"Megvárnád" az élettársadat/házastársadat, ha börtönbe csuknák?
Nem rég olvastam Déry Tibor Szerelem c. novelláját. Az a lényeg, hogy a férj hét év után kijön a börtönből,s mikor haza ér, a felesége pont olyan szerelmes belé,mint mikor elvitték az urát. Öleli, csókolja,megmosdatja, s tulajdonképpen a kezdeti sokk után minden folytatódik a régi kerékvágásba. Tudom,ez csak egy novella,az élet nem mindig ilyen egyszerű, főleg a mai világban.
Én 2 éve voltam együtt az exemmel,mikor előzetesbe került, ott volt 2 hónapig, majd 1 év 4 hónap letöltendőt kapott. Nem tudtam hol van, nem telefonált,levelet se küldött. Mielőtt bevitték volna, már amúgy is rossz volt a kapcsolatunk,így míg ő a börtönben volt,én új életet kezdtem. Újváros stb...Fél év után megismerkedtem valakivel,aki jelenleg a vőlegényem. Nagyon szeretem őt, vele szeretném leélni az egész életemet. 3 hete szabadult az ex,és megkeresett. Féltem,hogy megint megver, (mint az előtt már párszor)de a börtön megváltoztatta. Megtört, lefogyott,úgy örült a tesconak ,mint mások az ötöslottó főnyereménynek,amit persze meg is értek. Nem veszekedett,azt mondta megért. Sok boldogságot kívánt az új életemhez,s az volt az utolsó kérése, hogy olvassam el a fent említett novellát.
Nyilván,ezzel bűntudatot akart bennem kelteni,amiért nem vártam meg. De másfél év sok idő! Ott maradtam a nyakamban egy csomó adóssággal, (az ő adósságaival)az egész város rólam/rólunk pletykált,rengeteg negatív és bántó véleményt kaptam miatta,aminek persze volt alapja. 19 éves voltam akkor,azt se tudtam mihez kezdjek...vagy tényleg ennyire rossz ember lennék?
A páromról nem tudom elképzelni, hogy valami főbenjáró bűnt követne el, ennek ellenére, ha valamiért mégis lecsuknák, természetesen megvárnám.
De az én párom egy tündéri pasi, imád engem és soha nem bántana, a te eseted viszont más, ha jól értem, nem volt túl jó hozzád ez az ember, meg is vert.
Miért is vártál volna egy ilyen emberre?
Szorítok neked, hogy szerencséd legyen, és ne keressen többet, te pedig megtalálod a boldogságot az új pároddal.
Én sem várnám meg, pedig nagyon szeretem a férjemet. Egész egyszerűen az az oka, hogy ha olyan dolgot képes volt tenni mint pl. a kábítőszer-terjesztés, akkor nagyon félreismertem és nem az az ember, akibe szerelmes lettem.
Más persze a helyzet, ha olyan dolog miatt csukták le, amit nem követett el vagy nem olyan súlyos (értsd: mondjuk nem volt mit enni a gyerekeinknek és ezért lopott mondjuk kaját a közértből), akkor természetesen megvárnám, de ezekről tudnék is.
Vert mielőtt börtönbe csukták. Fenyegetett, hogy agyonvert. Jó nagy sz.ban hagyott.
Most odasettenkedik hozzád, mint egy szőnyegre pisilő kutya. Neked már boldog, új életed van, sikerült talpra állnod.
Simán csak bűntudatot kelt benned, hogy te vagy a rossz, miután ő elba.ta a kapcsolatot.
Honnan tudod, hogy a változás nem csak álmeneti?
Amúgy a börtönből írhat és telefonálhat is. Miért nem keresett?
Ne menj vissza hozzá. Kutyából nem lesz szalonna.
(egy vert nő)
13:30
Köszönöm a válaszod, meg persze a többiekét is!
Eszemben sincs hozzá visszamenni,hiszen most végre boldog vagyok! Tudom, hogy semmi sem változna,továbbra is bántana,ha valami nem tetszene neki. Csak egy pillanatra elhittem,hogy tényleg én vagyok a szemét,amiért nem vártam meg. Pedig szerintem nagyon korrekt voltam,nem lett volna nekem kötelességem a törlesztőket fizetni, folytathattam volna a fősulit akár levelezőn is,mellette pedig fenn tudtam volna tartani egy albérletet,mégha szűkösen is éltem volna. Egy darabig a lakásában laktam,de azóta már természetesen albérletben vagyok. Jövőre visszamegyek tanulni. Nagyon sajnálom,amiért ilyen hülye voltam...
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!