arról bezzeg nem szabadott beszélni,minket meg folyton lehurogtak,de mivel ex.katona apuka ott,a gyerek ki lett mosva és be lett jó helyre rakva,ahonnan dobálja ki az embereket és állandóan dicsekednek.Szóval katasztrófa,ha nekünk kell csinálni valamit,vagy baj van segítség semmi,a válasz annyi valakinak az is meg kell csinálni,de ha kedvencekről akkor megy a jajgatás.
2010. márc. 19. 10:40
 26/29 A kérdező kommentje:

Az ovasottakból az jött le nekem,hogy a legidegesítőbb,hogy legalább valanák be,igen ez így van.Ezek az emberek szerintem még maguknak is hazudnak,azért egyszer finoman megmondtam a magamát és jó érzés volt és az igaszsgág a legfájóbb,látszót a reakcióján

Kívánom,hogy rendeződjön mindenkinek a kapcsolata a szülőkkel és egyszer mind az ilyen szülők,mind a meg nem érdemelt kedvezményezettjeik lássanak tisztán,és ne csak azt a szót ismerjék nekem jár,ha meg ok nélkül bántottak meg,vagy kihasználtak valakit kapják vissza.

2010. márc. 19. 10:51
 27/29 anonim ***** válasza:
Szomorú, amit írsz, de itt most a te problémád az, hogy veled pont ugyanúgy bánnak otthon, mint ahogy ővelük bántak/bánnak a szüleik, rokonaik. Az az ő harcuk, abba neked kevés a beleszólásod, nekik kell megoldaniuk (mármint anyukádnak az övéivel meg apukádnak az övéivel). Neked pedig a saját szüleiddel - nem kell követned ugyanazt a magatartást, hogy tűröd és hallgatsz. Igenis, szép szóval, de mondd meg anyukádnak, hogy vegye észre magát, pont úgy viselkedik, mint ahogyan vele az anyja viselkedett, úgy érzed kihasznál, visszaél a szereteteddel és a helyzeteddel. A legszörnyűbb, ha valaki a szüleitől szenved és a szemébe vágják, hogy pont olyan, mint ők... de hát, hogyan legyen másmilyen, hiszen ők nevelték, és nagyon nehéz a rossz beidegződéseket jókra cserélni, de nem lehetetlen. Kérd meg, egyszer, tízszer, százszor is, ha kell, hogy ne viselkedjen így.
2010. márc. 22. 15:41
 28/29 A kérdező kommentje:
Az a baj,hogy nekem a nagszülőkkel is meg kell vivnom a harcot,mert utálom ha engem vagy a szüleimet hurrogják le és aki meg nem tesz semmit,csak költ,meg kihasznál másokat és abból szerez magának vagyont,pl. a lakásukat az a jó.
2010. márc. 22. 16:49
 29/29 A kérdező kommentje:
Igazából az idegesít a legjobban,hogy a fennt említett rokonságomnak se háza,se lakása nem lenne,ha nem támogatják őket,és az én szüleim is a gyerekeik,mégis ha úgy veszük ők ki lettek semmizve anyagilag és lekileg egyaránt,és ezt velünk illetve az unokáikkal szemben is csinálják.Na most normális esetben hallgatniuk kellene ezeknek a rokonoknak,nem még kérkedni,dícsekedni,hisz nincs mire meg lopták a testvéreiket,hogy anyagi javakhoz jussanak,na meg amikor eleve mindenki tudja hogy a gyerek nem egy becsület bajnoka és mennyi stiklije volt,meg protekcióval van állása,ne dícsekedjenek már,inkább hallgasanak.Az a baj,hogy azt láttom hogy azok az emberek akik így kapaszkodtak fel,vagy szereztek vagyont,akkora szájjal rendelkeznek és észt akarnak osztani és sajnos a nagyszülők igen is tudják hogy a másikkal fele ennyit nem törödtek és tudják a különbségeket,mégis a semmit tevőt,a nem becsületes gyereket,unokát ajnározák,a másik meg nem számít.Túl hosszú lenne leírni,hogy miket csináltak ellenünk,és még nagy betegség esetén se jött semmilyen segítség,pedig akkor még csak 66 éves volt a mamám és ne félj a másiknál volt egy kis ház átalakítás mindját tudott 70-en felül futni,hogy kertészkedjen stb.
2010. márc. 23. 11:23
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!