Erre mégis mit kellene reagálnom? A volt párom jelenlegi élettársa előállt néhány "aprósággal", ami őt zavarja.
Megkért, hogy az exemnek ne szóljak a kis beszélgetésünkről.
Zavarja, hogy napi szinten beszélünk telefonon. Nem magunk miatt tesszük, hanem a gyerekek miatt. Valahogyan egyeztetnünk kell, hogy ki, mikor, hová, kivel, kiért megy.
Szerinte túl sok pénzt kérek a gyerekekre. Most erre mit mondjak. Eleve úgy beszéltük meg, hogy a gyerekek költségeit felesben fizetjük.
Nem jut idejük kettesben lenni, mert valamelyik gyerek mindig ott van. Tudta, hogy vannak gyermekei és azt is, hogy fontosak neki.
Miért kell együtt töltenünk az ünnepeket? A gyerekek és a szüleink miatt így jön össze. Ezen mégis miért kellene változtatnunk?
Hogyan kellene kezelnem ezeket a problémákat?
Az èlettars szobol arra kovetkeztetek, hogy mar nehany eve egyutt vannak. (?) Valamelyik gyerek mindig ott van-bol pedig arra, hogy minimum ketto, de inkabb akar negy gyerekrol is szo van es nem is olyan kicsik, hanem mar tudnak valasztani mikor kinel akarnak lenni.
Velemenyem, hogy gaz a napi szintu telefon az exferjjel. En is elvaltam es kifejezetten irrital, hogy beszelnem kelljen vele naponta. Emilben egyeztetunk idopontokat (okostelefon-egybol latja, gyorsan lehet valaszolni stb. es szo elszall iras megmarad). Ha elvalltam, akkor megprobalom ugy megoldani, hogy ne az exemet pattogtassam, mint egy labdat es ratamaszkodjak mutatava, hogy nelkule nem megy az eletem vagy bosszubol, hogy az ove ne mehessen, hanem erezze hianyom.)
A penz az olyan dolog, hogy csak te tudhatod mit es miert is kersz es mennyi a szerinte sok. Nem azt irtad, hogy nem is kersz sokat, hanem azt, hogy felesben fizetsz az exeddel. Azaz feltetelezheto a sok szanaszet leveo es sok egyeztetest igenylo gyerekprogramok feltetelezesebol, hogy bizony sokba is kerulnek. A velemenyem, hogy ha valtatok, akkor meg kell tanulni az eletszinvonalbol visszavenni es/vagy olyan hatarok kozott mozogni, hogy az elvalt feleknek legyen igenis lehetosege uj parkapcsolatba is invesztalni es ne csak az elso feszekaljat etetgetni. Ebbe olyan extrakat ertek csak, mint a minden gyerek jarjon zenet tanulni, de mellette sportoljon is es menjen tehetsegkutatoba is es mindenez kapja meg a szuperfelszerelest. Nem. Minden gyereknek legyen egy extraja sima sulin felul es azt fizessek a szulok felesbe a tobbit meg vallalja egymaga az a szulo, aki annyira fontosnak erzi, de ne terhelje ra az exere. Meg hat kell talalni uj part aztan rajta kiprobalni o mennyit invesztal bele a mas apatol szuletett gyerekeimbe...lehet o is soknak talalna? Ha igen, akkor el kell gondolkodni.
A kozos unnepet nem is ertem!? Kozos karacsony az ex-szel es a gyerekekkel...es Husvet es szulinapok is. Hat ha en lennek az uj no bele se mentem volna egy ilyen kapcsolatba, de ezek szerint eddig turelmes volt csak most gurult el nala a gyogyszer.
A helyedben kicsit magamba szallnek es 1. megprobalnek kevesebbet telefonalni, hogy mukodik-e ugy is a dolog a gyerekek korul 2. Megkernem az exemet, hogy a gyerekek koruli kiadasrol kezdjunk el vezetni 1-2 honap erejeig kulon-kulon reszletes kiadasi tablazatot es aztan elemezzetek valoban sokat kersz-e es valoban felesben fizettek-e?
3. Hamarosan Karacsony 1 napot itt 1 napot ott, de ti szulok ne legyetek egyutt csak mondjuk 27-en ha annyira akartok. (?)
4. Az exemnek nem szolnek, felnott vagy nem kell arulkodni, orulj, hogy a csaj elmondta neked mi bantja, ha normalis vagy elgondolkozol es a valosagnak megfeleloen megoldod egyedul is (vagy nem foglalkozol vele vagy a mindennapi tobbszori telefonalast kiiktatod es odafigyeltek hogy valoban neked es az exednek is legyenek gyerekmentes esteitek, amikor o is es te is peldaul tudtok az uj parotokkal kettesben lenni stb.) vagy jol visszaelsz vele, mert ezek szerint kezd nala betelni a pohar es hamarosan kiutalhatod a volt ferjed mellol es visszaszerezheted a ferjed.
Toled fugg mit teszel. Itt mi csak okoskodhatunk.
Nezz azonban tukorbe mennyi igazsag volt abban, amit leirtal a kerdesedhez es mennyi abban, amit neked elmondott a volt ferjed elettarsa es mennyi mindezeket es az ellhallgatott reszeket egyuttveve.
23-as, a felügyeleti jog közös gyakorlása azt jelenti, hogy a szülők közösen döntenek arról, hogy hova járjon a gyerek suliba, netán edzés, különórák esetén mi fér bele. Ezeknek a költségei nem kizárólag az egyik szülőt terhelik, pláne nem az új párt (ezért nem kell új pasit szerzni:-)), a gyerekért a szülők együttesen felelősek. Ha valamelyiknek problémája van - akár anyagi, akár egyéb téren-, Ő szól a másik szülőnek, nem az új párja, neki ugyanis nincs ehhez köze. Ha ez nem történt meg, akkor egyértelműen csak az új nőnek van baja, azt pedig jelezze a párjának. Azt eleve kikérném magamnak, hogy egy számomra idegen beállítson hozzám, és megpróbáljon beleszólni a saját és a gyerekeim dolgába, pláne számonkérjen rajtam bármit is.
Az, hogy te rühellted az exedet, a te problémád, nem mindenki van így, el lehet válni kulturáltan is.
19-es, igen, a pasi csomaggal kapható ez igaz.
De soha nem értettem, hogy ezért miért egyértelmű hogy az új párnak bizony kusssss a neve és csak arra van kötelessége, hogy a párja gyerekeit nevelje, vigyázzon rájuk, kivegye a részét a családi életből. Ugyan úgy ahogy neki toleránsnak kell lennie az új párja, a gyerekei illetve az ex felé, ugyan így kellene lenni az új fél felé is. Miért nagy bűn ha szeretne pár szabad délutánt, uramisten egy kettesben eltöltött hétvégét? Ennek a dolognak oda-vissza kellene működnie, nem pedig a 3. féltől elvárni hogy vágjon jópofát mindenhez meg kerülgesse más gyerekét minden áldott nap. Ha már élettársi kapcsolatban vannak tekinthetők egy családnak, amibe persze a gyerekek is beletartoznak, de akkor is meg kellene tartani bizonyos határokat.
Dehogynem, nyugodtan szólhat, ha baja van. A PÁRJÁNAK. Ez ugyanis az ő párkapcsolati problémájuk, amit nekik kell megbeszélni. Ha ebből következően a gyerekes félnek teendője van, akkor majd ő megbeszéli azt az exével. A gyerekekkel kapcsolatos dolgok a régi párosra (a szülőkre) tartoznak, a párkapcsolati gondok az új párosra, ehhez viszont az exnek nincs köze.
Szerintem elég világosan leírtam már előbb is.
25: 20 éve férjnél vagyok.
És nem értem a litániád, ugyanis semmi olyant nem írtam, csak azt, hogy minden provokatív kamunak egy a vége, megoldódik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!