Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Akik szegénységben nőttek fel...

Akik szegénységben nőttek fel jónak tartjátok a gyerekkorotok?

Figyelt kérdés
Nem csúfoltak vagy aláztak meg ezért?
2015. aug. 19. 18:24
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
100%
Volt pár év, amikor különböző okok miatt minden fillért be kellett osztanunk, a szüleim hülyére dolgozták magukat. Számolták a pénzt, hogy legyen ételre, nézték, hogy mikor muszáj már befizetni a számlákat. Ajándékokat általában a nagyszülők küldték. Volt házunk, mindig figyeltek arra, hogy legyen megfelelő tanfelszerelésem, ruháim, de akkor is nehéz volt, az osztálytársaim többsége jobb életszínvonalon élt. Mégsem ők bántottak, hanem 1-2 tanár alázott meg folyamatosan a pénz miatt, az egész osztály előtt. Ráadásul csodálatosan működött a kettős mérce, végig osztályelső voltam, mégis 150% százalékon kellett teljesítenem, mert az említett személyek ott tettek alám, ahol tudtak. Azok voltak a kedvencek, akiknek a szüleik keményen benyaltak, kéthetente beköszöntek délelőtt az iskolába, vacsorázni hívták a tanárokat, amikor lehetett ajándékokat adtak, a szokásos történet. Engem ez megerősített, de akárhogy próbálkoztam, sosem fogom tudni elfelejteni.
2015. aug. 19. 23:15
 22/27 anonim ***** válasza:
100%

Gyerekkoromban egy nagyon jó barátnőm volt (még mindig tartjuk a kapcsolatot). Rengeteget játszottunk együtt kicsiként és nagyjából véget is értek a jó emlékek. Rengeteg megaláztatás ért az iskolában, bár volt mit ennünk de ruhákat nem igazán kaptam. Sosem voltunk a családdal kirándulni. Amikor az iskolában el kellett mondani,h ki mit kapott én kitaláltam mire rám került a sor,mert általában ruhát kaptam,mellé max édességet. 14 éves koromig a szüleimmel egy szobában voltam. Egyébként hárman vagyunk testvérek és milliószor feltettem magamban a kérdést,hogy miért vállalták hármunkat...

Most már felnőtt vagyok de a mai napig tüske bennem minden. Azért viszont hálás vagyok,hogy nem volt otthon verés,veszekedés. Szeretetben nőttünk fel de nagyon sok hátrány ért az életben,amiket most próbálok pótolni.

2015. aug. 20. 10:13
 23/27 anonim ***** válasza:
100%
*ki mit kapott karácsonyra
2015. aug. 20. 10:15
 24/27 anonim ***** válasza:
100%

Az én is utáltam, amikor ünnepek után a tanárok beszámoltattak mindenkit, hogy mit kapott és az egész osztály előtt el kellett mondani. Így visszagondolva, ehhez senkinek semmi köze. És tök gáz, ha egy tanár ilyet kért. Oké, aki akarja, az mondja el, de ne legyen kötelező. A másik ilyen a nyári szünet utána beszámolás, hogy ki hol volt nyaralni.

Egyszer angol órán az utazásokról kellett beszélni és tökre kiakadt a tanár, hogy én még nem voltam külföldön, ezért nem tudtam elmesélni, hogy milyen egy utazás, és nem tudtam, hogy hogyan működik egy repülőtér.

Azóta felnőttként bejártam a fél világot, úgyhogy ez egy kicsit kárpótol :) A tanár meg nem járt sehol sem, éli a nyugdíjasok unalmas életét és nyomja a fb-ot :D

2015. aug. 20. 11:16
 25/27 anonim ***** válasza:
82%

Nem csúfoltak érte soha, de nem tartom jónak a gyerekkorom.

Nem volt jó, hogy nem volt saját szobám, se semmi terem, hogy szó szerint egy mások által (a felnőtt testvéreim) már lelakott életbe kellett beleszületnem, hogy minden cuccom átment már a 3 testvéremen, vagy ha nem akkor egy ismerősön, hogy egy csomó dolog ott volt előttem de igazából sosem kaphattam meg mert pl volt kisvasutam de 20 évvel azelőtt elrontották a testvéreim, eszébe sem jutott senkinek megjavítani, vagy volt könyvem de 15 évvel ezelőtt kitépte az utolsó lapot a testvérem, vagy amikor bekerültem egy elit gimnáziumba ahol majdnem mindenki kőgazdag volt és az egyik lány megdicsérte a használt kabátom... Később jöttem rá, hogy az övé volt. Nem volt jó, hogy soha nem nézhettem végig egy műsort a tv-ben (pedig csak természet filmeket akartam), sőt tv-t se igazából, nem ehettem semmi édességet, nassolni valót, üdítőt, nem lehetett semmi "haszontalan" tulajdonom, hiába vettem számítógépet, évekig nem is használhattam, az internetet meg főleg nem, nem volt zsebpénzem, hogy folyton az összes vágyamat el kellett folytanom, mert nem akartam a szüleimet terhelni, hogy folyton bűntudatom volt, hogy a szüleim szomorúak a helyzetünk miatt.... És még sorolhatnám.

Most hogy felnőttem, nekem fontosabb a pénz mint a család, hiába voltak normálisak és hiába szerettek.

2015. aug. 20. 15:04
 26/27 anonim ***** válasza:
100%
*vettek
2015. aug. 20. 15:06
 27/27 anonim ***** válasza:

nem volt jó, megalázó volt és felnőttként is szégyenlem

velem egyidősek és tanárok is folyamatosan megaláztak, lenéztek, sőt még a saját rokonaim is

2017. jún. 3. 02:14
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!