Miért nem tud felnőni? Csak egy kicsit?
Testvérem 16 éves, én 17 vagyok lassan 18 de nem fogok elköltözni. A testvérem rettenetesen éretlen pedig tudja, nincs sok pénzünk (én is dolgozom adom a pénzt anyuéknak,a gépünket több mint 10 éve vették leárazáson emiatt nem szóljatok)de a tesóm mégis hisztizik hogy neki converse vagy milyen cipő meg táska kell ha a szüleink meg mondják neki hogy kenyérre alig van, megsértődik, hisztizik hisz tönkretették a kamaszkorát...nos igen érdekes mert nekem jó volt a turis ruha is meg a piacos ruha is de neeem neki mango-s meg next-es ruha kell ami méregdrága. Én ennyi idősen már csináltam a kisebb munkákat de ő egész nap ül a seggén és dirigál nekem hogy milyen lusta vagyok.De igazából én főzök mosok rá amíg anya meg apa dolgozik a szobája meg bűzlik ruhahalmok a földön és a többi és a többi.
Mit tehetnék hogy ne legyen ilyen ki hülye?Volt hogy lopott TŐLEM mert Ő discoba akar menni. Én 1x voltam discoban a 17. szülinapomon. Van barátom és igaz nem vagyok szűz de én 1 éve sincs hogy elvesztettem bezzeg a hugomnak 14 éves szülinapi buliján megtörtént valakivel (igen, nem tudja kivel mert részeg volt)és utána sírt mert mivan ha terhes lett.Szerencsére nem volt az.A szüleim nem engedékenyebbek se velem se vele.Én éjjel nappal dolgozok hogy meg tudjunk élni.
Mit tehetnék?Még egy tojást sem tudna magának sütni ha elköltözök a barátomhoz néhány év múlva.
Mi legyen?Hogy neveljük meg?A szüleim büszkék rám, hisz mindig jól tanultam de ő lóg a suliból.Anya kivan,apa dühös én meg mindjárt elalszom.....Nagyon fáradt mind a hármunk de a hugom kitalálta elmegy étterembe a barátnőivel.Klassz.
Mit tehetnék?SEGÍTSETEK KÉRLEK!
17/L
Szia!
Én ugyan egy évvel fiatalabb vagyok a testvérednél, de el tudom képzelni a helyzeted.
Valószínűleg lázad, irigykedik másokra, talán az iskolában megszólják. Le kell ülni vele beszélni, ha nem használ - büntetés! Szobafogság, takarítás, mosás stb.
Nagyon szurkolok, hogy sikerüljön valahogy megnevelni!
A.
a büntetés csak még jobban a többiek ellen hangolná szerintem!
amugy meg dolgozzon ő is ne csinálj meg helyette semmit!
nekem egy csomó turis nextes cuccom van:D
Durr egy pofont!Ha én így viselkednék anyám már rég lekent volna nekem 1et!De nem viselkedem így!Igaz jó az anyagi helyzetünk!Nem is értem hogy engeditek meg ezt neki?Bocshogy ezt mondom de ti vagytok a hibásak hogy ilyen lett mert semmi nevelést nem kapott!Az meg már tényleg durva hogy 14 évesen elvesztette a szűzességét!Ha hiztizik meg kiabál akkor csapjatok leneki 1et és ne sajnáljátok neki hogy fáj!Ha ezt minél többször megcsináljátok vele majd megtanulja szépen hogy ezt mégsem kéne!És igazuk van azoknak akik azt mondják hogy takarítás,mosás,főzés,vasalás stb.Ne engedjétek el sehova!
Lehet hogy ez nagyon nehéz idők lesznek de az eredmény jól lesz meglásd!Sok szerencsét hozzá!Szia! =))))=D
Szerintem a megoldás igen egyszerű! Kije vagy te neki, hogy moss, főzz és takaríts rá? Nem vagy a csicskája, nem kötelességed megtenni! Ha elkezd hisztizni hogy pl milyen lusta vagy, akkor másnap mondjuk ne főzzél csak magadra... aztán ha ezért is kiakad, akkor mond meg neki, hogy sajna olyan lusta voltál, hogy ma csak egy adagra jutott időd, főzzön magának ha enni akar... A márkás cuccokat is könnyen meg lehet vele értetni. Ami pénzt kap szülinapjára, karácsonyra stb a családtól, rokonoktól, azt gyűjtögesse szépen össze, és innentől kezdve az ő dolga, hogy azt egy converse cipőre költi, vagy több tucat turis cuccra, ahol alig használt márkás ruhákat is találni dögivel! :D Amúgy el kell hogy áruljam az én csaj ismerőseim között, a leggazdagabb kis "primadonna" is néha turiban veszi a cuccait, szóval szerintem ebből már lassan megint divat lesz, abszolút nem szégyen!
Ha a szobája közepén bűzlik a ruha halom, hát hagy bűzölögjön... csukd rá az ajtót és dobj be mellé egy légfrissítőt, aztán majd csinál velük valamit ha már nem bírja tovább! Ha discoba akar menni, akkor mond el neki, hogy menjen de pénz nincs rá, szerezzen máshonnan! Egyszerűen el kell zárni a forrásokat, és a lehetőséget is hogy lopjon! Fenyegetőzhet bármivel... Vagy adj neki egy ezrest, de mond el neki, hogy a vasárnapi főtt ételére akkor nem jut... aznap eszik szalámis vagy zsíros kenyeret és majd rájön előbb utóbb hogy nem ő sz*rta a spanyol viaszt! A lényeg az, hogy legyél következetes. Ha azt mondod nincs, akkor ne is legyen fél órás hiszti után sem!
Köszi a válaszokat és megtettem az első két lépést:szüleimmel beszéltem nagyon örült mind a kettő :D
És nem csicskázok neki nem mosok rá csak magamra meg anyuékra.
Hisztizett ezerrel szóval megkérdeztem anyuékat szabad-e a pofon.Megengedék.Na hát le is kevertem eggyet csak úgy csattant!
Erre a kis bolond vissza akarta adni, megfogtam a kezét, bevittem a szobájába, odaadtam egy légfrissítőt meg 2 szelet kenyeret vajjal és bezártam. Ez tegnap este történt. Reggel kinyitottam az ajtót de nem akart kikelni az ágyból, kirángattam. Nem tetszett neki és most nincs itthon pedig a suliból 2 kor engedik és 10 perc innen.Szóval hazaér le fog ülni TV-zni de nem tudja majd bekapcsolni mert kihúztam. Peparancsolom a szobájába és neki fog állni tanulni, ha nem 2 hét szobafogsák és nincs TV + egy hétig. Ma szabadnapos vagyok szóval volt időm kitaláni.
Jól csináltam szerintetek?
Gratulálok!
Így kell ezt csinálni! Legyél vele következetes, aztán ha látod hogy javul a helyzet, folyamatosan engedd a tv-t, meg ilyeneket.
De azért ne szokj rá a pofozkodásra.
Gratulálok!
Ezt kellett volna már rég neki!
Az igaz hogy ne szokj rá a pofotkodásra de néha-néha 1-2 pofon kijár neki!
Ha a hisztit nem hadja abba,akkor csak csináld tovább ezt az egészet!Majd szépen megtanulja!
Léccy írd meg hogy mivolt az eredmény a pofonnak meg a többinek:D Szia!=)
Sztem a pofonnal csak magad ellen hangolod!
a többi jogos, de nem a szüleidenm kellene nevelni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!