Munka vs egyetem? Avagy hogy adjam be a szüleimnek?
Egyetemre a jelentkezés 31-én kezdődik (beiratkozás).
Jött egy lehetőség, miszerint párommal mindketten tudnánk dolgozni 350 ezer körül vinnénk haza havonta (ugyanott, ugyanaz a munka). Anyám nagyon is iskolapárti de az utóbbi idők veszekedései, meg az eddigiek miatt jobban szeretnék elmenni itthonról mint még 2 évig szenvedni. Mert végül is a munka mellett bármikor lerakhatok egy iskolát levelezőn vagy OKJ-n... Nagyon efelé hajlok , de azért nem tudom melyik lenne jobb. Persze oriási balhé lesz belőle ha megmondom nem megyek, hanem máshová és plusz elköltözök itthonról, de még mindig jobban szeretném mint itthon dekkolni. Vélemény? Meg ötlet, hogy lehetne kultúráltan rendezni?
19/L
ha most nem mész egyetemre, akkor nem is fogsz. a munka mellett, aztán családalapítás mellett már ejteni is fogod.
most vagy fiatal, most kell megalapozni mindent.
apám azt mondta 25 éves korig fejlődhet az ember, aztán evickélhet még tanfolyamokkal ide-oda, de lényegében az életén nem fog tudni változtatni már.
amíg "gyerek" az ember akkor kell mindent megtenni az alapokhoz, hogy öregen nyugodtan ülhessen.
mindenestre ha kihagyod a sulit, úgy hagyd ki, hogy akkor ha a távoljövőben munkád se lenne, párod is elhagyott volna, akkor se döntenél másképp.
Ez a szakma elég bizonytalannak hangzik, személy szerint ezek miatt biztos, hogy nem hagynám ott a tanulást.
Nem feltétlenül muszáj egyetemre menned, hogy fizikus legyen belőled, ha nem szeretnéd, de a szüleid erőltetik, viszont egy hasznos(abb) OKJ-val lehet, hogy meg tudnád győzni a szüleidet.
Azt viszont mindenképpen javaslom, hogy a szüleidet avasd be a döntési folyamatba, még MIELŐTT elfogadod az álláslehetőséget és albérletet vesztek ki.
kérdező nekem is van olyan szakmám amiről tudom, hogy nem érdekel, nem szeretem, de a másik munkámhoz fontos...
van grafikus végzettségem, videóvágás, photoshop, hang szerkesztés, animáció készítés...ilyeneket tanultunk de én programozó beállítottságú vagyok...3. szakmám sima OKJ-n tettem le ugye voltak kötelező dolgok amik baromira nem érdekeltek pl gazdaság ismeret...
Ha tényleg megkapod a tudást amire szükséged van, és még többet az nem gond...viszont ha nincs meg a tudás akkor lehetőséged sincs benne dolgozni...főleg, hogy sok helyen papírt kérnek...
22F
11#
Én 30 évesen találtam ki, hogy leéretségiznék, 32 évesen érettségiztem, ma pedig épületgépészetet tanulok... Ne higgy apádnak, fejlődni/tanulni soha nem késő, ha elhatározza magát az ember...
A legtöbb egyetemen nem lehet rögtön első évben passziváltatni.
De mégis hol lehet 19 évesen, végzettség nélkül ennyit keresni?
Amúgy meg azt csináld amire vágysz. Felesleges tönkretenni az életed azzal, hogy úgy élsz ahogy anyádék akarják. Viszont azért mégis csak kéne valami biztosíték. Nem csinálhatod ezt a munkát örökre, a pároddal is bármi történhet, szakíthattok stb, a szülei jószívűségére sem érdemes teljesen rátámaszkodni. És még az is lehet, hogy anyukáddal a viszonyotok rendeződik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!