Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogyan legyek önállóbb és...

Hogyan legyek önállóbb és hogyan legyen magánéletem?

Figyelt kérdés
Minimálbérért dolgozom, szüleimmel élek. Hugommal vagyok közös szobában. Külön költözni nem tudok ennyiből, de legalább spórolni azt birok. Hiányzik, hogy el tudjak vonulni néha, igy 20 felett. Nem igazán tudok önállósulni sem, kipróbálni magam. Arra gondoltam havonta mondjuk egy napot elutaznék valahova, ami nem túl költséges. Más opcióm úgy látom nem igen van.
2015. okt. 22. 22:06
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:
Hát.. nem kevéssel vagyok már 20 felett. Ez az ami zavar. Megpróbálom pozitivan felfogni, hogy igy lesz egy kis pénzem félretéve. Kezdetnek. Nem tervezek mindig itt maradni, de hogy nem pont holnap lesz a költözés, az is biztos.
2015. okt. 23. 00:23
 12/15 anonim ***** válasza:

De egyébként mire spórolsz? Mennyit? Mert gondolom, minimálbérből annyit nem tudsz félretenni, hogy például lakást vegyél belőle.

Szóval én elgondolkoznék, hogy tényleg van-e értelme kuporgatni a pénzt, mikor huszonévesen egy saját szobád nincs és a magánéletet hírből sem ismered.

Lehet, több értelme lenne albérletbe menni - minimálbérből nyilván csak szobát tudsz egyelőre, de szerintem az is jobb, mint a mostani helyzet, az a szoba legalább csak a tiéd lenne.

Emellett tanulj, képezd magad, hogy jobb munkád lehessen.

2015. okt. 23. 08:58
 13/15 anonim ***** válasza:

Mert 1 hetet eltölteni egy apartmanban olcsó multaság? :D Plusz hozzá a bulipénz, kajapénz, meg amit ad a szüleinek havonta /mert gondolom ad/ akkor azzal ott van, hogy tényleg el is verte a havi keresetét. Ez aztán nagyon hasznos és előremutató lépés lenne, igen.

Mi a legolcsóbb apartmanba a Balatonnál csak 3 éjjelre fizettünk 25ezer ftot... egy hétre akkor a duplája lett volna, és akkor még nem ettünk, nem ittunk...

2015. okt. 23. 09:51
 14/15 anonim ***** válasza:
Öten béreltünk egy lakást, el is fogyott a pénzem következő fizetésig, de önállóság az volt. Más megoldást nem látok, hacsak a szüleid hozzád nem vágnak egy lakást, nem örökölsz nagyi után vagy nem mész férjhez gyorsan.
2015. okt. 23. 11:55
 15/15 anonim ***** válasza:
Szóval 25 év körüli vagy már inkább. Többre mennél egy értelmesebben fizető munkával, amiért kapsz úgy 110-130 ezret, annyiból már lehet egy rndes szobát kivenni meg kajára is marad niormálisan és még félrerakni is tudsz. Minimálbérből marad az otthon nyomorgás anyuékkal.
2015. okt. 23. 13:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!