Egy nem dolgozó nőtől elvárható lenne hogy vasárnap ebédet főzzön?
Ha nem akar semmit tenni a család összetartásáért, akkor minek az öcsédnek ez a nő?
A családi otthon melegéhez, a biztonságérzethez hozzátartozik vasárnapi ebéd, amit a feleség főz, vagy ketten, együtt, vagy a gyerekekkel együtt.
Ha menjen "haza az anyjához", akkor nem szereti a férjét, élettársát.
Ha nem akar dolgozni, eltartatja magát, akkor a férje is mondhatja, hogy "menj haza apádhoz, hogy tartson el ő".
Az öcséd előbb-utóbb magától le fogja zárni ezt a kapcsolatot. Nem érdemes beleszólni. Akkor is, ha jó nő. Minden elmúlik egyszer. :-)
"Elég szomorú, hogy a mai világban, ahol elvileg a nemek egyenlőek, a nők még mindig rendszerszinten elvárhatják, hogy egy férfi keressen pénzt helyettük."
Most ettől a kérdéstől kicsit elvonatkoztatva, szerintem meg az a szomorú, hogy a mai világban hiába dolgoznak a nők is látástól vakulásig, még mindig elvárják a naagy erős "családfenntartó" férfiak, hogy ezen kívül minden házimunkát is egyedül csináljanak.
Köszönöm a válaszokat!
Nem dolgozik a lány látástól-vakulásig, nem írtam ezt sehol! Fodrász, de mivel alig van vendége, alig is dolgozik, kb. 4 hónapja meg semmit. Nem hat fogásos menüről lenne szó, csak egy sima egyszerű ételről. Öcsém vasárnap is sokszor dolgozik, igaz akkor nem 10-12 órát, "csak" délelőtt.
"A családi otthon melegéhez, a biztonságérzethez hozzátartozik vasárnapi ebéd"
aztaqrva
57-nek! Felesleges a magyarázkodás.
A kedves 70%-os (54-55-ös) válaszoló nagyon jól tudja, hogy mi a kérdés lényege, csak trollkodni jár ide. Mivel lejött neki, hogy kötekedő kérdéseivel folyamatos magyarázkodásba hajszolja a kérdezőt, így nem fogja abbahagyni a megjátszott értetlenségét, mert sajnos csak erre áll fel a tizenegynéhány éves csoffadt rudija :)
Másik eset, hogy a 70%-os ugyanolyan semmirekellő, mint a kérdésben szereplő srác barátnője, és így próbálja védeni magát.
Azért elég elferdült világ ez, ahol férfi/női kérdést csinál abból néhány rendkívül "értelmes" válaszoló, hogy van egy ingyenélő, aki még pofátlan is, de egy ebédet nem tud összeütni a ráérő idejében. Itt nem az a lényeg, hogy nőnemű az illető hanem, hogy lusta és pont.
Nem gondolom, hogy ezt el kell várni. Akinek nincs annyi esze magától, hogy ezt megtegye, az sajnálatos. HA VALÓBAN nem dolgozik, és még otthon sem csinál meg semmiféle házimunkát, valamint egész nap Peggy Bundyt játszik, akkor az öcséd buta, hogy ezt hagyja.
Amikor én összejöttem a barátommal, számomra evidens volt, hogy segítek neki ezt-azt, bár nem laktunk együtt, de sokat voltam nála, akkor is, amikor éppen dolgozott. Simán felsöpörtem, porszívóztam így is, sőt, főztem is, mivel ő dolgozott, tanult, és edzésre is járt. Nem esett le a gyűrű az ujjamról...
Az meg nem jó kifogás, hogy ha pl nem tud főzni. Én sem tudtam az elején, volt is nagy röhögés az elős főzésemnél, utána meg pizzarendelés. De próbálkozni azért lehetne...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!