Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Elválnál, ha a párod börtönbe...

Elválnál, ha a párod börtönbe kerülne?

Figyelt kérdés

A jól ismert Barátok közt sorozatból ragadtam ki a történetet. Szerintem van rá esély, hogy valaki ilyen szituációba kerüljön. Ki hogyan döntene?

Én bevallom őszintén, lehet hogy elválnék.

2010. márc. 11. 06:49
1 2 3 4
 1/38 anonim ***** válasza:
97%

Ez szerintem egy nagyon összetett dolog.

Nem mindegy az se miért kerül börtönbe, hány évre

2010. márc. 11. 06:54
 2/38 A kérdező kommentje:

Rengeteg ok lehet, az biztos. A lényeg, hogy nem tévedésből csukták le, és legalább 3 évig bent lesz.

Emberölésért, lopásért, adócsalásért, bűncselekményben való részesség stb. Bármelyiket is hozzuk fel példának, szerintem mindegyik elítélendő dolog.

És ha az én párom olyat követett el, amiért börtönbe került, akkor szerintem "nem érdemli meg", hogy türelmesen várjak rá. De ez az én véleményem.

2010. márc. 11. 07:01
 3/38 anonim ***** válasza:
53%

pedig függ attol,hogy miért itálik el...

ha csalás,lopás,hasonlo dolgok,akkor egyértelműen vele maradnék

ha szándékos emberölés,akkor egyértelműen nem

páromnak van 2 év felfüggesztettje...miért?mert nem állt meg a rendőröknek,mikor jogsi,forgalmi nélkül vezetett...

nah bumm,ennél sulyosabb dolgot is követtem már el,csak nem jutott el rendőr fülébe...

2010. márc. 11. 07:07
 4/38 anonim ***** válasza:
100%

"Bármelyiket is hozzuk fel példának, szerintem mindegyik elítélendő dolog."

Vannak kivételes esetek. Saját tapasztalat - sajnos. Nem tudom, tudod-e, MO-on nincs olyan, hogy önvédelem. A párom azért került börtönbe, mert megvédte magát és ő nyert. 4-en kötöttek belé, mégis őt ítélték el életveszélyt okozó testi sértésért. Ott voltam, tudom, hogy így történt. Az indoklásban benne volt, hogy hiába a túlerő, a testi fölény a páromnál volt. Ketten a négyből kórházba kerültek, 2 elfutott. A kórházban, hivatalból jelentették fel. Nem gondoltuk volna, hogy ilyen van, hogy ezért még ő kap másfél évet. Először 3.6 év volt, az ment le 2 évre, majd jó magaviselet miatt másfél év múlva szabadult.

Én megvártam. Nem bántam meg. Ilyenkor támaszra van szüksége, nem arra, hogy még a család is elforduljon tőle. Sokan ezért kerülnek vissza: egyedül maradnak, nincs aki támogassa őket. Most nagyon nehéz, mert mint büntetett előéletű nem kap munkát, de én azt fogadtam, hogy jóban-rosszban. Most a rossznál tartunk, de nem hagyom el.

2010. márc. 11. 07:09
 5/38 anonim ***** válasza:
59%

Valószínüleg én is elvállnék...az elveimmel nem tudnám összeegyeztetni. Részegség, rőszak, agresszió bármi nekem nem fekszi a gyomromat...se lopás, se csalás...

én úgy vagyok vele, hogy nem szeretnék azon rettegni, hogy mikor kerül a férjem börtönbe...legjobb párna a tiszta lelkiismeret. s én jó párnát szeretnék...nem stresszelni egy életen át...

2010. márc. 11. 07:14
 6/38 A kérdező kommentje:

Mindenkinek más a véleménye. :)

Az én exem is lopott innen-onnan. Egy ideig nem zavart. Aztán meglopta a szüleimet. Azóta valahogy nem tudom ezt a dolgot úgy elfogadni, hogy "jajj ellopott vmit, börtönbe került, de én megvárom".

2010. márc. 11. 07:20
 7/38 A kérdező kommentje:

Csak egy alkérdés. Aki nézi a Barátok köztöt az tudja. Ha Zsófi helyébe lennétek, akkor elválnátok?

(Volt egy jól menő kávéháza, egy lánya, egy gyönyörű barátnője. Ennek ellenére elment betörni és lopni, most pedig lecsukták.)

2010. márc. 11. 07:22
 8/38 anonim ***** válasza:

És miért is lopott?

Hogy a gyönyörű barátnője nagynénikéjének le tudja csengetni a sok-sok millát

2010. márc. 11. 07:24
 9/38 anonim ***** válasza:
Én nem maradtam volna együtt a párommal ha meglopta volna a szüleimet!
2010. márc. 11. 07:25
 10/38 A kérdező kommentje:

Én sem maradtam együtt vele.

És miért kellett azt a sok-sok milliót kifizetnie? Mert át akarta verni a nagynénit.

2010. márc. 11. 07:29
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!