Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Erre mégis mit kellene reagáln...

Erre mégis mit kellene reagálnom? A volt párom jelenlegi élettársa előállt néhány "aprósággal", ami őt zavarja.

Figyelt kérdés

Megkért, hogy az exemnek ne szóljak a kis beszélgetésünkről.

Zavarja, hogy napi szinten beszélünk telefonon. Nem magunk miatt tesszük, hanem a gyerekek miatt. Valahogyan egyeztetnünk kell, hogy ki, mikor, hová, kivel, kiért megy.

Szerinte túl sok pénzt kérek a gyerekekre. Most erre mit mondjak. Eleve úgy beszéltük meg, hogy a gyerekek költségeit felesben fizetjük.

Nem jut idejük kettesben lenni, mert valamelyik gyerek mindig ott van. Tudta, hogy vannak gyermekei és azt is, hogy fontosak neki.

Miért kell együtt töltenünk az ünnepeket? A gyerekek és a szüleink miatt így jön össze. Ezen mégis miért kellene változtatnunk?

Hogyan kellene kezelnem ezeket a problémákat?

2015. okt. 22. 16:33
1 2 3 4
 11/40 anonim ***** válasza:
92%

Napi szinten nem kell beszélni, hetente bőven elég egyeztetni a programokról.

A penzugyekhez akkor van köze, ha van náluk közös gyerek vagy közös kassza vannak.

Erre nagyon nem tudok mit mondani....

Ünnepeket nem kell együtt tölteni, lehet külön ünnepelni. Ez engem is nagyon zavarna, a telefonalgatassal egyutt

2015. okt. 22. 18:16
 12/40 anonim ***** válasza:
96%

Hááát értem én, hogy gyerekek, meg mit tudom én de azért valahol igaza van a jelenlegi párjának.

Nekem ne mondd, hogy szükséges nektek napi szinten beszélgetni, az ha a gyerekeivel beszélne más dolog lenne, de így? A gyerekek költségei is kérdés mennyit takarnak, most nem bántásnak de sokan csinálják hogy lejmolják a pénzt "kell a gyerekekre" címszóval, de aztán mindenhova költi az anyuka a pénzt csak oda nem ahol kéne.

És igen, tudta hogy vannak gyerekei, de azért nem kötelessége mindig más gyerekeit pátyolgatni, legyenek ott, de az ha tényleg SOHA nem tudnak kettesben lenni akkor én megértem, hogy zavarja az új párját.

2015. okt. 22. 18:20
 13/40 anonim ***** válasza:
95%

Egyrészt megértem, hogy mi és miért zavarja az új élettársat (főleg az együtt töltött ünnepek, ahol ő nyilván nem lehet jelen, holott most ő az exed párja), illetve van, amiben nem értek vele egyet.

De nem is ez a lényeg, hanem hogy ezeket nem veled kell megbeszélnie, hanem a párjával, a gyerekeid apjával. Ők egy pár, ha problémájuk van egymással, az nem rád tartozik. Más szóval, te nem tartozol neki elszámolással, semmivel.

Én szólnék erről a beszélgetésről az exemnek, és megkérném, hogy beszéljék meg egymás között a dolgaikat, ebből engem hagyjanak ki. Ha a csaj újra hívna, akkor neki is ezt javasolnám.

2015. okt. 22. 18:52
 14/40 anonim ***** válasza:
94%
Természetesen a kérdező eltűnt,hiszen nem tetszenek neki a válaszok.Vagy előkerül,és belekezd a magyarázásba.Mindenesetre én is úgy látom,hogy nem bírsz elszakadni,kérdező.Ez a mindent megosztottok,napi szinten beszéltek kicsit túlzás.Hacsak nem azt akarod,hogy szétmenjenek,a karácsonyt szervezd át és engedd el a fickót.Mert ha az új nő eszes,és tud hatni a pasira,akkor bírósági ügy is lehet belőle,ahol megállapodtok a láthatásban,és egy fix gyerektartásban.
2015. okt. 22. 18:53
 15/40 anonim ***** válasza:
91%
Neked van új párod?
2015. okt. 22. 19:00
 16/40 anonim ***** válasza:
79%

tuti nincs es mar banja a valast rajott megse olyan rossz ember ha mas nonek kweellkell

sokszor akkor tanulunk meg becsulni valamit ha elveszitjuk

valoszinu csipi a szemet az uj no

ha o nem boldog mas se legyen az a volt ferjevel alapon kisajatitja a volt ferjet

2015. okt. 22. 19:05
 17/40 anonim ***** válasza:
97%

Szerintem érthető, ami zavarja, viszont ezt nem veled kéne megbeszélnie.

Nincs olyan, ami miatt naponta kéne beszélni, meg lehetne beszélni hetente is a heti feladatokat.

Anyagiakhoz szerintem nincs köze.

Nem szép dolog úgy intézni, hogy mindig legyen ott egy gyerek. Nekem ez olyan, hogy direkt keresztbe teszel neki. Egyszerre is ott lehetnének a gyerekek.

Milyen ünnepre gondolsz? Szerintem ha az egész család együtt van, akkor ő is mehetne, hiszen már ő is a családja a volt párodnak.

Olyan, mintha nem akarnál elszakadni a volt párodtól. És mindent meg is teszel ennek érdekében.

De ezt tényleg a volt párodnak kéne rendeznie veled és nem a párjának.

2015. okt. 22. 19:08
 18/40 anonim ***** válasza:
100%

Ha ilyen jóban vagy az exeddel, szerintem beszéld meg vele. Esetleg üljetek le hármasban (a te pároddal együtt négyesben, ha úgy jobb).

Ezek közül a problémák közül nálunk "csak" a pénz merült fel.

A heti rendszerünk kezdetektől fix volt, nem akartuk a gyerekeket még jobban összezavarni azzal, hogy nem tudták mikor melyikünk megy értük. A gyerekek mindkettőnknek fontosak, de ettől még jólesik a párommal kettesben elmenni valahová amikor a gyerekek az exemmel vannak.

A pénzre végül az lett a megoldás, hogy ő maga veszi meg a dolgokat.

Ünnepek alatt mire gondolsz? Nálunk az elején külön volt minden: karácsonykor, húsvétkor beosztottuk a napokat/szüneteket, szülinapokat duplán tartottuk. Idén volt először, hogy a lányunknak egy születésnapi zsúrt tartottunk. Azon ott voltak a nagyszülők és a mi párjaink is.

2015. okt. 22. 19:45
 19/40 anonim ***** válasza:
26%

Nem tudom, hány gyerek van. Viszont van olyan barátnőm, aki Budapest mellett lakik, a három gyerek háromfelé jár oviba, általános iskolába ill. gimibe, mind a háromnak különböző délutáni elfoglaltságai is vannak (zene, torna, úszás, nyelvtanár) természetesen különböző helyszíneken, időpontokban. A nagy a legtöbb helyre el tud utazni önállóan, a két kicsi ide-oda fuvarozása, napirendjének nyilvántartása komoly, kétemberes logisztikai feladat. Mint általában jellemző, náluk is az asszony tartja fejben, kiért, mikor, hova kell menni, és hova vinni, milyen felszereléssel.:-) Ezért aztán napi több telefon zajlik közte és a férje között, csak ilyen ügyekben. Tökéletesen meg tudom érteni, ha kérdezőéknél is ez van, azt is gondolom (bár kérdező nem írta), hogy talán emiatt is van hol egyik, hol másik gyerek az apjánál.

Biztos nehéz ehhez hozzászokni az új nőnek, viszont nem gondolom, hogy a válást vagy az ő hisztijét a gyerekeknek kellene megsínyleni. Amúgy sem tart örökké ez az időszak, megnőnek, és nem lesz szükség a szállítmányozásra.:-)

Ez van, ha a pasi csak csomagban kapható, tudomásul kell venni vagy le kell lépni. Azt kifejezetten szánalmasnak tartom, hogy az exhez megy stikában reklamálni, nyilván a pasi már lepattintotta a sirámokat.

2015. okt. 22. 19:59
 20/40 anonim ***** válasza:
20%
Nagy összegben mertem volna fogadni, hogy a tényszerű, logikus hozzászólásomat azonnal lepontozzák a másodvonalas asszonykák.:D
2015. okt. 22. 20:10
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!