Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Együtt maradnál így a pároddal...

Együtt maradnál így a pároddal, hozzámennél, alapítanál vele családot?

Figyelt kérdés
Kettő éve vagyunk együtt, én 29 éves vagyok, ő 32. Neki már van gyereke az első házasságából, nekem nincs. Nagyon szeretjük egymást, a szeretet, szerelem meg van és a hétköznapi együttélés is jó, de sajnos nagyon kevés ideje van rám és a kapcsolatunkra. Nagyon sokat dolgozik, még hétvégente is, emiatt soha nincs együtt, kettesben eltöltött hétvége, nem megyünk sehová, nincs közös program. A gyereke minden áldott vasárnap nálunk van, ő rá szakít időt minden hétvégén, rám viszont soha. Nekem nem aggat a gyerek, jól kijövök vele, de mi már hónapok óta nem voltunk együtt egyik hétvégén sem, sem szombat, sem vasárnap. Ha a gyerek ott van akkor hárman vagyunk, ami nem olyan... Most itt volt a hosszú hétvége, egy napot a gyerekkel töltött, másik 2 napot munkával. Próbáltam már vele beszélni, de semmit nem változott a helyzet. Szeretem őt és nem akarok 29 évesen párt keresni, ketyeg a biológiai órám is. Félek, ha találok is valaki mást, nem fogom tudni úgy szeretni mint őt. Mit tehetnék?
2015. okt. 25. 10:00
1 2 3
 1/29 anonim ***** válasza:
93%

Hát ha nem akarsz 29 évesen új párt találni -amire abszolút van esély és nem is vagy elkésve- akkor maradj a mostani mellet, aki egyáltalán nem foglalkozik veled, de ne is várd, hogy javulni fog a helyzet és ne is nyavajogj emiatt, mert ez a te döntésed.

Én egy olyan emberrel szeretném leélni az életem, akinek fontos vagyok és akar is időt szakítani rám, szóval nem kérdés, hogy én váltanék.

2015. okt. 25. 10:09
 2/29 anonim ***** válasza:
65%
Nos, ha közös gyereketek lesz, az nem csak hétvégén lesz ott....
2015. okt. 25. 10:10
 3/29 anonim ***** válasza:
95%

Nem olvastam meg el a kifejtést.. De enélkül is tudom a választ..

Ha ezen gondolkodnom kell, akkor SEMMIKÉPPEN.

2015. okt. 25. 10:13
 4/29 anonim ***** válasza:
91%

Nem, nem vállalnék így gyereket.

És ha lenne gyereketek, de rád nincs ideje és még ott van neki egy másik gyerek, de csak hetente egyszer, akkor majd azon kapod magad, hogy ott vagy egyedül a hét nagy részében a gyereketekkel, aki ugyan nem csak a tiéd, de mégis csak te fogod egymagad ellátni.

Nézd, mi is dolgozunk, de megoldjuk, ha együtt akarunk lenni. Néha csak egy kis akarás kérdése és mindent meg lehet oldani. Viszont ha valaki nem is akarja...

Amúgy egyik ismerős házaspár volt így. Ott már volt 2 gyerek, apuka 7 napból 6-ot legalább, de volt mikor mind a 7-et végigdolgozta. A nőre maradt otthon minden a két gyerekkel. A nő is dolgozott, de heti csak 5 napot és rövidebb a férjénél a munkaideje. Jó a férj, amennyit tudott azért foglalkozott a gyerekekkel, de az nem volt túl sok, mivel sokat dolgozott tényleg, egymásra nem igazán volt idejük. Most mentek szét...

2015. okt. 25. 10:22
 5/29 anonim ***** válasza:
39%
Hát.. nem tudom , lehet le leszek pontozva, de én ha valakit szeretek, és viszont szeret, akkor sok mindent tolerálok még egy perc együttlétért is! Szerelmek nem köttetnek csak úgy mindennap, kísérletezhetsz, belefolyhatsz olyan kapcsolatba, akivel sülve főve együtt vagy, csak nehogy majd arra kelljen rájönnöd, hogy a kapcsolat értelme nem az. Én nagyon szerelem ember vagyok,hiszek abban, hogy igaz szerelemre csak egyszer dobnak esélyt az Égiek. Nekem fontosabb a minőség mint a mennyiség. Szóval én tuti nem lépnék ki ebből a kapcsolatból. Évek múlva még lazíthat a munkameneten, és akkor minden jobb lesz. De nyílván ez az én szubjektív véleményem, mindenki máshogy érzi ezt.
2015. okt. 25. 10:25
 6/29 anonim ***** válasza:
64%
Biztos hogy nem.
2015. okt. 25. 10:26
 7/29 anonim ***** válasza:
65%
Saját magaddal neked kell tisztába jönnöd. A partnerednek a gyereke mindig a gyereke marad, ideje rád nem lesz több, csak saját magadban reménykedhetsz.
2015. okt. 25. 10:27
 8/29 anonim ***** válasza:
89%

Hányszor próbáltál vele beszélni, és hogyan? Kérdezted, hogy ő mit szeretne tőled hosszú távon? Kilátásba helyezted, hogy neked ez így nem jó, illetve te már babáznál...stb. Ha azt látja, hogy te mindenképpen vele szeretnél maradni, és csak könyörögsz, egy kis kettesben eltöltött időért, úgy tűnik nem nagyon motiválja. Esetleg megemlíthetnéd neki is, hogy ketyeg az órád, de így nem mersz vele tervezni.

Egyébként miért dolgozik ennyit? Munkamániás, vagy kényszerből, mert kell a pénz? És mi a fontosabb neki, a munka (pénz) vagy te? Melyikről tudna lemondani?

2015. okt. 25. 10:30
 9/29 anonim ***** válasza:
91%

"belefolyhatsz olyan kapcsolatba, akivel sülve főve együtt vagy, csak nehogy majd arra kelljen rájönnöd, hogy a kapcsolat értelme nem az."

Te nem ismered azt a szót, hogy arany középút! Mert tudod sülve-főve együtt lenni sem kell, de napi 1 percet csak együtt lenni is baromi kevés.

Ha az embernek nincs ideje egymásra, akkor hiába a szerelem, tudod mi lesz abból? Elhidegülés! És ez piszok rossz ott, ahol gyerekek is vannak! Meg magában is rossz.

Álomvilágban élsz! A szerelem nem tart örökké. Ahhoz, hogy egy kapcsolat sokáig tartson, ott bizony el kell fogadni, hogy a szerelem elmúlik, a kapcsolat egy idő után takaréklángon ég, viszont a kapcsolat attól kapcsolat, hogy ketten vannak benne. Nem a nő egyedül, míg a pasi egész héten dolgozik és csak történetesen együtt aludnak. Ahhoz, hogy egy kapcsolat sokáig tartson, ahhoz az kell, hogy a felek ketten "küzdjenek" azért, hogy a szerelem, a szeretet megmaradjon végig. Mert magától, ha egy tűz nincs táplálva, akkor kialszik. Hát, ugyanez a kapcsolat is! Hidd el, így van!

2015. okt. 25. 10:35
 10/29 A kérdező kommentje:
Nagyon sokszor próbáltam már beszélni vele erről, szépen, higgadtan is, de volt, hogy elszakadt nálam a cérna is bevallom hisztisen is. Már egy párszor sírtam is neki ez miatt. Mindig azt mondja, pár év múlva jobb lesz csak hagy szedje magát össze. Sokszor ígért már kirándulást, de mindig lemondja a munka miatt. Legutóbb már elhagyni készültem, de olyankor tisztára megváltozik, depressziós fejet vág, nem eszik, kérdezgeti elhagyom-e. Amikor nincs éppen probléma ebből mindig mondja hogy nagyon sok évre tervez velem és szeretne közös gyereket is.
2015. okt. 25. 10:35
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!