Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ti ebben az esetben lemondanát...

Ti ebben az esetben lemondanátok arról, hogy megismeritek az unokátokat?

Figyelt kérdés

Vallásosak a szülők. Nem megszállottan, csak normálisan.

Az egyetemista lányuk összejön egy gyerekes, házas férfival. Terhes lesz (megszakítással "védekeznek"), ekkor a szülők kidobják otthonról.

Ti tartanátok évekig a haragot, ha a lányotok próbálna közeledni, békülni?

2015. aug. 2. 16:55
1 2 3
 21/21 anonim ***** válasza:
78%

Kedves #19:

"A gyerekre, hiszen egyrészt tervezetlenül váratlanul, véletlenül kellett megszületnie az ellenkezője helyett." - írod.

Nem tudom, hogy ez önmagában mennyire probléma, mert ilyen alapon kb a megszülető gyerekek harmada problémás - nem akkor születik, amikor a szülei tervezték... de kétségtelenül igaz, a nő dönthetett volna a terhesség megszakítása mellett is...

"A férfival, aki nem kapott lehetőséget a választásra, stb. sőt egy életre szóló felelősséget varrt a nyakába, nem anyagilag, de erkölcsileg." - számomra ez ebből a kérdésből nem derült ki, könnyen megeshet, hogy a férfi véleménye is számított, és ő is a terhesség kihordása mellett szavazott - nem? (Vannnak AB-ellenes férfiak is, sőt szerintem többen, mint AB-ellenző nők...) Nekem abból, hogy a férfi gondoskodott a gyerekről és az anyjáról IS, pont nem az derül ki, hogy a nő nem hagyott beleszólást se...

"A férfi családjának, mindenkinek azon az oldalon, azoknak a nagyszülőknek is, mert a gyereknek azokat is erkölcsi joga ismerni, kapcsolatot tartani." - és ebben hol van a probléma? (ha egyáltalán élnek még a férfi szülei...)

"A férfi házastársának, attól függetlenül, hogy milyen a viszonya az eddig fölsoroltakkal...A férfi házastársának a családjának," - nekik max a FÉRJE viselkedése okozott gondot, nem? A kérdésben szereplő lány nem ígért nekik semmit...

"Aztán, ki tudja, hogy a férfinek van-e, volt-e gyereke" - lehet, hogy van... manapság ugye az emberek tekintélyes részének van féltestvére, sőt már száz éve is volt... "Az én gyerekem meg az Ön gyereke veri a MI gyerekünket"... mondta Karinthy Frigyes Böhm Arankának Karinthy Gáborról, Kertész Tamásról, meg Karinthy Ferencről (1921-1992)... nem hiszem, hogy ez önmagában súlyos probléma lenne...

"Már csak a kisgyerek érdeke számíthat" - na ezzel se értek egyet, jól funkcionáló kapcsolatokban MINDENKI érdeke számít, ezért a felek kompromisszumokat kötnek...

2015. aug. 26. 07:13
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!