Nőfaló pasik, kérlek írjatok őszinte véleményt. Miért nem kell nektek a könnyen kapható nő (mégha amúgy főnyeremény is lenne)?
Konkrétan a nővéremről van szó. Én már családos vagyok, neki is van egy gyereket de szétment a párjával pár éve.
A párjával nem tudták megbeszélni a problémákat, ezért inkább megcsalta egy tök nulla pasival aki csak hülyítette a klasszikus szöveggel. És a nővérem mindent elhitt "meg olyan régóta vágyik már arra, hogy valaki ilyen szépeket mondjon neki". Azóta is próbálkozik pasikkal, de egyik jobban átveri mint a másik. Néhány napos pasikat már ágyba enged ("mert manapság már így mennek a dolgok" meg "hátha ő lesz az igazi"). A pasi eltűnik, nem hívja, késő éjjelre teszi a randit, hajmeresztő sztorikkal áll elő és ő konkrétan minden elhisz és megbocsát.
Én már rég megtanultam a csalódásaim során, hogy tartsam magam valamire. Nem tűrök el akármit akárkitől, pláne nem egy kezdődő kapcsolatban. Nővérem meg mint egy 20 éves tapasztalatlan liba. Egyik pasijával évekig játszották ezt...a pasi nem volt hajlandó találkozni a családunkkal, nem jött el családi eseményekre de a nővérem ment vele ide-oda ahogy ő akarta. Mindig CSAK a nővérem alkalmazkodott, a pasi egyszer sem. Ilyen vacak kapcsolatba már gyereket is akart szülni neki! Külföldi volt a pasi, a nővérem szenvedett a távkapcsolattól de a pasinak túl drága volt a repjegy (nem az) és ezért közölte vele, annyit nem ér már hogy ennyit repülgessen hozzá. Aztán megint visszatáncolt, a nővérem megint tapsolt hozzá, megbocsát, megint gyereket tervezett aztán végül a pasi dobta ki véglegesen. És még ekkor is, a nővérem elém áll "nyugodt a lelkem mert én mindent megpróbáltam"....
Persze mondhatjátok, hogy nem az én életem és hagyjam békén, de csak a nővéremről van szó és mindig is segítettük egymást, nagyon jó testvérek vagyunk. És látom bajban van, magányos, nem talál egy normális pasit...
De minden pasinak minden szövegét beveszi, mindent elnéz nekik, ezt a pasik ki is használják.
Nővérem indoka: felhívom/megbocsátok/beszélek vele mert akkor nyugodt a lelkem, hogy én mindent megtettem....
És képtelen vagyok meggyőzni, hogy tartsa már magát valamire!
Mégis hogyan tudnék hatni rá?
Van itt olyan nőfaló pasi, aki le tudná írni az őszinte véleményét miért nem kellenek nekik az ilyen "megbocsátó, mindent elnéző, alkalmazkodó" nők?
A legnagyobb gond az, hogy egyedül én akarom megváltoztatni. Szüleink hiába mondják neki, ők "már öregek és ma már más világot élünk".
A barátnői meg mind még szerencsétlenebbek, 30 felett úgy, hogy soha nem volt még pasijuk meg hasonló. Tehát közülük még ő "vitte a legtöbbre" mert legalább van gyereke. Meg amúgy is, egy barátnőt nem érdekli milyen a pasid, bólogat és kész. Barátnőzni bulizni, szórakozni, kikapcsolódni mész nem pedig arra, hogy az egész lényegedet kritizálja. Tehát teljesen egyedül vagyok a véleményemmel. Férjem támogat, ő is ezt látja és mondja nekem a pasioldalt, de tényleg nem sokat tudok tenni.
És igen, SZINTE minden második nő kapcsolatfüggő! Szinte minden kérdés is itt arról szól, hogy nem tud kilépni a kapcsolatból "mert gyerek meg hitel van", a pasi megüti de azért nem lép le, a pasi megcsalja de azért megbocsát, a pasi elhanyagolja őt vagy a gyereket de az még belefér...messze nincsenek már manapság kiegyensúlyozott kapcsolatok! Talán minden 10. vagy 20. házasság/párkapcsolat kiegyensúlyozott. És a nők nem lépnek az ilyen helyekről (leszámítva azokat a kivételeket mikor tényleg nincs hova menni) tehát valamilyen szinten mind kapcsolatfüggő.
Én is ilyesmi voltam meg kb minden tini, amíg meg nem edződünk a csalódásoktól.
Normálisan úgy kéne, hogy működjön a dolog, hogy egy nő az élettapasztalat során olyan 30-35 körül valahol helyrekerül magával, elég bölcs lesz az élethez. Akkor már nem a leadott kilók számítanak hanem a kisugárzás. Nem egy kapcsolat hanem a minőségi idő együttöltése. Nem a múlt hibáinak rágása hanem a bölcs okulás és elengedés stb.
És erre lehet építeni egy jó kapcsolatot.
De ki az aki manapság ezzel a "bölcsességgel" a birtokában házasodik? SENKI. Házasodni szerelemből, szenvedélyből szoktunk. Én is csak a házasságom során, az átküzdött nehézségek során váltam "bölcsé", ha lehet így mondani. Habár az elveim már megvoltak mindig is.
Viszont eszméletlen hasznos tanácsokat adtatok. Nem kapcsolatot kell neki szereznem (eddig azt akartam, hogy felejtse már végre el az a hülye előzőt és ne táncoljon állandóan vissza hozzá) hanem a lelkét kellene valahogy rendbetennem. Fogalmam sincs hogyan...
"A legnagyobb gond az, hogy egyedül én akarom megváltoztatni. Szüleink hiába mondják neki, ők "már öregek és ma már más világot élünk"."
Először is NE akard megváltoztatni. Az legyen az ő döntése, ha megváltozik. AZ viszont, hogy a nővéred mindenre a kifogásokat keresi azt mutatja, hogy nem akar változni. Ergo, ameddig ő maga nem dönt úgy, hogy ez nem állapot, addig nem megy senki semmire.
Miért tart előrébb egy olyan nő aki össze-vissza dugatja magát különböző pasikkal, mint akinek még nem volt pasija egyáltalán? Ha annyira a fejben való helyrerakás és önismeret a fontos. kicsit ellentmondásos. nem?
egyébként a nővéred biztos vagyok benne, hogy tudatában van annak, hogy kalandorokkal van dolga, akkor meg?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!