Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Együtt maradnál így a pároddal...

Együtt maradnál így a pároddal, hozzámennél, alapítanál vele családot?

Figyelt kérdés
Kettő éve vagyunk együtt, én 29 éves vagyok, ő 32. Neki már van gyereke az első házasságából, nekem nincs. Nagyon szeretjük egymást, a szeretet, szerelem meg van és a hétköznapi együttélés is jó, de sajnos nagyon kevés ideje van rám és a kapcsolatunkra. Nagyon sokat dolgozik, még hétvégente is, emiatt soha nincs együtt, kettesben eltöltött hétvége, nem megyünk sehová, nincs közös program. A gyereke minden áldott vasárnap nálunk van, ő rá szakít időt minden hétvégén, rám viszont soha. Nekem nem aggat a gyerek, jól kijövök vele, de mi már hónapok óta nem voltunk együtt egyik hétvégén sem, sem szombat, sem vasárnap. Ha a gyerek ott van akkor hárman vagyunk, ami nem olyan... Most itt volt a hosszú hétvége, egy napot a gyerekkel töltött, másik 2 napot munkával. Próbáltam már vele beszélni, de semmit nem változott a helyzet. Szeretem őt és nem akarok 29 évesen párt keresni, ketyeg a biológiai órám is. Félek, ha találok is valaki mást, nem fogom tudni úgy szeretni mint őt. Mit tehetnék?
2015. okt. 25. 10:00
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
80%
" Mindig azt mondja, pár év múlva jobb lesz csak hagy szedje magát össze. " - nem lehet, hogy a válás "lekopasztotta" egzisztenciálisan?
2015. okt. 25. 10:44
 12/29 anonim ***** válasza:
29%

És mi lenne ha programszervezés helyett te is elkezdenél többet dolgozni vagy tanulnál hogy több fizetésed legyen és ne a párodnak kelljen egyedül meggörnyedni hogy megéljetek?

A gyereket meg nem értem miért kavarod bele, havonta 4 napot tölt vele az apja, nehogymár ő legyen a hibás. A többi 20 napot kéne inkább átalakítani... Illetve amikor megismerkedtetek gondolom már akkor is minden vasárnap a gyereké volt, szóval te felvállaltad, amikor összejöttetek, hogy nem lesz vasárnap kettesben.

Illetve elárulok egy titkot: ha lesz közös gyereketek és nincs nagyszülő, akkor minimum 10 éven keresztül egyetlen közös hétvégétek se lesz kettesben.

2015. okt. 25. 10:45
 13/29 Költőnő? ***** válasza:
72%
Akkor viszont ki kell tűzni max egy évet h addig húzzátok az igát, de utána már a kettőtök KÖZÖS élete legyen a következő projekt. Mert ez így most minden csak nem az. Mit ér a pénz, az azon vett tárgyak, ha nincs idő élvezni azt, amink van?
2015. okt. 25. 10:46
 14/29 anonim ***** válasza:
14%

"Te nem ismered azt a szót, hogy arany középút!"

De ismerem. Csak most rohadtul nem arról van szó, hanem hogy az egyik szélsőséges utat lecseréli a semmire. Mert mi a garancia arra, hogy ha otthagyja a jelenlegi kapcsolatát, akkor a következő kapcsolata pont az aranyközépút lesz? Semmi, sőt... Ha most szerelmes, bele sem tud vágni újba.

2015. okt. 25. 10:49
 15/29 anonim ***** válasza:
91%

Örök es alapvető emberi hiba, hogy a jovobe kapaszkodunk, a jövőre nézve teszünk igereteket, es nem éljük meg a jelent, nem adjuk meg magunknak es másnak azt a figyelmet, törődést es szeretetet, amit csak itt es most lehet, mert a jövő nincs a kezunkben.

A párod is ebbe a hibába esett. Dontsd el, élnél- e vele így egy életet, ha sosem változik? Ha igen, maradj. Ha nem, fájó szívvel lepni kell.

2015. okt. 25. 10:53
 16/29 anonim ***** válasza:
31%
Mikor valaki pár keres magának, ezt először tisztáznia kell magában: Akarok e én egy már családos embert? Ugyanis józan paraszti ésszel is mindenki rájön arra, hogy akinek már egyszer volt családja, az nem fogja teljesen megszakítani a kapcsolatot a gyerekeivel, lesz láthatáson az a gyerek-gyerekek. Mint hétvégi apuka/anyuka, mindent meg fog tenni, hogy az elvesztegetett időt-hétköznapokat-behozza a gyerekkel. Ekkor háttérbe kerül az 'új' társ. Ha ezt valaki el tudja fogadni, csak akkor lehet egy ilyen kapcsolatba belemenni. Ha nem, akkor nem szabad belekezdeni, mert ez a vége. Te választottad. Az érzéseid nem fognak változni, max belenyugszol, de boldogtalan leszel. Vagy váltasz most és még tiszta lappal gyorsan keresel valakit, aaki szintén tisza lappal lép be a kapcsolatba, vagy együttmaradtok, te kétségbeesésedben szülsz neki egy-két gyereket, de még a mostani problémát tetőzi az is, hogy a saját gyerekeitek is "rontják" a helyzetet és emellé még jön az is, hogy elkezd az zavarni, hogy a fizetése egy része nem a közös gyerekeitekre megy, hanem a másik gyerekre. Most még ez lehet nem zavar, majd ha anya leszel, fog. És akkor majd pár év múlva a párod két helyre fizethet gyerektartást, te meg kereshetsz új párt 1-2 kisgyerekkel.
2015. okt. 25. 10:56
 17/29 anonim ***** válasza:
27%

Huhh..én már rég szakitottam volna...nekem is volt olyan parkapcsim ahol a kisfiat az apuka nevelte (anyuka lelépett)igy nala maradt.

De rájöttem, hogy nem jó, a gyereket mindig előrébb helyezte, ugyh 3 hónapot voltunk együtt, utana meguntam.Most már nem jönnek össze olyannal akinek kiskorú gyermeke van.

2015. okt. 25. 11:05
 18/29 anonim ***** válasza:
84%
A döntés a te kezedben van.
2015. okt. 25. 11:11
 19/29 rrrrrreennnnn ***** válasza:
32%
Tudtad,h gyereke van.Nem rejtegette.Akkor minek àlltàl össze vele?Jòhogy a gyereke az első nem te.Minden épeszű csalados ember igy van ezzel.Ne kavard mar ide Őt.Sosem leszel neki te az első.Amugy meg dolgozz többet.Akkor több időtök lesz mert nem neki kell meggebedni.Szerintem te még ne akarj csaladot.Nemhogy hétvégétek nem lesz de pâr oràtok alig jut egymasra.Azt hogy fogod viselnu?Egykoruak vagyunk de nekem van 2! Nem valo ez neked.
2015. okt. 25. 11:40
 20/29 anonim ***** válasza:
88%
Gyönyörűen koptat téged, valóban marha nagy lehet a szerelem, ah állandóan dolgozik ahelyett, hogy veled lenne. Ezt az ökörséget nehogy már elhidd magadnak.
2015. okt. 25. 11:42
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!