Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Munka vs egyetem? Avagy hogy...

Munka vs egyetem? Avagy hogy adjam be a szüleimnek?

Figyelt kérdés

Egyetemre a jelentkezés 31-én kezdődik (beiratkozás).

Jött egy lehetőség, miszerint párommal mindketten tudnánk dolgozni 350 ezer körül vinnénk haza havonta (ugyanott, ugyanaz a munka). Anyám nagyon is iskolapárti de az utóbbi idők veszekedései, meg az eddigiek miatt jobban szeretnék elmenni itthonról mint még 2 évig szenvedni. Mert végül is a munka mellett bármikor lerakhatok egy iskolát levelezőn vagy OKJ-n... Nagyon efelé hajlok , de azért nem tudom melyik lenne jobb. Persze oriási balhé lesz belőle ha megmondom nem megyek, hanem máshová és plusz elköltözök itthonról, de még mindig jobban szeretném mint itthon dekkolni. Vélemény? Meg ötlet, hogy lehetne kultúráltan rendezni?

19/L

2015. aug. 28. 12:03
1 2 3 4
 1/40 anonim ***** válasza:
100%

Ehhez ismernünk kéne pár részletet.

Pl. milyen munkáról is beszélünk?

Mert végzettség nélkül nettó 350 ezer nettó kicsit valószerűtlen. Vagy ez összesen, kettőtöknek értendő?

Plusz az sem mindegy, hogy mit tanulnál, hova vettek fel?

Én is tanuláspárti vagyok alapvetően, de ha leírod miről lenne szó, talán meg tudsz győzni.

2015. aug. 28. 12:09
 2/40 anonim ***** válasza:
83%

a munka mennyire fix?

am a suli fontos, ha tényleg fontos szakmát raksz le, nem egy büfészakot...

gondold át azt is mi lesz akkor, ha mondjuk a munka nem jön össze, vagy vége lesz hirtelen...

lehet csábító 350 fizu, de lehet később megbánod, hogy abbahagytad a sulit...

22F

2015. aug. 28. 12:10
 3/40 A kérdező kommentje:

Éppen ez az.

Műsorkészítő. Vagy fotóst szeretnék vagy műkörmöst még pluszpénzként mellé, úgy szeretném majd letenni szakmának. Meg persze minél előbb lelépni itthonról.

2015. aug. 28. 12:12
 4/40 anonim ***** válasza:
100%
Ha tudsz akkor 1 evet halassz, es menj dolgozni. Ha nincs 1 eves szerződés akkor suli.
2015. aug. 28. 12:14
 5/40 anonim ***** válasza:
100%
a munkahelyeknek sok a buktatója, inkább a suli még most.
2015. aug. 28. 12:16
 6/40 A kérdező kommentje:
Őszintén nem is nagyon vágyok az egyetemre... Szakmát szeretnék... Csak ez soha nem volt megértve és elfogadva. Elegem van abból hogy mindenig annak kell lennie amit a szüleim akarnak. Évek óta el akarok költözni itthonról most itt a lehetőség, csak kíváncsi vagyok mások véleményére is.
2015. aug. 28. 12:17
 7/40 anonim ***** válasza:
61%

ja várj te nem akarod ezt csak a szüleid?

a te életed, ha elszúrod te tedd ne a szüleid!

vedd a kezedbe az irányítást, ha nem akarod akkor vagy megteszed a szüleid kedvéért és később rájössz, hogy igazuk volt és megköszönöd, vagy megbánod, hogy megetted, de ha kihagyod akkor csak magadat hibáztathatod!

nálunk is hasonló volt, csak főiskola vs szakma...2 szakmám volt, érdekelt szerettem csinálni, fő sulis anyag is ez lett volna, de nem akartam fősulizni...2-es matek és infó érettségivel megoldottam (98,86%-os szakma mellé és tettem még utána egy 90%-ost)...utána munka, 2 éve dolgozok...én mai napig nem bántam meg, de engem hajtott a tudás vágy, nem az iskola tanított!

22F

2015. aug. 28. 12:23
 8/40 anonim ***** válasza:
87%
Szóval 350/fő,vagy ketten kapnátok annyit?
2015. aug. 28. 12:24
 9/40 A kérdező kommentje:

Utolsó hozzászóló(22F)!

Engem is érdekel bizonyos szintig de nem minden amit tanítanak. Csak a fotózás az meg van OKJ-n ráadásul még mellett a műkörmös is érdekel. Túl sok rosszat kaptam már itthon most csinálom azt hogy felírom egy papírra mindkettőben a jót és a rosszat és az alapján döntök jobbat nem tudok. Lehet hogy kitagad, soha többé nem áll velem szóba ha ráolvasom a 19 évet... de én már nem akarok itt maradni se meg sulizgatni. Nem érdekel a dolog egyszerűen dolgozni szeretnék hogy elkerüljek innen..

2015. aug. 28. 12:25
 10/40 anonim ***** válasza:
83%

Ezt neked kell mérlegelni, nem másnak, főleg nem az ősöknek.

Ha kell, listázd papíron, hogy mik az érvek és az ellenérvek - mire végzel vele, mindegy, mi áll a két oszlopban, és merre dől a mérleg nyelve, ösztönből tudni fogod, mit szeretnél te magad.

Ha a munka stabil, élvezhető, értékelhető, én bizony nem vacillálnék. De az is igaz, hogy végzettségre szükség van. Hogy otthon nem tetszik a szakmaterv? Reális, meg lehet belőle élni? Akkor mégis kinek van köze hozzá?

Nem szabad, hogy a szülők határozzák meg a jövődet, ezt csakis neked szabad eldönteni, ha kiegyensúlyozottan szeretnél élni. Egy jó szakma érhet többet, mint egy diploma, ha jó ember kezébe kerül.

2015. aug. 28. 12:26
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!