"Megvárnád" az élettársadat/házastársadat, ha börtönbe csuknák?
Nem rég olvastam Déry Tibor Szerelem c. novelláját. Az a lényeg, hogy a férj hét év után kijön a börtönből,s mikor haza ér, a felesége pont olyan szerelmes belé,mint mikor elvitték az urát. Öleli, csókolja,megmosdatja, s tulajdonképpen a kezdeti sokk után minden folytatódik a régi kerékvágásba. Tudom,ez csak egy novella,az élet nem mindig ilyen egyszerű, főleg a mai világban.
Én 2 éve voltam együtt az exemmel,mikor előzetesbe került, ott volt 2 hónapig, majd 1 év 4 hónap letöltendőt kapott. Nem tudtam hol van, nem telefonált,levelet se küldött. Mielőtt bevitték volna, már amúgy is rossz volt a kapcsolatunk,így míg ő a börtönben volt,én új életet kezdtem. Újváros stb...Fél év után megismerkedtem valakivel,aki jelenleg a vőlegényem. Nagyon szeretem őt, vele szeretném leélni az egész életemet. 3 hete szabadult az ex,és megkeresett. Féltem,hogy megint megver, (mint az előtt már párszor)de a börtön megváltoztatta. Megtört, lefogyott,úgy örült a tesconak ,mint mások az ötöslottó főnyereménynek,amit persze meg is értek. Nem veszekedett,azt mondta megért. Sok boldogságot kívánt az új életemhez,s az volt az utolsó kérése, hogy olvassam el a fent említett novellát.
Nyilván,ezzel bűntudatot akart bennem kelteni,amiért nem vártam meg. De másfél év sok idő! Ott maradtam a nyakamban egy csomó adóssággal, (az ő adósságaival)az egész város rólam/rólunk pletykált,rengeteg negatív és bántó véleményt kaptam miatta,aminek persze volt alapja. 19 éves voltam akkor,azt se tudtam mihez kezdjek...vagy tényleg ennyire rossz ember lennék?
Nem. Ha olyat csinál, hogy börtönbe kerüljön... én nem várnám meg.
Téged meg még meg is vert, gondot okozott neked, ne legyen lelkiismeret-furdalásod.
Nem várnám meg. Mondjuk függ attól, hogy miért kerül börtönbe. Nyilván egy Prison-Break típusú dolog mellett megvárnám, de ilyen csak a filmekben van, az életben ritkán. Ha valami olyanért kerülne börtönbe amiről "nem tehet" valószínűleg megvárnám. De lopás, csalás, ne adj ég emberölés, biztosan nem várnám meg.
Nehogy már neked legyen lekiismeret-furdalásod!
Én nem értem hogy keveredhet egy tisztességes nő ilyen kapcsolatba... Vagy nem is olyan tisztességes a nő?
Egyébként ne bántson, jól döntöttél,és örülj, hogy megváltozott.
Tul sok a rossz tulajdonsaga, tehat orulj annak, hogy megszabadultal Tole.
Jol dontottel, s ne legyen lelkiismeretfurdalasod, s ha teheted, akkor soha tobbet ne adj arra lehetoseget, hogy beszeljen Veled.
Neked ne a szavai legyenek a fontosak, hanem a tapasztalataid, amiket tapasztaltal mellette, s igy kell dontened, vagy elned a tovabbi eletedet.
Elj a jelenben.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!