Ilyen esetben mi az illik, nem illik?
Unokatesóm ma meglátogatott minket a barátjával. Azt hittem, a kisfiamhoz jöttek, mert pár napja volt a szülinapja. Meglepetésünkre bejelentették, hogy összeházasodnak, és nem hivatalosan meghívtak minket a lagziba.
A "gond" csak az, hogy jelenleg 10 hetes terhes vagyok. A családnak még nem szóltunk, mivel korábban 4 kisbabát is elvesztettünk a 12-dik hét előtt.
Az esküvő 2 héttel a kiírt időpont után lenne.
Amint bejelentjük a babát, jelezzük, hogy max a polgárin leszünk ott, de valószínűleg még azon sem. Közel 150 km-t kellene utaznunk.
Viszont amikor a mi esküvőnk volt, 100 ezer ft-ot kaptunk a nagynénéméktől, és úgy érzem, ezt illene visszaadni. Férjem viszont azt mondja, ha nem leszünk ott az esküvőn, sem a lakodalomban, akkor ő nem akar ennyi pénzt adni a semmiért. Ezt az összeget 6 embertől kaptuk, max arányosítva adnánk valamennyit. Igazából semmennyit sem szeretne adni, ha már nem leszünk ott.
Ilyen esetben hogy illik eljárni?
"Ezt az összeget 6 embertől kaptuk, max arányosítva adnánk valamennyit."
Tegyetek így. 100 ezer meg semmi 6 embertől, szóval nem is értem.
100 ezer / 6 az 17 ezer, és mivel mindenkinek volt párja feltehetően, a költségeket fedezi ez csak.
Szóval igaza van a férjednek.
Ezért gyűlölöm az esküvőket! Nem szól másról, csak ki mennyit ad, és mennyit kaszál.
Minek adna 40-et, ha 6 családtól kapott 100-at? :)
Számolni tudsz-e? Vagy neked is esküvőd lesz és nyúlod le az embereket?
Unokatesódnak miért kéne visszaadni, amit a nagynénitől kaptál?
Úgy illik eljárni, hogy nem kapnak pénzt. Legalább kiderül, milyen emberek.
Nehéz kérdés, ha a férjed unokatestvére lenne azt mondanám menjen el egyedül, mert 2 hetes babát nem fogtok tudni ennyit utaztatni, nem is szabadna. De így, hogy a te unokatesód...
Én szólnék az időpontról, amikor már biztosnak érzitek, hogy semmi baj nem lesz, és küldenék postán csomagban valami apróságot és a pénzt (természetesen futárral és biztosítva az egész összegre).
A férjedtől nem igazságos, hogy ő elfogad mástól ekkora összeget, de viszonozni nem kívánja. Normális embereknél a nászajándék szeretet/rokoni viszony kérdése, nem lagzié. Próbálj meg vele beszélni erről. A nagynénédék sem a lagzitokra adták a pénzt, hanem nektek, az esküvőtök alkalmából, AJÁNDÉKBA.
#9 drága: "A férjedtől nem igazságos, hogy ő elfogad mástól ekkora összeget"
6 (!) családtól kaptak összesen 100 ezret! Milyen összegről beszélsz??? :) :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!