Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » "Megvárnád" az élettársadat/há...

"Megvárnád" az élettársadat/házastársadat, ha börtönbe csuknák?

Figyelt kérdés

Nem rég olvastam Déry Tibor Szerelem c. novelláját. Az a lényeg, hogy a férj hét év után kijön a börtönből,s mikor haza ér, a felesége pont olyan szerelmes belé,mint mikor elvitték az urát. Öleli, csókolja,megmosdatja, s tulajdonképpen a kezdeti sokk után minden folytatódik a régi kerékvágásba. Tudom,ez csak egy novella,az élet nem mindig ilyen egyszerű, főleg a mai világban.

Én 2 éve voltam együtt az exemmel,mikor előzetesbe került, ott volt 2 hónapig, majd 1 év 4 hónap letöltendőt kapott. Nem tudtam hol van, nem telefonált,levelet se küldött. Mielőtt bevitték volna, már amúgy is rossz volt a kapcsolatunk,így míg ő a börtönben volt,én új életet kezdtem. Újváros stb...Fél év után megismerkedtem valakivel,aki jelenleg a vőlegényem. Nagyon szeretem őt, vele szeretném leélni az egész életemet. 3 hete szabadult az ex,és megkeresett. Féltem,hogy megint megver, (mint az előtt már párszor)de a börtön megváltoztatta. Megtört, lefogyott,úgy örült a tesconak ,mint mások az ötöslottó főnyereménynek,amit persze meg is értek. Nem veszekedett,azt mondta megért. Sok boldogságot kívánt az új életemhez,s az volt az utolsó kérése, hogy olvassam el a fent említett novellát.

Nyilván,ezzel bűntudatot akart bennem kelteni,amiért nem vártam meg. De másfél év sok idő! Ott maradtam a nyakamban egy csomó adóssággal, (az ő adósságaival)az egész város rólam/rólunk pletykált,rengeteg negatív és bántó véleményt kaptam miatta,aminek persze volt alapja. 19 éves voltam akkor,azt se tudtam mihez kezdjek...vagy tényleg ennyire rossz ember lennék?

2011. jan. 8. 11:42
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
84%

Nem. Ha olyat csinál, hogy börtönbe kerüljön... én nem várnám meg.

Téged meg még meg is vert, gondot okozott neked, ne legyen lelkiismeret-furdalásod.

2011. jan. 8. 11:45
 2/17 anonim ***** válasza:
100%
Ha vert,meg adósságokba kevert bele, akkor már a börtön előtt el kellett volna hagyd gondolkodás nélkül. Ez most olyan, hogy valaki levette a válladról a szakítás terhét,mert neked nem volt merszed. De jó, hogy csak ilyen vége lett a dolognak, és nem valami veszélyesebb!
2011. jan. 8. 11:47
 3/17 anonim ***** válasza:
100%

Nem várnám meg. Mondjuk függ attól, hogy miért kerül börtönbe. Nyilván egy Prison-Break típusú dolog mellett megvárnám, de ilyen csak a filmekben van, az életben ritkán. Ha valami olyanért kerülne börtönbe amiről "nem tehet" valószínűleg megvárnám. De lopás, csalás, ne adj ég emberölés, biztosan nem várnám meg.

Nehogy már neked legyen lekiismeret-furdalásod!

2011. jan. 8. 11:49
 4/17 anonim ***** válasza:
50%
Dehogy vagy rossz, nagyon fiatal voltál akkor. Különben sem tudhattad milyen lesz ha kijön, megváltozik, vagy folytatja a régi életmódját. Azt hiszem én is így döntöttem volna. De egyébként szerintem nem mindegy, hogy "csak" a barátodról vagy a férjedről van-e szó, utóbbi esetben biztos vagyok benne, hogy kitartanék mellette. (persze az sem mindegy, hogy miért csukták le..., ha kiderülne róla valami ami miatt iszonyatosat csalódnék, akkor lehet, hogy még a férjemet is elhagynám, hiszen hazugságra épült az egész addigi kapcsolatunk)
2011. jan. 8. 11:49
 5/17 anonim ***** válasza:
75%
attól függ miért került börtönbe?Í
2011. jan. 8. 11:50
 6/17 A kérdező kommentje:
Ha szakítok vele,simán agyonvert volna. Képes lett volna zaklatni,ezért nem mertem ott hagyni. Még így is félek,hogy egyszer csak bekattan és zaklatni kezd. Egyébként kábítószer terjesztésért csukták le. Az a szerencse, hogy még van neki 2 év felfüggesztettje,így ha bántana,akkor azonnal visszavinnék. Nekem nem az a célom,hogy lecsukassam újra,csak hogy ne lássam többé.
2011. jan. 8. 11:51
 7/17 A kérdező kommentje:
Tudtam, hogy mivel foglalkozik,de amennyire csak lehetett,igyekeztem belőle kimaradni,nehogy én is hasonló sorsra jussak. Jól éltünk,lakást vett,meg volt mindenünk,főiskolára küldött stb. De amikor lecsukták,akkor a lakás törlesztőt nekem kellett fizetnem,amiből szerencsére nem sok maradt már akkor hátra,de megviselt anyagilag. Nekem nincs senkim,akitől pénzt kérhettem volna akkoriban,így muszáj volt a fősulit otthagynom,és a lakására dolgozni féléven át...
2011. jan. 8. 11:55
 8/17 anonim ***** válasza:
100%

Én nem értem hogy keveredhet egy tisztességes nő ilyen kapcsolatba... Vagy nem is olyan tisztességes a nő?

Egyébként ne bántson, jól döntöttél,és örülj, hogy megváltozott.

2011. jan. 8. 11:56
 9/17 anonim ***** válasza:
100%

Tul sok a rossz tulajdonsaga, tehat orulj annak, hogy megszabadultal Tole.

Jol dontottel, s ne legyen lelkiismeretfurdalasod, s ha teheted, akkor soha tobbet ne adj arra lehetoseget, hogy beszeljen Veled.

Neked ne a szavai legyenek a fontosak, hanem a tapasztalataid, amiket tapasztaltal mellette, s igy kell dontened, vagy elned a tovabbi eletedet.

Elj a jelenben.

2011. jan. 8. 11:57
 10/17 anonim ***** válasza:
100%
Ne hidd, hogy valtozott. Ha esetleg ossze is kerulnetek, ugyanugy jonne a veres, hazugsagok, megint adossag, amit o nem fizetne ki, stb. Uj eletet kezdtel, gratulalok, de vigyazz. Azert mert o most grtulalt, stb, ne hidd el neki hogyy o ennek orul. Sajnos most is a hatadmoge nezve kell lenned. Lehet hogy kovet vagy kovettet. Tartss egy naplot, mikor es hol latod. Volegenyed tud errol a pasirol? Ha rendosegen bejelentened aggodasodat, figyelnek, megmondanak neki hogy maradjon tavol toled? Vagy legalabbis tartananak rekordot rola, hogy szakitottatok, de meglatogat? Lehet majd mason keresztul akar teged elerni. Sok szerencset az uj eletedhez, ne dolj be neki, akarmit mond, iger.
2011. jan. 8. 11:59
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!