Erre mégis mit kellene reagálnom? A volt párom jelenlegi élettársa előállt néhány "aprósággal", ami őt zavarja.
Megkért, hogy az exemnek ne szóljak a kis beszélgetésünkről.
Zavarja, hogy napi szinten beszélünk telefonon. Nem magunk miatt tesszük, hanem a gyerekek miatt. Valahogyan egyeztetnünk kell, hogy ki, mikor, hová, kivel, kiért megy.
Szerinte túl sok pénzt kérek a gyerekekre. Most erre mit mondjak. Eleve úgy beszéltük meg, hogy a gyerekek költségeit felesben fizetjük.
Nem jut idejük kettesben lenni, mert valamelyik gyerek mindig ott van. Tudta, hogy vannak gyermekei és azt is, hogy fontosak neki.
Miért kell együtt töltenünk az ünnepeket? A gyerekek és a szüleink miatt így jön össze. Ezen mégis miért kellene változtatnunk?
Hogyan kellene kezelnem ezeket a problémákat?
"Nem szép dolog úgy intézni, hogy mindig legyen ott egy gyerek"
A gyerekek ugyanúgy az apjuké is. Ha már lelépett, akkor legalább velük foglalkozzon. Végre egy apa, aki nem csak vasárnap akar fagyizni/moziba/állatkertbe.... menni a gyerekekkel, hanem kiveszi a részét a nevelésükből.
A nő az apának nem mer panaszkodni, hanem hátulról jön.
"Ha elvalltam, akkor megprobalom ugy megoldani, hogy ne az exemet pattogtassam"
nem hiszem el, hogy itt a következő bejegyezés, ami arról szól, hogy a gyerek az anya gondja csak, az apa meg kegyet gyakorol, ha részt vesz a nevelésükbe.
Ha közös felügyelet van, akkor a napi problémák megoldása is közös.
Úgy látszik, sok itt a második/harmadik vonalbeli asszonyka.
Alapvetően a pénzes dolgokba úgymond tényleg nincs beleszólása, de azért az ő helyzete is érthető. Te sem éreznéd jól magad, ha a párodnak az "ex" előrébb lenne.
Gondolj csak bele, alapból neked fizet, az sem normális hogy minden nap beszéltek, és ha akarnátok akkor meg tudnátok oldani hogy 12 napra nálad legyenek a gyerekek. Az ünnepek is persze hogy zavarják, elvégre ő lenne a párod új családja, ehelyett az év legfontosabb napjait mégis veled tölti.
Igazából azt látom, hogy a kérdező is tipikusan "elváltunk de attól még az enyém" helyzetet teremtett, és próbál mindenki mást ellehetetleníteni a volt férj körül.
Na meg a vicc, hogy mindent a gyerekre fogsz.
A gyerek miatt beszélünk, a gyerek miatt töltjük együtt a szabadidőnket, a gyerek miatt nem tudnak együtt lenni....
Az elvált apa a gyermekei iránti, törvény által előírt tartási kötelezettségét teljesíti a pénzfizetéssel, nem az ex iránti érzelmei indítják erre.
Azt, hogy mennyire normális a napi beszélgetés, már kiveséztük. Egyébként továbbra sem értem, mi abban olyan borzasztó, hogy egy szülőpár szóba áll egymással válás után is. Az, hogy mit tudnak megoldani és mit nem - ha az apának problémát jelentene a gyerekei jelenléte, nyilván már jelezte volna, hiszen naponta beszélnek...
Amúgy pedig nem a kérdező "fog a gyerekre mindent", hanem az új kapcsolat. Sokatmondó, hogy ő ment el problémázni a kérdezőhöz, és ő kérte, hogy tartsák ezt titokban - ha valóban a kérdező a hunyó az egész ügyben, miért van erre szükség? Miért nem a párjának szól, hogy neki ez meg az nem tetszik?
Én is elváltam, két gyerekünk van. Jó viszonyban vagyok a a volt férjemmel, de eszembe sem jut vele naponta beszélni. Minek? Ha van megbeszélni való, akkor igen...de ne mondja azt nekem senki, hogy naponta ven olyan probléma, amit meg kell oldani.
Kérdező, ti elváltatok! Hagyd élni a volt férjedet, joga van hozzá! Mint ahogy az ők saját, közös ünnepeikhez is. A gyerekek háta mögé bújva nem kell az ex-en lógni!
De még akkor sem értem, hogy miért bűn ha valaki szeretne 1-2 szabad délután, esetleg egy hétvégét?
Szerintem sok családos azt csinálja, hogy a mamánál tölti esetleg a hétvégét a csemete, vagy akár csak 1 napot azért, hogy a szülőknek legyen ideje kettesben lenni.
Nem jó módszert választott a jelenlegi pár ezt aláírom én is, de valahol meg lehet érteni őt is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!