Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mért van, hogy sok szűlő...

Mért van, hogy sok szűlő kivételezik az egyik gyerekével, érzelmileg, anyagilag és persze később ez a unokákra is vonatkozik?

Figyelt kérdés
A kevésbbé támogatott gyerek mért csak akkor jó,ha valamit csinálni kell a kedvenc helyett?És a kedvenceknek mért van elnézve minden,és mért vannak azok gyakran lesajnálva,akik meg vannak kimélve mindentől?A nyilvánvaló különbségeket mért tagadják?
2010. márc. 18. 14:44
1 2 3
 1/29 anonim ***** válasza:
59%

Gyerek korban,ez nem fair.Felnött korban amelyik gyerek

többet törödik,segíti szüleit jogosan kerül a topplista elejére.

2010. márc. 18. 14:50
 2/29 anonim válasza:
93%

Ja jogosan, mi??

Érdekes itthon öcsém a kiskedvenc mióta az eszemet tudom, pedig megbukott, egész nap csavarog a városban és naponta van az igazgatói irodába.

Ezzel szemben én jeles tanuló vagyok és amikor nem tanulok akkor segítek amiben tudok.

Mégis ha veszekedés van(és anyám hallja,hogy öcsém kezdte) akkor is én vagyok a hibás és minden esetben nekem kell engednem.

2010. márc. 18. 15:01
 3/29 anonim ***** válasza:
84%

sajnos én is találkoztam már ilyen és hasonló esetekkel. és pont hogy nem az van a pixisben, aki pl ellátja, segíti, támogatja az illetőt, mint anyagilag, mint egyéb téren, hanem az a gyerek/unoka, aki pl egy hónapban jó ha félszer odatolja a képét. a nyugdíj jelentős része természetesen azt illeti meg, akit a nagyi alig lát, nem pedig azt, akinél lakik.... nem tudom ezt megérteni.

ez mindig is így volt, valszeg mindig is így lesz. ésszerű magyarázat erre nincsen.

2010. márc. 18. 15:02
 4/29 anonim ***** válasza:
88%
Ez azért van, mert minden szülő azt a gyerekét használja ki, aki hagyja magát. Ezt sok anyukától hallottam. És azt a gyerekét ajnározza, aki letojja. Mert a segítő gyerek szeretete már megvan, a másikét kell megszereznie.
2010. márc. 18. 15:03
 5/29 anonim ***** válasza:
90%
Egyet kell értsek, az utolsó hozzá szólóval.
2010. márc. 18. 15:04
 6/29 anonim ***** válasza:
82%

Èn felnött vagyok,és kedvenc.Hárman vagyunk testvérek.

Testvéreim hébe-hóba ha kell valami csak akkor keresik idös szüleinket.Èn naponta kétszer vagyok kiváncsi arra,

hogy mi van velük.(lehet ezért engem utálni)

2010. márc. 18. 15:11
 7/29 anonim ***** válasza:
83%

Ez szerintem nem mindig tudatos. Például a férjemnek van egy öccse, akinek tényleg minden támogatást megadnak anyagiakban a szülők, míg a párom a töredékét sem kapja annak, amit a "kistesó" (azért az idézőjel, mivel már mindketten felnőtt emberek). Viszont ez nem esik rosszul a férjemnek, mivel szeretetben ugyanúgy részesül ő is mint az öccse. Ugyanúgy felhívja szinte minden nap az anyukája, ugyanúgy öleli ha találkoznak. Egyszerűen azért van a megkülönböztetés mert a férjem önellátó (már saját családja van), addig az öcsi még mindig nem tudja, hogy mit kezdjen az áletével, egyszerűen a szülők nélkül éhenhalna, teljességgel életképtelen. Nyilván neki nagyobb szüksége van a segítségre mint a férjemnek, sőt ha adnának se fogadnánk el a pénzüket, inkább meglepnénk őket valamivel belőle.

Magyarul: nem mindig az az ok, hogy a szülő az egyik gyermekét jobban szereti.

2010. márc. 18. 15:24
 8/29 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem a szülők általában afelé a gyerek felé húznak, aki rájuk hasonlít. Ha az egyik gyerek olyan valakire hasonlít - akár külősre, akár jellemben- akit az adott szülő nem szeret/gyűlöl, akkor általában a gyerek meg is issza a levét ennek, pedig nem is tehet róla. Pl. válásnál, vagy rosszul végződött boldogtalan házasságnál előfordulhat ilyen. Szereti ő azt a gyereket is, de mégis egyben taszítja, nem fogadja el teljes mértékben - ambivalens érzelmek alakulnak ki. Nagyon nehéz kapcsolat lesz az ilyenből, főleg, ha a szülő nem képes szembenézni az érzelmeivel, csak tagad és tagad, hogy ő márpedig egyformán szeret. Vagy pedig tudni kell tudatosan kontrollálni ezt, és szigorú önkontrollal szabályozni azt, hogy egyformán bánjon a gyerekekkel.
2010. márc. 18. 15:35
 9/29 anonim ***** válasza:
100%
Érdekes, én anyukámra hasonlítok, s mégis utál. A hugomat aki apura azt szereti.
2010. márc. 18. 15:48
 10/29 anonim ***** válasza:
100%
Rájöttem hogy van valami az uccsó válaszban. Végig gondolva, nagyanyáméknél, férjeméknél anyu azt szereti aki rá hasonlít. Durva de tényleg. Velem csak azért nem tudtak kivételezni mert egyke vagyok.
2010. márc. 18. 15:51
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!