Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Egy nem dolgozó nőtől elvárhat...

Egy nem dolgozó nőtől elvárható lenne hogy vasárnap ebédet főzzön?

Figyelt kérdés
2015. okt. 5. 20:16
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 31/82 anonim ***** válasza:
31%
miből fözön ha nincs munka nincs pénz nincs kaja
2015. okt. 5. 21:21
 32/82 A kérdező kommentje:
31. A lány nem dolgozik, az öcsém igen, és nem is keveset, az ő jövedelméből élnek. De nem ez volt a kérdés, csak arra lettem volna kíváncsi, másoknak mi a véleménye. Nem mondtam semmi rosszat a lányról az öcsémnek, nem akarok ebbe beleszólni, majd ő eldönti mi a jó neki. Csomagoltam két adag ebédet nekik, megköszönte, elvitte.
2015. okt. 5. 21:29
 33/82 anonim ***** válasza:
13%
Miért az sokkal jobb, hogy netes oldalon teregeted ki a szennyest? Ha nem tetszik, hogy lusta neki mond a bajod..
2015. okt. 5. 21:36
 34/82 anonim ***** válasza:
43%
Én ismerek olyan egyedülálló embereket - férfiakat és nőket - akik szintén nagyon sokat dolgoznak, és mégis főznek magukra. Bár nem tudom, elég sci-fi, hogy egy felnőtt férfi képes ellátni magát. <sarcasm>
2015. okt. 5. 21:36
 35/82 A kérdező kommentje:
33. Ez az oldal nem arra való, hogy kérdezzünk? Ismétlem: csupán kíváncsiságból kérdeztem. Gondlom te is pont ilyen vagy, azért húztad föl így magad! :D
2015. okt. 5. 21:40
 36/82 anonim ***** válasza:
10%
Te ugylátszik mindenkit tudsz értékelni csak magad nem veszed észre :)
2015. okt. 5. 21:46
 37/82 anonim ***** válasza:
6%
Ilyen vagy... tehát a szemedben a vasárnapi ebédtől függ, hogy valaki "milyen". Miért nem te jársz az öcséddel? Meglátszik a 8 év, úgy viselkedsz, mintha anyucika lennél.
2015. okt. 5. 21:48
 38/82 anonim ***** válasza:
91%

Az öcsédet le kellett volna ültetni az asztalotokhoz és megvendégelni, a barátnő meg egyen amit akar.

Én biztos nem adnék enni neki!

2015. okt. 5. 21:50
 39/82 anonim ***** válasza:
70%

Alapvetően igen, de... az elvárás kissé túlzás. Lehetnek körülmények. Van, aki sosem főz, mert nem tud, nem akar, nyersvegán, miegymás. Ha az öcsédnek megfelel a csaj, akkor OK, ha nem, majd megbeszéli vele, kidobja vagy amit akar. Nincs kőbe vésve, hogy a nőnek (vagy a férfinak) kötelező lenne vasárnap főzni.

Én szeretek főzni, de kissé túl sokat voltam a konyhában az életmódváltásunk után s nincs hozzá mindig kedvem, én pedig csak azt csinálom, amihez kedvem van vagy amit nagyon muszáj (de ez utóbbit igyekszem minimalizálni). Itthon vagyok s valamiféle ebéddel várom a párom kb. minden nap (ez teljesen független attól, hogy dolgozom-e), de hétvégén, amikor ő is itthon van, ő főz (viszont én sütök sütit meg ilyenek, plusz persze segítek, ha kell, egy bográcsnyi zöldség megpucolása azért sok). Ez így szerintem OK.

Attól nekem is kinyílik a bicska a zsebemben, ha az egyik fél otthon leledzik és még a saját házimunkáját se csinálja meg, vagy csak azt, a másik pedig éhezzen, de az így kinéző esetek egy része bizonyára erősen árnyalt, nem látunk bele. Van olyan nő, akitől azt várnám el, hogy nehogy főzzön... S lehet, hogy a nő borzalmas háziasszony, de sok másban, ami az öccsnek fontos, jó. Mit tudjuk mi azt? Csak mert a nő nem főz, még nem tudjuk megítélni, mennyire értékes ember.

2015. okt. 5. 22:08
 40/82 anonim ***** válasza:
92%

Én nem fizetném a pipere cuccait. Valamit valamiért, nem dolgozik, nem segít, akkor mit vár? Igazán nem esne le az ujjáról a karikagyűrű ha megfőzne vasárnap, elvégre nem arról van szó hogy minden áldott nap 3 fogásos vacsora várja az öcsédet!

Ha mind a ketten egyformán sokat dolgoznának akkor persze felváltva kellene főzni, de így mi a helyzet? "Élősködök a pénzeden, cserébe nem segítek semmit és ha nem tetszik takarodj anyádhoz abból a lakásból amit te tartasz fenn!" Bagatell.

2015. okt. 5. 22:23
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!