Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Egy nem dolgozó nőtől elvárhat...

Egy nem dolgozó nőtől elvárható lenne hogy vasárnap ebédet főzzön?

Figyelt kérdés
2015. okt. 5. 20:16
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 71/82 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
2015. okt. 9. 14:27
 72/82 BackFLAME válasza:
50%
Persze! Minden nap!
2015. okt. 10. 08:44
 73/82 anonim ***** válasza:
43%
Alapvetően persze, elvárható, de ez nagyban függ a család életritmusától. Én pl. nem szoktam főzni vasárnap, mert vasárnap délelőtt általában a bolhapiacon vagyunk, és különbenis, vasárnapra a hócipőm tele van a házimunkával. Ilyenkor szoktak előkerülni a gyorsfagyasztott kaják a mélyhűtőből. :) De hét közben majdnem minden nap főzök. Azon lehet vitatkozni, hogy munka-e otthon lenni egy kisbabával.
2015. okt. 10. 09:32
 74/82 anonim válasza:
87%
Szerintem szep lenne tole ha a tobbi napon is ebeddel varna a baratjat, nem mondom,hogy a nonek kell foznie, ha pl a no dolgozna es a ferj lenne otthon , akkor oneki kellene a not varnija ebeddel, Nalam anyam dolgozik, munka elott (reggel 6h-kor) felkel ebedet fozni, hogy apamnak legyen fott ebedje mikor 11-12h kor felkel, es szzerintem ez nincs rendjen, en a baratnommel ezert egesz mashogy viszonyulok, akinek amikor van ideje, ugy fozunk, takaritunk.
2015. okt. 10. 12:13
 75/82 anonim ***** válasza:
77%
Szia! Az öcséd egy marha, hogy eltart egy ilyen ingyenélő p-át! Mond meg neki, ilyet minden bokorban talál!
2015. okt. 11. 15:41
 76/82 anonim ***** válasza:
Kérdésedben benne van az általad elvárt válasz. Egyenesebb lenne nem itt igazolnod magad, hanem elfigadnod az öcséd választását, vagy nekik szemtől szembe mondani a véleményedet. Különben is, nem is biztos, hogy tud főzni... Sosem értettem, rokonoknak kívülről a belső konfliktusokhoz, ha ez az egyáltalán, mi közük. Az öcséd kilép majd a kapcsolatból, ha úgy gondolja, neki ez így nem jó.
2015. okt. 12. 08:49
 77/82 anonim ***** válasza:

Valóban nem a feminizmusra kellene kiéleződni, inkább a munkamegosztásra. Ha a ffi dolgozik a nő pedig otthon van és gyerek sincs, evidens, hogy akkor főzzön, amikor a párja úgy kívánja. Ha a nő is dolgozik, akkor osszák meg a házimunkát.

Én tanulok, a párom dolgozik, persze, hogy az itthoni teendők nagy részét én csinálom. De egyrészt, mivel elég magas szintű tanulmányaim vannak, megalázónak tartom, hogy az én reszortom a vécépucolás, megvannak az ő általa kiválasztott házimunkái, pl levinni a szemetet és kiteregetni. Így lelki béke van.

Másrészt, ilyen ínhüvely hülyeség miatt jó ideje alig használhatom a kezem, főzéskor a pucolós-darabolós részt már ő csinálja, és feltűnt neki, milyen sok időt visz el a főzőcskézés. Azóta ha főzi is akarok lebeszél, merthogy nem éri meg, időpocsékolás stb., annyi idő alatt több ezer forintokat kereshetünk, akkor inkább vegyünk készen.

A vasárnapi ebéd változó, gyakran megesik, hogy átmegy anyósomhoz, de nem azért, mert itthon nem főznénk, hanem mert máskor nem nagyon látja, és már meg akarja látogatni.

2015. okt. 12. 09:50
 78/82 anonim válasza:
36%
Szerintem igen, elvárhatja. Én gimnazista lány vagyok, de úgy gondolom, ha nekem lenne élettársam én dolgoznék, ő meg munkanélküli lenne, akkor természetes hogy ő vezetné a háztartást. Apukám jó ideig munka nélküli volt, akkor ő főzött, takarított. A nagybátyám és a felesége úgy egyeztek meg, hogy a nagybátyám dolgozik, a felesége foglalkozik a 2 gyerekükkel és vezeti a háztartást. Szerintem a lány kihasználja az öcsédet. Ha a párod dolgozik és te otthon vagy (ráadásul gyerek nélkül), akkor elvárható hogy szeretettel köszöntsed amikor hazaér, vacsorával/ebéddel. Még csak gyerek vagyok, így természetesen nincs tapasztalatom, de én így gondolom.
2015. okt. 26. 15:11
 79/82 anonim ***** válasza:

Miért csak a vasárnap van kiemelve, a hét többi napján nem esznek?

Egyébként dolgozik a nő, csak nem annyit amennyi neked tetszene. A vasárnapi ebéd pedig nem kötelező dolog, nem egy olyan család van ahol előző napi ételt, vagy valami gyorsan összedobhatót esznek.

Ha javarészt otthon van akkor elvárható, hogy foglalkozzon a házimunkával és alkalmanként kb 2 naponta főzzön.

De ha nincs igénye a főtt ételre és szendvicseken is elvan, akkor az is érthető, hogy nem akar minden áldott nap főzni csak azért mert az elvárt egy nőtől.

2016. febr. 5. 11:35
 80/82 anonim ***** válasza:
89%
Öcséd helyében lelkiismeretfurdalás nélkül elmennek anyukátokhoz enni, de a kosztpénzt is odaadnám, nem haza. Egész héten. Egyszer majdcsak észreveszi a lány, hogy mindig üres a hűtő. ;)
2016. febr. 23. 08:25
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!