Illik ilyen esetben is részvétet nyílvánítani?
meghalt exem apukája. A családdal már nem vagyok jóban,épp hogy köszönő viszonyban vagyok velük.
Exemnek részvétet nyílvánítottam,de most hívjak fel egyenként mindnenkit?(exanyós,testvérek)?
mit tennétek?
egy részvétnyilvánitó képeslap
szóban csak az exnek
legalábbis én ezt tenném
Én a helyedben beballagnék egy papírüzletbe és keresnék egy nagyon szép részvét-képeslapot, megírnám és feladnám. A család vagy az exed családja részére címezve. Feltételenül legyen benne a család szó, mert azzal lefeded az összes embert és elég egy lap.
Nem sms, az különösen ilyenkor idétlen húzás szerintem; nem telefon, hogy neked kelljen mindnekinek körbetelefonálgatni, és az esetleges agressziót lenyelni, amit kapsz ennek kapcsán bárkitől is; nem internet-képeslap, mert az sem tolerálja sok ember (és nem is olvassa, különönsen nem az idősebb korosztály). Én nagyon sokat használom a modern technikai vívmányok eredményeit, sms-t küldök ha valami sürgős, internet-képeslapot annak, aki azt szereti, de igazán "alkalmakra" megmaradok a régi jó papír képeslapoknál. Tapasztalatom szerint az mindig bejön a legtöbb embernél, különösen, mert ma már olyan ritka, hogy éppen a ritkasága miatt lesz lassan unikum.
a lap az megy!
szerettem igen a faterját,nagyon megviselt engem is...
Ha szeretted az édesapját, akkor nyugodtan menj el a temetésre. Vigyél egy kis csokor vagy egy szál virágot, ha úgy gondolod. Ha zavarna az a tudat, hogy ott vannak az exed családtagjai, vagy az exed, esetleg valakivel nem jó a viszony, akkor úgy állj, hogy valahogy a tömeg legszélére-legvégére kerülj, és hamar el tudj menni, észrevétlenül. Ha lapot küldesz, akkor már nem kell feltételneül és mindenáron egyesével leróni a gyászoló családtagoknak a kegyeletet kézfogással is.
Esetleg érdemes az ex-szel egyeztetni, ha emberből van, akkor nem tehet egy szó kifogást sem ez ellen. Én vadidegen ember temetésén is voltam, csak mert kedves volt nekem a lánya (barátnőm és osztálytársam volt).
Ha nagyon cikis a helyzet, akkor azt javaslom, hogy ne a temetésre menj ki, hanem később látogasd meg a sírt egyedül és úgy ródd le a kegyeletedet. (Az egyik nagyon kedves ismerősöm halálhíréről csak 2 évvel a temetés után értesültem, kimentem a temetőbe és vittem egy csokor virágot a sírjára.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!