Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mért van, hogy sok szűlő...

Mért van, hogy sok szűlő kivételezik az egyik gyerekével, érzelmileg, anyagilag és persze később ez a unokákra is vonatkozik?

Figyelt kérdés
A kevésbbé támogatott gyerek mért csak akkor jó,ha valamit csinálni kell a kedvenc helyett?És a kedvenceknek mért van elnézve minden,és mért vannak azok gyakran lesajnálva,akik meg vannak kimélve mindentől?A nyilvánvaló különbségeket mért tagadják?
2010. márc. 18. 14:44
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
91%

Pont ezt akartam én is írni.

Attól függ, kire hasonlít, vagy inkább emlékezteti a gyerek.

Ezen felnőttkorban sem változtat semmi, még a gondozás sem. Akkor sem, ha a kedvenc nem törődik vele, velük.

2010. márc. 18. 15:52
 12/29 anonim ***** válasza:
100%

Unokánál ugyanaz. Kedvenc gyerekének a gyereke vagy másé.

Elég görény dolog, de így van.

2010. márc. 18. 15:55
 13/29 anonim ***** válasza:
100%
Hát nem tudom. Én anyámra is meg apámra is nagyon hasonlítok. anyámra leginkább a belső tulajdonságom- Ő mégis utál. Tagadja, hogy a lánya vagyok. Apumra leginkább külsőre hasonlítok, de azért belsőleg is- Ő sem nagyon törödik velem. Sokszor elmond ennek-annak.. Kiabál. És a bnője fontosabb neki mint én. És általában akkor van közös program vele, ha valameilyek haverja épp nem ér rá..:\ L/16.
2010. márc. 18. 16:05
 14/29 anonim ***** válasza:
89%
Én is kivételezett vagyok, de ezt nem a jó értelemben írom. Igaz, hogy nekem többet megengedtek a szüleim, és többet is néztek el, viszont ezzel együtt jobban le is vették rólam a kezüket. Harmadik gyerekként már nem irányítottak annyira az életben, mint idősebb testvéreimet. Sajnos ez meg is látszik, mert ők sokkal önállóbbak és ambiciózusabbak lettek, mint én. Nem mindig jó a kivételezettnek lenni, sokszor az lesz életrevalóbb, akivel keményebbek.
2010. márc. 18. 16:17
 15/29 anonim ***** válasza:
100%
Pároméknál a bátyó a kedvenc, öcsi mintha nem is létezne. Pedig öcsi csinált meg mindig mindent, most is segíti a szüleit egy szó nélkül, bátyó meg jó, ha havonta 1x-2x felhívja a szüleit, hogy mi van velük... Minek ez a hülye szokás, hogy mindig csak az elsőszülött az ember, a többi(eke)t figyelembe se veszik???
2010. márc. 18. 16:21
 16/29 anonim ***** válasza:
100%
Gyerekkorom óta a húgom a kedvence anyukámnak.Pedig mindenben és mindig én voltam és vagyok mellette.A tesóm csak akkor keresi,ha kell neki valami.Most 41 éves vagyok,van 3 gyerekem.Mivel én ezt átéltem,próbálok odafigyelni arra,hogy a gyerekeim közt ne tegyek különbséget.Hidd el,mind a hármat imádom,az erőmön felül teljesítem kötelességemet,és még azt is ami nem lenne az.A lányom mégis sokszor a fejemhez vágja,hogy a bátyját jobban szeretem.Én ezt egyáltalán nem érzem,21 éves a nagy fiam,16 a lányom és 6 a kicsi fiú.Nyilván a kicsivel többet foglalkozom,mert a nagyok már elfoglalják magukat a barátokkal.Tudod mi az érdekes?Ennek ellenére a bátyját hozza fel nekem,és nem a kisebbikre mondja.Azt belátja,hogy több törődést igényel.Ezek érdekes dolgok,és nagyon sokat gondolkodom azon,hogyan lehetne kiegyensúlyozni ,hogy mind a három gyerekem érezze,tűzbe mennék értük.
2010. márc. 18. 16:28
 17/29 anonim ***** válasza:
100%
Kérdezd meg a lányodtól, miért látja így? Amúgy sztem abban a korban van, amikor ezt "vélik" látni.
2010. márc. 18. 16:35
 18/29 anonim ***** válasza:
100%
Azt mondják, középsőnek gyereknek lenni a legnehezebb...
2010. márc. 18. 16:46
 19/29 anonim ***** válasza:
100%
16:35-ös vagyok, középső gyerek, ezért írtam, hogy kérdezze meg :)
2010. márc. 18. 16:47
 20/29 anonim ***** válasza:
100%
Megkérdeztem már,de nem tud rá válaszolni."Csak úgy érzem"ezt szokta mondani.Na meg azt,hogy a bátyját mindenhova elengedem,őt meg nem.Ez így is van,ebben igaza van.A bátyjával elengedem,de mivel féltem,ezért mindenkivel akárhova nem.Amúgy elég engedékeny vagyok,és ahova nem szoktam elengedni az a hajnalig tartó koncertek.Szerintem ez nem lehet akkora bűn, hiszen ő lány, jobban féltem mint a fiamat.Nem büntetésből nem mehet,csak azt gondolom,hogy a mai világban annyi rosszat hall az ember,ő még fiatal,szeleburdi,nem szeretném ha valami történne vele.
2010. márc. 18. 16:58
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!