Hogy legyek önállóbb?
Egyetemre járok, az egyetemmel kapcsolatos dolgokat elintézem minden gond nélkül, utazni is szoktam nagyon sokat egyedül, meg dolgozok az egyetem mellett, szóval viszonylag valamennyire önálló vagyok, de a hivatalos ügyek intézésétől pl szinte rosszul vagyok, vagy ráveszek valakit, hogy jöjjön velem, vagy inkább hagyom a fenébe a dolgot. Miért van ez? Ti mikortól intéztetek egyedül hivatalos ügyeket?
20/L
Szerintem elég önálló vagy 20 éves létedre. Az természetes, hogy az egyetemi dolgokat el tudod intézni egyedül, ki más intézné el helyetted? A munka meg egyértelműen az önállósodás jele. A hivatalos ügyekbe meg majd belejössz. Gondolj arra, hogy tulajdonképpen az egyetemi dolgaid is hivatalos ügyek! Meg gondolom nem kell sűrűn hivatalos ügyben intézkedned, szóval azt meg kibírod: ) Csak ügyesen:)
Egyedül laksz albérletben vagy még a szülőknél?
26/n
Szülőkkel lakok még, de valószínűleg már nem sokáig, mert a párommal szeretnénk majd lassan összeköltözni.
Hát annyira sok hivatalos ügy nem kell még szerencsére, de most például konkrétan 2-t is el kellene intéznem, és alig bírom magam rávenni, de hát a muszáj nagy úr, így kénytelen leszek. :S
Szerintem ez nem önállóság, sokkal inkább felfogás kérdése. Én pl. sokszor belenéztem a számlákba itthon mindig is, ha hivatalos ügyeim voltak, akkor anyu max elkísért, de sosem intézett helyettem semmit. Bennem maradt, hogy a felnőttlét egyik velejárója az, hogy nem lesz mindig valaki, aki megcsinálja a dolgokat helyettem.
Ha valamit nem tudok, probléma nélkül felhívom anyut, hogy na most ilyenkor mivan, hova menjek, de ezenfelül nincs gond, ha el kell intéznem a dolgaimat, sőt... én gyakrabban eltudok szabadulni a városba a lyukasóráim miatt, mint ő a munkahelyéről, így sokszor én intézem anyu ügyeit is már. :)
Nekem a párom ilyesmi. Ha csak a bankba akar beugrani 2 percre, akkor is fognom kell a kezét és helyette beszélnem, mert ha ráhagyom sosem menekülünk, vagy legalábbis a konkrét kérdéseire tuti nem kap választ, mert nem úgy teszi fel a kérdést, ahogy kéne. Nem ért hozzá, nem is érdekli, úgy kell 3 napig győzködni, hogy mostmár intézze el a sz*rjait, mert én erre nem érek rá jelenleg. Ő tipikusan olyan burokban élt, hogy egy gáz számlát nem fogott még a kezében életében sosem, a személyigazolványát 20 éves fejével anno szintén az anyjával mentek intézni, stb, pedig nem egy tutyimutyi buta alak, csak sosem volt ilyenre gondja, el van veszve a nagyvilágban.
22/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!