Munka vs egyetem? Avagy hogy adjam be a szüleimnek?
Egyetemre a jelentkezés 31-én kezdődik (beiratkozás).
Jött egy lehetőség, miszerint párommal mindketten tudnánk dolgozni 350 ezer körül vinnénk haza havonta (ugyanott, ugyanaz a munka). Anyám nagyon is iskolapárti de az utóbbi idők veszekedései, meg az eddigiek miatt jobban szeretnék elmenni itthonról mint még 2 évig szenvedni. Mert végül is a munka mellett bármikor lerakhatok egy iskolát levelezőn vagy OKJ-n... Nagyon efelé hajlok , de azért nem tudom melyik lenne jobb. Persze oriási balhé lesz belőle ha megmondom nem megyek, hanem máshová és plusz elköltözök itthonról, de még mindig jobban szeretném mint itthon dekkolni. Vélemény? Meg ötlet, hogy lehetne kultúráltan rendezni?
19/L
én amikor nem tudok dönteni egyszerűen döntök: pénz érme elő és fej, vagy írás...ha nagyon fej-fej mellett halad a kettő akkor én így döntök...
persze ez nem egy "egyek fagyit? igen vagy nem?" kérdés, de ha hiszel benne akkor megerősít :)
Ha a pároddal megromlik a kapcsolatod, és el kell költöznöd,akkor mi van, erre gondoltál???!!
En a tanulás mellett döntenék,a szüleidnek csak gratulálni tudok,hogy ösztönöznek a tanulásra,hogy könnyebb legyen az életed!
Hozzál jó döntést!
Mégis mi a gond a szüleiddel?
33-as! Nem mondta hogy kötelező oda menni. Ő mondta van egy ilyen lehetőség, döntsem el mert nem akarja megszabni nekem hogy mit kezdjek. Én pedig gondolkodni kezdtem, hogy mi érné meg jobban. Nekem és neki is pozitív: munka, el tudnánk végre menni ebből az őrültek házából.
Hátrány: no egyetem.
Még este melóba eldöntöm lesz rá időm este 10től reggel fél 7-ig alszok rá egyet és kiderül. Nem kell elgondolkodnom a kapcsolatomon, ugyanis nálunk így működik. Mérlegeljük hogy lesz jobb MINDKETTŐNKNEK.
34.vagyok
En is iden megyek egyetemre,a parom mar dolgozik.Fel se merult,hogy engem visszatartson,orult neki hogy okos vagyok es van lehetosegem tovabb tanulni.En jobb jovot szeretnek magamnak,mert diakmunkak soran megtapasztaltam,hogy mire megy az ember szakma nelkul..Ha tenyleg van szakma,okj ami erdekel akkor menj arra.De ne allj meg erettseginel egy pasi kedveert...
Hogy a szuleiddel mennyire rossz a kapcsolatod,azt nem tudom.de ok gondolom tamogatnanak meg diplomaig..szerintem elj a lehetosggel,lehetsz meg kesobb is onallo,dolgozo ember.
Lehet, hogy átsiklottam felette, de milyen munkakörben is fogsz dolgozni?
Milyen lesz az időbeosztásod?
350 ezer bruttó, vagy nettó??
Ebből mennyit fogtok odaadni anyósodnak, mert gondolom azért nem várjátok el, hogy eltartson bennetek?
Töltöttél már huzamosabb időt a párodéknál? Mi van, ha anyóssal sem jobb egy fedél alatt, mint a szüleiddel?
Figyu, ha elkezdődik a suli, lehetnél koleszos. A hétvégéket tölthetnéd a barátodnál, és suli mellett diák munkázhatnál, hogy legyen költőpénzed.
Ez is egy menekülő útvonal otthonról, de legalább viszed valamire. Hidd el, ha most nem kezded el a sulit, mindig lesz valami kifogás, hogy miért nem.
Nem a pasi kedvéért tenném, hanem mert annyira meg akarok szabadulni már az itteniektől. És náluk ezerszer jobban érzem magam.
300-350et vinnénk haza ketten együtt nem külön és én személy szerint min egy 50 ezret adnék be közösbe, ha már ott lehetek persze.
Pro és kontra sok van kedves válaszoló, legyen elég annyi hogy lassan már eret tudnék vágni, múltkor már nézegettem egy éles valami darabbal. De nem tettem. Ha itt maradok idő kérdése mikor jön az első karc meg ezek. Nem poénból akarok elmenni innen.
Sok egyetemen lehet első évben is passzív a hallgató. Kérdezz utána.
Ezt nem értem, hogy miért ne lehetnél nőként műsorszerkesztő meg miért ne vennének fel, elvégre nem kőműves vagy ilyesmi szakmáról van szó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!